asus P5Q anakart
maxtor hdd 500gb
geforce anakart 9600gt
intel QuadCore 6700
1024x4 ram(3,27hız) sorunum şu 3 sefer format attım hala aynı
ilk açılışta sistem kitleniyor
Sorun ne anlamadım ki.Aynı olan şey nedir?Donanım mı,virüs mü,sürücü mü?
3 sefer format atıp düzelmediyse sorun donanımsal olabilir. oda monitor hariç bütün donanımlardan olabilir. Bir teknik servise danış en iyisi
https://www.chip.com.tr/forum/25-GBYT-LIK-DOSYA-25-KB_t98587.html
Şürdaki cevabıma bak...
Bütün kartları çıkart. Ana kartın kalsın sadece. Format at, bilgisayarını izle. Eğer ikinci bir HDD varsa onu dene. Yoksa da 40 gb lık bir tane alıver veya bir arkadaşından ödünç al. Eğer düzeldiyse sorun HDD'dedir. Düzelmediyse harddiste değildir, o zaman anakarttadır. Ancak ikisi de çalışıyorsa ekran kartı veya diğer donanımlarında problem vardır. İster tamir ettir, ister yenisini al. Bütün bilgisayar kullanan arkadaşlara sesleniyorum. Eğer kendi bilgisayarınızı kendiniz tamir etme niyetinde iseniz, mutlak 2. yedek bir hdd bulundurun. Tamirciler dahi anakartlar üzerinde pek fazla birşey yapamıyorlar. Anca yenisiyle değiştirirler. Tamire verseniz dahi astarı yüzünden pahalıya gelir. Benden size tavsiye. PC Wizard ile bilgisayar donanımızı test edin. Kartlara gitmesi gereken elektrik miktarında bir artış veya eksilme varsa da problem olur. O zaman hddin ana karta bağlı olduğu arabirim kanalını değiştirmek veya kabloları değiştirmek te fayda verebilir.
bilmiyorum ne kadar doğru ama bence ram yuvalarından kaynaklanan bir sorun gibi yuvaları kontrol etmeni tavsiye ederim...
maxtor hdd ler sorunlu dostum bi yerden 40 gb seagate veya samsung bul formatla kaç tane maxtor u hurdacıya werdim