Merhaba,
HP Pavilion 2204st modelindeki laptop kullanıcısıyım. Şu linkte bilgisayarımın özelliklerini inceleyebilirsiniz: http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/document?cc=tr&;lc=tr&dlc=tr&docname=c03557130
Bilgisayar başından beri Windows 8 yüklüydü fakat artık çok yavaşladığı için Windows 7'ye geçmeye karar verdim. Windows 7 Ultimate 64-bit versiyonunu yükledim. HP'nin sitesinden tüm sürücüleri de indirdim ve şu an bilgisayarımda her sürücü yüklü. Tek bir sorunum var o da bilgisayarın onboard ve de harici denen iki grafik kartı olması. Bunların sürücülerini kurmayı bir türlü beceremedim. Windows 8'deyken Aygıt Yöneticisine girdiğimde görüntü altında hem AMD hem de Intel grafik kartım görünüyordu. Şimdi Windows 7'deyken girdiğimde iki kartın da kendi ismi yerine VGA aygıtı yazıyor. Yani sürücülerinin yüklenmesi gerek. İnternette okuduğuma göre önce onboard olan Intel kartının sürücüsü daha sonraysa AMD kartının sürücüsü yüklenmesi gerekiyor fakat Intel'in sürücüsünü ne denediysem yüklemeyi başaramadım. HP'nin sitesinden indirdiğim de Intel'in sitesinden indirdiğim de hata veriyor. "Bu sistem yazılımın gereksinimlerini karşılamıyor" benzeri bir hata alıyorum ve Intel sürücüsü yüklenmeye bile başlamıyor. AMD'nin sürücüsünü yüklemiştim fakat o daha zorlayıco uygulamalarda yani oyunlarda işlev gösterdiği için Intel'in sürücüsünü yüklemek zorundayım. Tüm AMD ve Intel grafik sürücülerini kaldırıp tekrar yüklemeyi denedim fakat olumlu sonuç alamadım. İnternette BIOS üzerinden onboard kartı kapayabileceğimi öğrendim fakat BIOS'e girince o tarz bir seçeneğe rastlamadım. BIOS çok kısıtlı seçeneklere sahip zaten.
Bütün derdimi anlattım ve yardımcı olabilecek biri vardır umarım :) Teşekkürler şimdiden.