selam arkadaşlar seyrek yada hiç kullanmadığım vede bilgisayarımı yavaşlattığını düşündüğüm D sürücüsündeki ikinci windowsu kaldırmak istiyorum nasıl yapmam lazım yardımlarınızı bekliyorum
ikinci kullandığım windowsu kaldırmak
Formatlamanıza gerek yok arkadaşım. Eğer işletim sisteminiz XP ise boot.ini dosyasında değişiklik yaparak diğer sistem için seçim penceresinden kurtulabilirsiniz. Orjinal boot.ini dosyasını BURADAN indirebilirsiniz.
İndirdikten sonra dosya üzerine çift tıkladığınızda kendisi gerekli yerine kopyalanacaktır. Daha sonra D:\ üzerindeki diğer sisteme ait olan tüm dosyaları silebilirsiniz.
vistanın yanında xp var ve xp'den kurtulmak istiyor gibime geldi bide buna çözüm arasak.bi program vardı bunu yapan ama tam hatırlamıyorum..
dostum d sürücüsüne format atamam çünkü d sürücüsünde windows haricinde başka verilerim var yoksa format aklıma gelmedi değil başka çözüm bekliyorum teşekkürler...
selamlar arkadaşım dediğini yaptım fakat sistem dosyaları silinmiyor şöyle bi ileti çıkıyor> diskin dolu yada yazmaya karşı korumalı olmadığında ve dosyanın şuan kullanımda olmadığından emin olun've de flash9f.ocx silinemiyor.erişim engellendi diyor...lütfen başka bir çözüm teşekkürler...
hayır dostum ben vista kullanmıyorum ikiside xp fakat d'deki silmek istediğim xp home edition olmasının yanında çok eski bi sürüm...
BatıkanDoğan isimli dostum EasyBCD adlı programı buldum açıklayıcı ön bilsini de okudum fakat vistadan falan bahsediyor yazının devamında bana yarar bişey bulamadım, doğrusu bu proğram anladığım kadarıyla onarma yapıyor ama benim derdim bu değil ikinciyi kaldırmak
çakır19BatıkanDoğan isimli dostum EasyBCD adlı programı buldum açıklayıcı ön bilsini de okudum fakat vistadan falan bahsediyor yazının devamında bana yarar bişey bulamadım, doğrusu bu proğram anladığım kadarıyla onarma yapıyor ama benim derdim bu değil ikinciyi kaldıİstemediğin Windows'u boot kaydını silmek için önceki mesajımda da dediğim gibi, Add/Remove Entries bölümüne girip, D sürücüsündeki XP'yi seçip, Delete tuşuyla silmen yeterli. Ondan sonra D sürücünü, kullandığın XP altında biçimlendirebilirsin veya istediğin değişikliği yapabilirsin.Son Düzenleme: Batıkan Doğan ~ 21 Ekim 2008 23:51
çakır19selamlar arkadaşım dediğini yaptım fakat sistem dosyaları silinmiyor şöyle bi ileti çıkıyor> diskin dolu yada yazmaya karşı korumalı olmadığında ve dosyanın şuan kullanımda olmadığından emin olun've de flash9f.ocx silinemiyor.erişim engellendi diyor...lütfen başka bir çözüm teşekkürler...WINDOWS\system32\Macromed\Flash içindeki flash9f.ocx için uyarı vermesi o kadar önemli değil. Madem silinmiyor unlocker ile deneyin yada D:\ içindeki WINDOWS klasörünün adını değiştirin. Pc yi yeniden başlattığınızda adını değiştirdiğiniz klasörle sistemin bir bağı kalmayacağı için silmenize engel oluşturmayacaktır. Yani bu durum eksta program gerektiren zor bir durum değil. Hatta boot.ini dosyasındaki değişikliği yapıp pc yi yeniden başlattıysanız D:\ içinde herhangi bir dosyayı silmek istediğinizde silinemiyor, erişim engellendi gibi uyarılar vermemesi gerekiyor. (tabi sistemin bir ayağı d: üzerinde değilse. yani c: sistem d: önyükleme alanı değilse) Aksi halde d: de yaptığınız değişiklik sonucunda windowsu bir daha açamayabilirsiniz.Son Düzenleme: piRe_ ~ 22 Ekim 2008 00:55
gerçek anlamda silmeniz mümkün degildir.2nci işletim sistemi dosyaları göremeyecegin bir şekilde sisteminde saklı tutulur.Siz sadece göremediginizden yok sayarsınız.
BatıkanDoğan kardeş bu easybcd'yi indirdim ama xp de çalıştıramadım...
piRe_isimli kardeş senin şu ismini verdiğin unlocker işimi gördü sağolasın windowstan arta kalan inatçı dosyaları sildi temizledi...başarılar dilerim
bana ilgili sorunum dolayısıyla yardımlarını esirgemeyen tüm arkadaşlara teşekkür ederim...tekrar görüşmek dileğiyle sağlıcakla kalın
Kardeş Şimdi Bilgisayarın Vista İle Açıldı zaman D: Sürücüsüne Müdahale Edemiyorsun Ve D: Xp Home Kurulu Bu Kısma Kadar Doğru mu Eğer Böyle İse Bilgisayar> Özellikler >Gelişmiş > Başlangıç VE Kurtarma : Hemen Altında Düzenle Var Oraya Tıkladın zaman Gelen Metin Belgesinde [boot loader] Şeklinde Oradaki XP açılışını Sildin zaman Yukarda Bahsettin Hata Vermeden D Sürücüsünde İşlem Yapa Bilirsin Böyle Olmassa CTRL+ALT+DELETE ile Expoler Sonlandır Ordan Dosyadan Yeni GÖrev Çalıştır >Göz At Dersen Bilgisayarın D: Biçimlendirirsin Böylede Olmasa Başka bi çözüm bulmaya çalışırız
tuncay kardeş ben problemi hallettim bide hatırlatayım ben vista kullanmıyorum ama yinede yardım etme gibi bir incelik gösterdiğin için teşekkür ederim inşallah başka zamana...