ikinci windowsa erişemiyorum

çakır19
31-07-2008, 20:11   |  #1  
OP Üye
Teşekkür Sayısı: 0
65 mesaj

selam arkadaşlar ben çift windows kullanıyorum C de win xp prof D ise xp home edition c deki xp profu kaldırdım ve yerine xp prof üzerine entegre edilmiş sp1,2 ve 3 paketlerinden oluşan yeni windowsu kurdum kurmasınada bu seferde D deki xp home edition açılmıyor açılması bi tarafa verilerim vardı onlarada ulaşamıyorum ne yapacağımı bilmiyorum şu anki kullandığım windows üzerinden de D ye girerek ulaşmaya çalıştım olmuyor çünkü masa üstüne kaydetmiştim ondan olsa gerek arattırdım oda olmadı sözün kısası acil yardımlarınıza ihtiyacım var yardımlarınızı bekliyorum şimdiden teşekkürler...ÜzgünÜzgün

Fatih_ARMAĞAN
31-07-2008, 20:26   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
2,804 mesaj

D: sürücünüzün altındaki Documents and settings  klasörü altından kullanıcı adını tıklayın ordaki Desktop klasöründe masaüstündeki dosyalara ulaşabilirsiniz. tabi eğer D sürücünüzdeki xp de kullanıcı parolanız yok ise..

Farklı bir alternatif ise ki yapılması gerekende budur C sürücünüzdeki xp üzerinden Boot.ini dosyası ile ufak bir oynama ile düzeltebilirsiniz. konu ile ilgili internetten geniş dökümanlar bulabilirsiniz. size burdan size uygun olmayan bir bilgi verip size sorun yaşatmak istemem. boot.ini dosyası ile yapılacak bazı yanlışlıklarda sorun çıkabilir..

dostca
31-07-2008, 21:03   |  #3  
Yıllanmış Üye
175 mesaj

Kurmadan önce boot dosyasının yedeğini alman gerekirdi C ye kurduğunuz için D deki boot dosyasını tanımaz D ye kurmuş olsaydınız C yi görürdü bence çözüm şu

[boot loader]
timeout=30
default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS
[operating systems]
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="1-Windows XP Professional " /noexecute=optin /fastdetect
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(2)\WINDOWS="2-Windows XP Home Edition " /noexecute=optin /fastdetect

çakır19
31-07-2008, 23:57   |  #4  
OP Üye
65 mesaj

konuyla ilgilendiğiniz için teşekkür ederim arkadaşlar fakat DOSTCA isimli kardeş çözüm şu diye verdiğin bu parametreleri nasıl ne şekilde ve nerede kullanabilirim açıklarsanız memnun olurum tekrar teşekkürler...

çakır19
01-08-2008, 00:08   |  #5  
OP Üye
65 mesaj

dostca kardeş sistem yapılandırma yardımcı programı penceresindeki Boot.ini sekmesini kastediyor olmalısın heralde yalnız bir sakatlık olmasın kardeş kesin olarak eminsen yapalım bu değişikliği yanlış anlama güvensizlik falan değil sadece tedbirli olmak için söylüyorum...

Fatih_ARMAĞAN
01-08-2008, 10:40   |  #6  
Yıllanmış Üye
2,804 mesaj
çakır19
konuyla ilgilendiğiniz için teşekkür ederim arkadaşlar fakat DOSTCA isimli kardeş çözüm şu diye verdiğin bu parametreleri nasıl ne şekilde ve nerede kullanabilirim açıklarsanız memnun olurum tekrar teşekkürler...

Bilgisayarıma sağtıkla özellikler e gir. Gelişmiş sekmesine tıkla.. al kısımda başlangıç ve kurtarma yazar... ordaki ayarlara tıkla açılan sayfada düzenleye tıkla orda sana bir notepad penceresi çkıcak. bu sayfadaki yazıları aynen kopyala farklı bir notepad sayfasında masaüstüne kaydet. daha sonra sayfada tüm yazıları temizle ve sadece yukarıda arkadaşın yazdıklarını aynen oraya kopyala ve kaydet.. bilgisayarı yeniden başlat açılışta sana 2 tane xp göstermesi gerekir..

Son Düzenleme: Fatih_ARMAĞAN ~ 01 Ağustos 2008 10:41
çakır19
01-08-2008, 19:14   |  #7  
OP Üye
65 mesaj

sakarboy ve dostca isimli arkadaşlar dediklerinizi aynen yaptım çok sağolun evet xp home geri geldi fakat bu seferde şöyle bir hata veriyor aynen yazıyorum  <windows root>\system 32\hal.dll.  adlı dosyanın bozuk yada eksik olduğunu yeniden yüklenmesi gerektiğini söylüyor windows cd sini takıp onarmayı denedim bu seferde yönetici parolası istedi parolayı giriyorum yanlış parola diyor bu konuda yardımınıza ihtiyacım var lütfen yardım edin bekliyorum tekrar  teşekkür ediyorum...

Fatih_ARMAĞAN
01-08-2008, 19:20   |  #8  
Yıllanmış Üye
2,804 mesaj

Size bahsettiğim dökümanı kopyalarken bir yanlışlık yapmış olmalısınız yada eksik bişey var... yani partitonlarla ilgili bir sıkıntıdan yapar. bu hatayı genelde boot.ini deki oluşan sıkıntıdan yapar...

hata vermeyen xp deki hal.dll i diğer xp ye kopyalamayı deneyin..

çakır19
01-08-2008, 20:09   |  #9  
OP Üye
65 mesaj

sakarboy kardeşim o hatanın neden kaynaklandığını bilmiyorum ama sorunu çözmek için forum sitelerinde gezerken meseleye çözüm getiren makalenin microsoftun sitesinde olduğunu buldum ALLAH razı olsun kim yazdıysa adreside yazmış direkt çözüme ulaştım bu mesajıda giremediğim windows home edition işletim sisteminden yazıyorum sonuç şükürler olsunki müsbet sizlerede bu yardımlarınızdan dolayı çok çok teşekkür ediyorum sağolun varolun...

dostca
01-08-2008, 20:14   |  #10  
Yıllanmış Üye
175 mesaj

Microsoft yazmıştır Hem C deki Hemde D deki boot dosyalarının yededeğini almayı unutma tekrar sorun yaşarsan çok işine yarayacak benden hatırlatması