İki farklı sürücüye WinXp kurulumu ...

Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.
y.ilker
17-10-2006, 23:34   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
5 mesaj

Merhaba arkadaşlar, 120 gb lık bi harddiskim var. 100e 20 bölmüştüm. İki sorum olacak.

1) Bu iki sürücüye de ayrı ayrı WinXp kurabilir miyim? Bunu neden mi istiyorum? Birine Windows Vista'nın deneme sürümünü kurmak istiyorum diğerinde de normal Xp kalsın. Çünkü Windows Vista'ya birçok program uymuyor, ama görsel olarak süper bi işletim sistemi olmuş.

2) Harddiskimi 2 ye böldüğümü söylemiştim. Bir sürücüyü depo olarak kullanıyordum. Acaba içindeki dosyaları kaybetmeden sürücülerin boyutunu değiştirebilir miyim? 70 e 50 yapmak istiyorum ...

Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim ...

shehsuvar
18-10-2006, 10:07   |  #2  
Yıllanmış Üye
779 mesaj

1)  evet , ayrı ayrı kurabilirsin . vista kullanmadım ama  ayrı ayrı xp kurmuştum . çift işletim sistemi kurarken . cd rom u öncelkili başlat xp kurulumuna geçsin sonra sistemin kurulucağı alana  sana  sorar  , orda bölüme  kurmak istiyorsan seçersin . sonra bir daha  bu işlemi baştan yapar  bu seferde  diğer bölüme kurulumu seçersin . tabi dediğim gib ben bunu  2  xp için yaprım  vista için bişey diyemme .

2)  evet , dosya kaybetmeden  bölümlerin boyutu "partition magic" programı ile değiştirilebildiğini duymuştum ama bunu denemedim ."partition magic "  diye  forumda  aram yap bişeyler bulabilrsin  ,  işe yaramadı  dersen  googleda "partition magic resimli anlatım" diye  ara

y.ilker
18-10-2006, 14:16   |  #3  
OP Taze Üye
5 mesaj

Cevap için çok teşekkür ederim. Ben zaten 2 sürücüyü de WinXp kurup herhangi bir tanesinin üstüne Windows Vista kuracağım. Umarım sorun çıkartmaz. Partition Magic programını ben de duymuştum da ileride veri kaybına neden olabilir demişti bir arkadaşım. Bundan dolayı pek kullanmaya sıcak bakmamıştım. Napalım teknolojik gelişmeleri kullanıp bi kaç dvdye çekeriz artık dosyaları.

barisaydiner
18-10-2006, 22:26   |  #4  
Yıllanmış Üye
486 mesaj
y.ilker
Ben zaten 2 sürücüyü de WinXp kurup herhangi bir tanesinin üstüne Windows Vista kuracağım.
vistayı üzerine kurduktan sonra bizimlede sonucu paylaşırsan sevinirim.Gülümseme

y.ilker
19-10-2006, 00:14   |  #5  
OP Taze Üye
5 mesaj

Tamam, büyük ihtimalle bayramda veya sonraki hafta içerisinde denerim. Sonucunu paylaşırım ...

martkedisi
19-10-2006, 03:11   |  #6  
Yeni Üye
48 mesaj

Bu arada konu kapanmış ama yinede belirteyim partiton magic le bölmekten korkma veri kaybı sık rastlanılan birşey değildir, ben hiç düşünmeden yedek yapmadan 20-30 kere bölmüşümdür herhalde ama hiç bir sorunla karşılaşmadım.

Recep Baltaş
19-10-2006, 04:44   |  #7  
Recep Baltaş avatarı
CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 8
9,635 mesaj

Konu amacına ulaşmıştır.