İlginç bir sonuç

MatematikCanavarı
22-07-2008, 02:50   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
320 mesaj

Eimde sıkıştırılmış bir dosya içerisinde 6000 tane zararlı yazılım var.Bunlardan çoğu virüs bir miktarıda trojan.
Bir test yaptım(Son güncellemeler ile)
Kis 2009 toplamda 5716 tane zararlı buldu.Bunlardan 216 tanesi trojan.
Ashampoo antispyware 2 ise 115 tane trojan buldu.

Kis ile tarattıktan sonra bulduklarını disinfect,disinfect olmayanları delete yaptım.Sonra ashampoo ile tarattım 1 tane riskware buldu.

Testte en ilginç olan Ad Aware 2008   3 tane  trojan buldu.

Ad Aware free de belli yerleri tarayamadığımız için bende full scan yaptım.Resimde win32.trojan.agent sıkıştırılmış halde bulunan dosyaya ait değil.Resimde belli olmuyor ama bunu log file dan bakarak söylüyorum.Yani bulunan 5 tanesinden 3 tanesi sıkıştırılmış dosyadan.  win32.trojan.agent bir yerlerden girmiş bilgisayara.

Elimdeki 6000 zararlıyı a squared free ye tarattım.115 tane trojan buldu(Bu ashampoo antispyware 2 ile aynı sonuç)
Not:Sağ klik ile taratıldı

Avira personal classic edition ise 5763 tane virus ve trojan buldu(avira premium ile ayrıca teste gerek yok çünkü spyware,adware içermiyor)
Not:Heuristic medium da.Sağ klik ile taratıldı

Kis 2009 ise 5716 tane virus ve trojan buldu.
Not:Heuristic medium da.Sağ klik ile taratıldı

Testte en ilginç sonuçlardan biri  diğer tümü zararlı bulduklarında  sıkıştırılmış dosyanın tamamını siliyor,Kis 2009 ise  bulduğu zararlıları tek tek temizliyor temizleyemediklerini siliyor ama sıkıştırılmış dosyaya dokunmuyordu.Bu bence büyük bir artı.

Kis 2009 ile tarama yaptıktan ve sonra temizlemeleri yaptıktan sonra A aquared free ile tekrar tarattım ve  oda ashampoo antispyware 2 gibi 1 tane riskware buldu.

Not:Bu zararlıları bende internettten buldum.İçindeki zaralılar çok eski de olabilir.Ad Aware 2008 belkide bu eski zararlılarla uğraşmıyor .Ama bu  doğru mu yanlış mı fikrim yok.Çünkü birileri kalkıp bu eski zararlıları kullanabilir.Tabi şöyle bir durumda var belki bu eski zararlılar şimdiki windows ta çalışamazlar.Çok uzmanlık isteyen bir konu.Bilip bilmeden konuşmamak lazım.
Ben şu anda en çok Kis e güveniyorum çünkü zor zamanlarımda beni kurtaran o olmuştu.Nod 32 sürüm 2 vardı ve buluyor ama silemiyordu Kis 7 deneme sürümünü yükledim ve temizledi.Şimdi 2 yıllık lisansı ile Kis 2009 kullanıyorum.
Daha önce Kis 7 ve önceki sürümlerini denemiş arkadaşlar ağır sistem yükü ve yanlış alarmlar canınızı sıktı ise Kis 2009 sistem yükü eskiye nazaran çok azaltılmış.Eğer 1 gb ram varsa hiç kasılma yaşamazsınız(bende 1 gb ram ve çift çekirdek işlemci var ve hiç sorun olmuyor).Yanlış alarmlarda ise Kis 7 de msn gibi şeylerde yanlış alarm vermekten çok msn in bazı davranışları virüslerin bulaşma yoluna benzediği için sadece uyarı veriyor  ve siz güvenli dediğinizde tekrar uyarı vermiyordu.Bunlar yanlış alarm değildir.Ayrıca bu uygulama Kis 2009 da bırakılmıştır(herhalde yanlış anlamalardan ötürü çok tepki geldi Kis de aman banane ne haliniz varsa görün,baksana bunun yüzünden müşteri kaybediyorum dedi ve bıraktıGülümseme)

Son Düzenleme: MatematikCanavarı ~ 26 Temmuz 2008 02:13
viking20
22-07-2008, 03:20   |  #2  
viking20 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 141
7,681 mesaj

Canavar hatırım için a-squared Free ile taratırmısın,sonucunu verirsen memnun olurum(çok merak ettim).İlk göz ağrımdır,hiç vazgeçemem,teşekkür.

tabii en son güncelleştirmelerini alarak ve derin tarama (deep scan)yaparak.Sonucu bana özel mesajdan at çünkü burayı unutabilirim.

Son Düzenleme: viking20 ~ 22 Temmuz 2008 03:27
MatematikCanavarı
22-07-2008, 03:42   |  #3  
OP Yıllanmış Üye
320 mesaj
viking20
Canavar hatırım için a-squared Free ile taratırmısın,sonucunu verirsen memnun olurum(çok merak ettim).İlk göz ağrımdır,hiç vazgeçemem,teşekkür.

tabii en son güncelleştirmelerini alarak ve derin tarama (deep scan)yaparak.Sonucu bana özel mesajdan at çünkü burayı unutabilirim.
Müsait olan ilk zamanımda yaparım.

KIZILSUNGUR
22-07-2008, 09:46   |  #4  
Yıllanmış Üye
179 mesaj

Olursa Avira ile de tarat bakalım. Bu arada sıkıştırılmış dosyayı bana da gönderebilir misin?

ersinbakar
22-07-2008, 11:39   |  #5  
Yıllanmış Üye
1,253 mesaj

bende hiç sevmedim zaten ad wareyi işini hiç hakkıyla yapmıyor ücretsiz de kısıtlamalar yapılıyorda bu kadar yapacaksan ne diye ücretsiz diye piyasaya sunuyorsun biraz saçmalık bunların yaptığı

MatematikCanavarı
26-07-2008, 14:24   |  #6  
OP Yıllanmış Üye
320 mesaj

Çalışmayı biraz daha genişlettim ve en üstteki yazıyı değiştirdim.