selamlar değerli arkadaşlar.Ben de 2 adet masa üstü pc var ıkısinde XP yuklu.Ben bu 2 pc arasında birinden diğerine dosyalarımı aktarmak istıyorum.elimde CROSS çapraz kabloda var.(lütfen dıkkat ınternet bağlantısı değil.)sadece dosya aktarımı ıcın kablo ıle 2 pc arasında bağlanarak dosya aktarımı nasıl yaparım.Bana Ayarları hakkında flash veya görsel anlatımı ıle ılgılı izah edersenez veya link verırsenız sıze minnettar kalırım saygılar......
İKİ Pc arasında CROOS Bağlantı nasıl Yaparım.....
Şimdi aynı ağ üzerinde yani aynı modeme bağlıysan gerek yok cross kabloya bilgisayarım/sağtuş/bilgisayar adı sekmesinde değiştir seçeneği var alt seçenekte ordaki çalışma grubunu WORKGROUP yap 2 pc'ninde güvenlik duvarlarını kapa ve paylaşmak istediğğin dosyayı bir klasör içine atıp klasörü paylaşıma aç..
cross kablo içinde elektrikçiye gitmen gerek renk standartları var bunun için 568a ve 568b olmak üzere ben şimdi sana yazardım ama gerek yok modemin cat5 kablosunu taksanada olur ama sen ilk başta dediğim gibi yaparsan daha rahat olmuş olur bi soru olursa özelden sorabilirsin
çok teşekkürler arkadaşım.değerli bilgilerini paylaştığın için.dediklerini uygulayacağım.Çoğu forumda değişik yorumlar ve cevaplar var.insanlarımız ağ bağlantısı kurmak, dosya aktarımı yapmak, ve yazıcı paylaşımı gibi eylemleri karıştırıyorlar kafam çok karıştı yaşım 56 kusura bakma yınede çok çok sağolasın.denemeye başlayacağım....