İleride kendi işimi kurmayı düşünüyorum.. Yardım

kastamonlumurat
08-12-2014, 21:31   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1 mesaj

Merhaba arkadaşlar ben ileride kendi işimi kurmayı düşünüyorum. Mesela bir İnternet sitesine satıcı olarak üye olup oradan Cep telefonları vs.. Satmayı düşünüyorum. Daha sonra işimi büyütünce kendi Alışveriş sitemi açmayı bile düşündüm. Ancak bu konu ile ilgili aklımı kurcalayan bilmediğim ama öğrenmek istediğim sorular var ;)

1: Öncelikle bu işe başladık diyelim kendi zamanımızdan sayarsak 10 Adet toplu olarak Samsung Galaxy S5 alıp satacağım. Ancak sorun şurada; Toplu olarak akıllı telefonları nereden temin edeceğim? 

2: Bu işi en kaliteli şekilde yapabilmem için Max. Kaç para sermaye'Ye ihtiyaç var? Ben max. 10-50 Bin ? civarında düşündüm. 

3: Bu işi tek başıma yapabilirmiyim? Eğer yapamayacaksam yanıma kaç kişi daha almalıyım?

4: Son olarak bu işi yapmam için ayrı bir ofis'e ihtiyaç varmı?

Kafamı kurcalayan sorular bunlar bu işle alakası olanlar cevap verirse sevinirim. Şimdiden teşekkürler.. 

mehmet_93
08-12-2014, 21:55   |  #2  
mehmet_93 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 97
593 mesaj

Öncelikle belirteyim internet satıcılığı güven işidir ve sektörde çok güvenilir yerler mevcut yani sıfırdan başlamak kolay değil ama diğer sorularınıda cevaplayayım.
1) Büyük iş düşünüyorsan ithalatçı olmalısın yani yurtdışından getirip satmalısın ki kar edebilesin.Bunun içinede gümrük vergilerinden tutda garanti sağlama falan derken büyük problemler girer. Eğer basitten düşünüp başkasından sıfır olarak alıp sıfır olarak satcaksan zaten sende üstüne bi kar koyacagından kimse senden almak istemeyip sana satan yerlenden alacaktır. Eğer ikinci el olarak düşünüyorsan malum toplu olarak değil tek tek almakdan başka çaren yok ve bundada aldığın ürünün sağlamlığı ve milletin senden alması için ikinci el siteleriyle rekabet edebilmen lazım.
2)küçük düşünüyorsan o 10-15 bin tlyle 10-15 telefon alır 100-150 lira kar yapar yavaş yavaş ilerlersin (en iyi ihtimalle). Büyük düşünüyorsan ve işi büyütmek hedefindysen çok daha büyük sermayelere ve çok daha iyi bir satış politikasına ihtiyacın olcak. telefon piyasası çok cabuk ucuzluyor sen alınca ürünler uucuzlayıp kar bile koyamadan hatta zararına satman gerekebilir.
3) Basit düşünüyorsan yani 10-15 telefon alır satarım diyorsan tabikide tek başına yapabilirsin. Hatta büyük işleri bile tek başına yürütebilenler var ama burası senin yeteneğine kalmış neler yapabilcegini biz bilemeyiz.
4) İnternet satışı için ofise gereğin yok ama insanlar daha çok sabit bir yeri olan insanlardan alıyorlar bende öyle yaparım. Aldığım üründe bir problem olduğunda geri dönebilecegim birinin olması güven verir. Bu sebeple ofis denilmesede dükkan tarzı bi yer kurman gerekebilir. 
ek 5 :) en baştada belittiğim gibi bu iş güven iişi ve rakabet çok büyük. Bu sana yazdıklarımın hepsine (Dükkan-Sermaye-İş gücü-Güven) sahip firmalar bile günümüzde telefon piyasasındaki ani ucuzlamalarla büyük problemler yaşıyorlar. Yani çok riskli bir iş ama başaranlarda mevcut tabiki. Gerisi senin yeteneğine kalmış :)

kastamonlumurat
08-12-2014, 22:41   |  #3  
OP Taze Üye
1 mesaj

Türkiye'den 0 olarak toplu alım yapamıyormuyuz? Hadi bu olmazsa Yurtdışından nasıl alıcaz yani Yurtdışına gitsek oradan kimden yardım alıcaz?

mehmet_93
08-12-2014, 23:19   |  #4  
mehmet_93 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 97
593 mesaj

türkiyeden alım yaparsınızda bu durumda sadece aracı firma olursunuz ve çok bi kar payı olmaz diye düşünmekteyim. Yurt dışı alımlar konusunda tam bi fikrim yok.

jupiter65
09-12-2014, 03:52   |  #5  
jupiter65 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 23
1,170 mesaj

http://www.ithalatihracat.biz/?pnum=591

kastamonlumurat
13-12-2014, 15:16   |  #6  
OP Taze Üye
1 mesaj

Türkmenistan ve Azerbaycan'da Telefonlar daha ucuzmuş oradan toplu olarak alıp satabilirmiyiz?

Uzman911
18-12-2014, 15:32   |  #7  
Taze Üye
0 mesaj

ben çağrı mekezi işinde olduğum için ondan örnek vericem 10 kişilik bir ekipile aylık 10-15.000 tl kazanmanız mümkün bu işe girmek isterseniz yada bilgi almak isterseniz yardımcı olurum
Firmamız Türkiye genelinde çağrımerkezi hizmeti veriyor ilk 20 de iso,kalite,dernek üyeliği gibi bütün belgelerimiz mevcut yeni bayilikler vermeyi düşünüyoruz düşük maliyetli karlı bir iş her şeyi sıfırdan yapmanıza gerek yok eğitim personel vs gibi ihtiyaçlarınızı karşılıyoruz zaten ilgilenen varsa bana ulaşabilir aynışeklide e-ticaret alışveriş sitelerinide bu şekilde başlata bilirsin

Son Düzenleme: Uzman911 ~ 18 Aralık 2014 15:33