İki Ayrıntı Soru

aliofage
24-03-2009, 11:13   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
193 mesaj

1- internetten indirdigimiz dosyaların isimleri; kelimeler arasında boşluk olmaycak şekilde yazılmış.
Biz de bir klasöre ya da dosyaya isim verirken boşluk yerine _ veya - koymamız gerekir mi.Yoksa farketmez mi.

2- Bilgisayarda bulunan dosyaları cd veya dvd ye yedeklerken dosyaları rar şeklinde mi yedeklemek gerekir.Klasör şeklinde yedeklemenin bir sakıncası var mı.
Hangisini önerirsiniz
.

Süleyman.
24-03-2009, 11:13   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
16,587 mesaj

1. farketmez. istediğiniz şekilde yazabilirsiniz.
2. o da fark etmez. ben rar pek kullanmıyorum. kişiye göre değişir. ancak verilerinizi cd'ye ya da dvd'ye yedeklemek konusunda dikkatli olun. küçük bir arızada verilerinizi kaybedip de sonra saç baş yolmayın. çok kişinin başına gelmiştir.

Mustafa@PC
24-03-2009, 11:18   |  #3  
Mustafa@PC avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 5
13,125 mesaj

1.benim bildiğim klasöre noktalama işareti olmuyo olsada arkadaşın dediği gibi farketmez
2.seçiminize ve dosya boyutuna bağlı...

mk1
24-03-2009, 13:18   |  #4  
Yıllanmış Üye
481 mesaj

1.Örneğin klasör ismi'deneme 123' veya 'deneme_123' olur isteğe bağlı ayrıca türkçe karakterlerde kullanabilirsin büyük küçük harf farketmez(işletim sistemi türkçe varsayıyorum)
2.rar uzantılı olarak kaydettiğinizde cd ye veya dvd ye sonradan o dosya hasarlı hale gelebiliyor(başıma geldi öyle bir olay.arşivin içinde sadece 1 dosya hasar görmüş o da nasıl olduysa artık)benim kişisel tavsiyem asla arvişleme.yani normal klasör şeklinde yedekle.ve en önemlisi yedeklediğin cd veya dvd yi çok iyi koru.((ancak işletim sistemiyle ilgili bilgileri yedeklerken genellikle iso formatı kullanılıyor sanırım(iso nun konuyla alakası yok ama))

aliofage
24-03-2009, 16:20   |  #5  
OP Yıllanmış Üye
193 mesaj

Cevap yazan arkadaşlara teşekkür ediyorum..