iki laptopı birbirine bağlamak

HPQ-User
07-09-2008, 04:50   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj

mcengiza sormuş:
Merhaba,
Bilgisayar donanımı konusundan pek anlamayan biri olarak mantıklı olduğunu düşündüğüm bir konuda bilgi almak istiyorum.

SAS (istatistik programını) yüklemek istiyorum ancak program vista home'u desteklemiyor. Elimdeki eski laptopa programı kurmak istediğimde ise (Wİndows XP yüklü ve SAS XP'yi destekliyor) program dvd'isini çalıştırmadığını farkettim. Program DVD'sini konrol ettirdim diğer bilgisayarlarda çalışıyor. Bu nedenle sorun büyük ihtimalle eski laptop da.

Bu durumda acaba iki laptobu birbirine kablo ile bağlayarak, yeni laptop bilgisayara DVD'yi koymak sureti ile programı XP yüklü eski laptopa yüklemek mümkün müdür? Eğer mümkün ise bu bağlantı nasıl yapılmalıdır?

Tez çalışmamım ortasında bu sorun beni büyük sıkıntıya soktu. Bu konuda yardımlarınızı bekliyorum. Şimdiden çok teşekkür ederim.

Soru Türü: Donanım
İşletim Sistemi: Windows Vista
Sistem Özellikleri:
windows vista home premium
2.3 Ghz core 2 duo
2 GB Ram

İnternet Tarayıcı: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 7.0; Windows NT 5.1; .NET CLR 1.1.4322)

İtacHi_
07-09-2008, 11:01   |  #2  
İtacHi_ avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1,894 mesaj

İlk önce vista yüklü laptopa istatistik programın dosyalarını vistalı laptopa alcan.Sonra 2 latopuda aynı adls modemine bağlıcan.2 laptop arasında ağ bağlantısı kurucan.Vistadaki programı hopp diğer xp liye sonrada xp li laptopda programın setup unu çalıştırıp yüklicen bu kadar.Gözünü devirmişGözünü devirmiş