iki GTX295'in Hangisi daha Değerli

dukmakxs
28-09-2009, 12:49   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
5 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2009

Chip online ve Tüm Forum Üyelerine Merhaba.

Her geçen gün gelişen Nano Teknoloji sayesinde Büyük Firmaların kâr amaçlı uyguladıkları Politikaların en başında gelen Mevcut  Model üzerine Model üretme tekniği ile Piyasada satışı Duraganlaşan Ürünlerin tekrardan ve daha karlı bir maliyet ile satılması için oluşturulan Pazarlama tekniğine  Piyasanın En Performanslı  Ekran Kartı olarak iddia edilen GTX295' katıldı.

NVİDİANIN
İlk jenerasyon  olarak Üretilen GTX295 Çift GPU Çift Kart ile birbirine Tost edilen Mimariyi kullanarak 1998 MHz hızında ve Doğrudan HDMI çıkış portu ile Nvidia'nın Performans canavarı olarak Piyasaya sunulmuştu.

Kart Tüm Dünyada oldukça Rehabet gördü ve satıldı ardından NVİDİA'nın geliştirdiği Model üzerinde NVİDİA Patentli Markalar( Zotac, Asus, Evga vs.) bu kart üzerinde oynayarak yeni bir Mimari ile Tek kart Çift GPU GTX295'leri 2016 MHz olarak  piyasaya sürdü işte sorun şimdi burada başlıyor ve insanların kafasında soru işaretleri doğuyor.
SORU.1
iki GTX295' in hangisi daha iyi? Eski Jenerasyon 1998 MHz'lı GTX295 mi?  Yoksa Yeni Jenerasyon olan 2016 Mhz'Lik GTX295'mi?

İlk hetapta Bilgisiz bir kullanıcı olarak iki kart üzerinde'ki gözlemlerim iki kartın özellikler bakımından aynı olduğu Eski Nesil GTX295'in Shader Clock Hızı  1998 Mhz ve HDMI' doğrudan çıkış sunması.

Yeni Jenerasyon GTX 295'in ise Shader Clock hızının 2016 Mhz'e yükselmiş olması ve Çift Kart Tost tasarımından Tek Kart Çift GPU mimarisine geçerek Üzerinde ki Fanı Kartın  SAĞ Köşesi ile Sol Köşesine Yerleştirilmiş GPUların  tam ortasına koyarak çift yönlü İzgara Hava sirkilasyonu sağlayan mimariye oturtmuş..

SORU şu: Eski jenerasyon GTX295 HDMI kart ile Yeni Nesil GTX295 Arasında PERFORMANS farkları varmıdır sizce hangi kart Kullanıcı tarafından satın alınmalıdır, Avantaj ve Dez Avantajları nelerdir.

Bugün bu kartlardan birini alacağım Benim Tercihim HDMI çıkışlı olduğu için İlk jenerasyon olan ilk GTX295 ama bilmiyorum yardımlarınıza ihtiyacım var Chip online ve Forum üyelerine şimdiden teşekkür ediyorum.<