İlk kurulum işlemleri (YARDIM)

FurkanKISA
26-06-2010, 22:50   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
104 mesaj

Merhabalar yeni laptop aldım.İlk kurulumu yaptım şuan çalışıyor pc.Lakin ben şu işletim sistemini cd ye yazma muhabbettini anlayamadım nasıl yapıcaz onu?Bide neler yapmam gerekir şuan?hani bak abi yeni aldıysan  kurulumunu yaptıysan ama şunu şunu yapmadıysan sorun yaşarsın diebiliceğiniz? Hiç laptop kullanmadımda.Cahilliğime verin:D

vmesut
26-06-2010, 23:12   |  #2  
Yıllanmış Üye
264 mesaj

bilgisayarınla birlikte kurtarma diski oluşturma yazılımı büyük ihtimalle yüklüdür. Bu aracı kullanarak mevcut sistemin kurtarma dosyasını cd/Dvd veya sabit/taşınabilir bir diske aktarabilirsin. Üretici sabit diskin bir bölümünü sistem kurtarma için de ayırmış olabilir. Eğerböyle bir bölüm var ise dizüstünü dilediğin an ilk günkü hale getirebilirsin.

FurkanKISA
26-06-2010, 23:23   |  #3  
OP Yıllanmış Üye
104 mesaj
Alıntı: vmesut  
bilgisayarınla birlikte kurtarma diski oluşturma yazılımı büyük ihtimalle yüklüdür. Bu aracı kullanarak mevcut sistemin kurtarma dosyasını cd/Dvd veya sabit/taşınabilir bir diske aktarabilirsin. Üretici sabit diskin bir bölümünü sistem kurtarma için de ayırmış olabilir. Eğerböyle bir bölüm var ise dizüstünü dilediğin an ilk günkü hale getirebilirsin.
teşekkür ederim.peki laptopn ilk şarzını kapalı biçimde mi yapym yoksa açık olmasının bir sakıncası olur mu ?

vmesut
26-06-2010, 23:56   |  #4  
Yıllanmış Üye
264 mesaj

bilgisayarın ilk şarjını tamamen tüketip ondan sonra kapalı bir şekilde 8 saat şarjda bırakmak öneriliyor. ayrıca bilgisayar uzun süre masa üstünde veya sabit olarak kullanılacaksa. prize takılı(pilsiz olarak) kullanmak öneriliyor.
*Bu bilgileri vatan bilgisayardan laptopumu alırken edindim.

FurkanKISA
27-06-2010, 00:00   |  #5  
OP Yıllanmış Üye
104 mesaj
Alıntı: vmesut  
bilgisayarın ilk şarjını tamamen tüketip ondan sonra kapalı bir şekilde 8 saat şarjda bırakmak öneriliyor. ayrıca bilgisayar uzun süre masa üstünde veya sabit olarak kullanılacaksa. prize takılı(pilsiz olarak) kullanmak öneriliyor.
*Bu bilgileri vatan bilgisayardan laptopumu alırken edindim.
çok teşekkür ederim :)

mcafee23 ayrılmıştır
27-06-2010, 00:51   |  #6  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 7
3,717 mesaj

everest ultimate programını kur araçlar monitör tanılama ile monitör pixellerini iyice bir gözden geçir
Bimeks bana bile bile ölü piksel kakalıyordu değiştirdim ertesi gün(hatta 25 piksel birarada toplu şekilde yanmış)
Monitörün kenarında bir harf büyüklüğünde ölü piksel vardı

mehmet61
27-06-2010, 17:20   |  #7  
Taze Üye
6 mesaj

Kurulum yaptığına göre sabit diskin bir bölümü bu yedeğe ayrılmış demektir. Ama yine de bir dvdye yedekle. O bölümde bozulma olursa dvdyi parayla veriyorlar.