İki modemi kablosuz olarak bağlamak

SonKullanıcı
06-09-2012, 23:19   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
4 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2012

Benim elimde 2 modem var. Biri Cisco, diğeri Philips marka ve ikisi de wireless yayın yapabiliyor. Şimdi sorum şu: Cisco'nun yaptığı wireless yayınını, Philips modemle alıp, bir bilgisayara ethernet kablosu ile verebilir miyiz?

İşin özüne inmek gerekirse: Benim bir odamda kullandığım kendi bilgisayarım var, bir de başka bir odada tamir etmem gereken bilgisayarlar var. Ve iki tarafta da internete ihtiyacım var. Cisco modemi kendi bilgisayarım için kullanıyorum ve kablo ile bağlılar. Diğer bilgisayarlara kablo çekmek istemediğim için, "Acaba iki modemi(Cisci ve Philips) birbirine bağlayıp, diğer modemden(Philips) kablo ile interneti alabilir miyim?" diye düşündüm.

Özetle aşağıdaki resimdeki gibi bir şey olmasını istiyorum ama hem bilgisayarım da hem de diğer bilgisayarda internet olmalı. Ve Cisco'nun wireless'ını telefonumdan falan kullabilmeliyim. Bu mümkünse yardım ederseniz sevinirim.

tablon
08-09-2012, 12:52   |  #2  
tablon avatarı
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
5 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2011

2. modemin DHCP'sini kapat ve araya düz kablo çek dikkat et PC ile modem arasındaki kablo cross'dur  sen modem ile modem arasına çekeceğin için düz kablo çekeceksin.... nette araştırırsan bulursun bu anlattığımı...

http://www.bilgisayardershanesi. ... o_nasil_yapilir.htm

Edit: dostum karıştımışım sen düz değil cross çekeceksin...

Son Düzenleme: tablon ~ 08 Eylül 2012 13:06