Bir adet Wireless modemim var. Kendisinin Ethernet girişi de var(haliyle). Ethernet ile Masaüstü Pc'm(ki kendileri Xp kullanıyor) internete bağlanıyor. Wireless ile evdeki diğer laptop'lar internete bağlanıyor(babamın aleti, benim alet, benim telefon, falan filan). Benim laptop vista kullanıyor. Ve xp pc ile ağ senkronizasyonunu başarıyla yaptım(biraz araştırma sonucunda hallettim).
Öncelikle elinizde bir xp cd'si olmalı... Bu kesinlikle gerekli. Elinizde yoksa internetten indirin bir tane. Xp'ye şifre girmeniz gerekmeyecek. Bu yüzden crack gerekmeyecek. Yani gayet yasal bir yöntem. Serial Code kullanmayacaksınız... Çünkü sormayacak...
Şimdi öncelikle xp bilgisayara gidiyoruz. Ağ merkezine giriyoruz. Orada 'Küçük Ev-İş ağı kur' gibi birşey var. tıklıyoruz ve llerlemeye başlıyoruz. Aklınıza yatan şıkları işaretleyerek ilerleyin. Daha sonra size şu şıkları soracak(en son):'bu kurulum bilgisayarınızda tamamlandı. bunu diskete yükleyip başka pc'de kurmak istermisiniz, ya da xp cd'niz var mı?' Siz xp cd'm var diyorsunuz.(yani ben öyle dedim). :)) -
Daha sonra vista yüklü pc'ye gidiyorsunuz. Xp cd'sini takıyoruz. Hemen 'Autorun' sayfası açılıyor(malûm). En üstte xp kur yazar. onun altlarında bir yerde opsiyonel xp sürücüleri kur gibi birşey var. ona benzer birşey. tıklıyoruz. sonra ekranımıza birşey çıkıyor. aaaaa. o da ne ki? ağ bağlantılarıyla ilgili bir şık görüyoruz. hemen tıklıyoruz. daha sonra kurulum başlıyor. yine aklımıza yatan yönde ilerliyoruz. gerekli direktiflere harfiyen uyuyoruz. daha sonra bir bakıyoruz. olay bitmiş. xp'de paylaşıma açtığımız tüm klasörleri artık vista'da görüyoruz.. hatta öyle ki karşılıklı counter ya da NFS Carbon oynayabiliyoruz. bunun için de IP adresimizi öğreniyoruz. modem ayarlarında iki bilgisayarında IP adresi yazar. muhtemelen birinin sonu 2 diğerinin ki 2 olur. başı aynı olur. ipadresim.net gibi sitelerden öğrendiğiniz IP adresleriniz geçersizdir, bu noktada. o ağ içerisindeki IP adresiniz gereklidir.
hem oyunlarınıza Multiplayer keyfi katabilirsiniz hem de dosyalarınızı ağınızdaki bilgisayarlarla güvenle paylaşın...
bu arada önemli not: önemli dedim ama, wireless kullanıyorsanız mutlaka bulunamayacak şifre kullanın. yani tahmin edilmesin. sonuçta bu da bir tedbirdir....
umarım anlatabilmişimdir. saygılar, sevgiler...