iki adet hdd yardım,,,

melih101
31-03-2009, 21:35   |  #1  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
31 mesaj

iki adet hardiskim var ikisinede işletim sistemi kurdum istediğim sistemi acmam için ne yapmam lazım

Mustafa@PC
31-03-2009, 23:42   |  #2  
Mustafa@PC avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 5
13,125 mesaj

bilgisayar açılırken size sorması lazım...?olmadı bilgisayar açılırken f3 e basın belki yardımcı olabilir...

axai
01-04-2009, 13:18   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
381 mesaj

açılırken iki tane kurulum ıkar örneğin

windows xp professıonal
windows xp professıonal

diye ordan hangisine istersen girebilirsin

Banned
01-04-2009, 13:45   |  #4  
Banlandı
Teşekkür Sayısı: 21
5,777 mesaj

Eğer tek harddisk farklı partitionlara sistem kurulmuş olsa arkadaşların dedikleri doğru olur fakat iki ayrı harddiskte bios sadece birini sistem diski olarak boot edecektir. Diğer diskteki işletim sistemini açmak için bios ekranında boot menü tuşuna basarak diğer harddiski seçmelisiniz. Başka türlü bu işi yapama düzeltemezsiniz.

mancukya
01-04-2009, 14:08   |  #5  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 4
2,844 mesaj

alakasi yok jmper ayarlari ne icindir isterse 3 tane olsun calisir.

Banned
01-04-2009, 14:48   |  #6  
Banlandı
5,777 mesaj
mancukya
alakasi yok jmper ayarlari ne icindir isterse 3 tane olsun calisir.
İki yada üç farklı harddiske sistem kurun ve bunlarıda tek bootta birleştirerek bizden işletim sistemi seçmemizi isteyecek şekilde üç işletim sisteminide boot edecek tek ekranda gelsin bende sizin gözlerinizden öpeyim.  Bilir bilmez herkes birşeyler yazıyor.Bir haddiskte dört ayrı partition oluşturup, dört ayrı sistem kurabilirsiniz ve bunlar işletim sistemi çeşidine göre( linux, windows gibi) bir yada iki boot menüde listelenir ve hangisini seçenerseniz o açılır. Ancak bu tür çok ilşletimö sistemleri kurulu disklerde bu şekilde işletim sistemi seçim ekranı gelebilmesi için öncelikle o harddiskin boot edilip içerisindeki mbr ve boot kayıtlarının belleğe yüklenmesi gerekir. Yüklendiğindede sistemin artık biosla ve diğer hdd ile işi bitmiş ve artık önyüklenen Hdd ile başbaşa kalmıştır. Sistem diğer HDD i ancak işletim sistwemi seçilip işletim sistemi ve donanımlar yüklenmeye başlandığında görecektir. Bu nedenledirki sadece bir harddiski sistem diki olarak açabilir ve onda kurulu işletim sistemlerini listeleyebilirsiniz. Diğer harddiski ve ondaki işletim sistemlerini açmak için ya biostan onu fisrt/master atamalısınız yada her defasında açılışta bios ekranın boor menü tuşuna basarak harddsik seçimi yapmalısnız. Bunun aksini söyleyen ya bilmiyordur yada düşünmeden saçmalıyordur.

mancukya
01-04-2009, 17:30   |  #7  
Yıllanmış Üye
2,844 mesaj

Bende 2 tane hard disk var (Bölünmüs degil ayri 2 hd) birinde Seven birinde xp kurulu söylediklerin gecersiz arkadasim hard disklerin boot sirasi bir seyi etkilemiyor.
Bence itham etmeden önce denemeni tavsiye ederim.

Banned
01-04-2009, 17:44   |  #8  
Banlandı
5,777 mesaj
mancukya
Bende 2 tane hard disk var (Bölünmüs degil ayri 2 hd) birinde Seven birinde xp kurulu söylediklerin gecersiz arkadasim hard disklerin boot sirasi bir seyi etkilemiyor.
Bence itham etmeden önce denemeni tavsiye ederim.
Bendede iki tane harddisk var birinde xp diğerinde vista ve Win.7 üstelike Win 7 hemen hemen tüm sürümlerini kurup kurup denedim, hiçbirzaman iki harddisk veya iki harddiskteki işletim sistemlerinde aynı anda  boot olduğunu, boot listesinde olduğunu görmedim. Windows konusunda bilgimi sanırım sitede ispatlamış birisiyim ve yukarıdaki söylediklerimin aynısını tekrar ediyorum.

OnlyMann
01-04-2009, 18:03   |  #9  
OnlyMann avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 5
2,779 mesaj

khraman hocam bu işi 95 ve 98 olduğu zamanlarda boot manager diye bir programla yapmıştım. şimdi o program varmı yokmu bilmiyorum. o zamanın anakartı makinları vs düşün. Hatta farklı diske linux te kurdum aynı anda 3 tane seçenek sunuyordu ve istediğinden başlatabiliyordun.

Güncel:
programın adı OSSelector idi.

Son Düzenleme: OnlyMann ~ 01 Nisan 2009 18:03
mancukya
01-04-2009, 20:46   |  #10  
Yıllanmış Üye
2,844 mesaj

Arkadasim senin bilgini tartisan yada yeren yok diskleri  c yada d ile bölmenin yada ayri 2 hard disk ile kurmanin bir farki yok hala israr ediyorsun 2 iletisim sistemi elbette ayni anda boot etmiyecek ama secenekden kendin seciyorsun.