yeni bir telefon aldım lg gt 540 deneme şarjı le geldi 2. günde artık bitmeye başladı kullanma klavuzunda herhangi bir ibare yok ama bazı arkadaşlarım kapalı şekilde 8 saat 3 kere şarj et diyo bazıları kapalı şekilde 1 kere 12 saat şarj et diyo sizce normal şajı yapıpmı kullanmalıyım yoksa üstteki seçeneklerden birinimi uygulamalıyım ilk şarjı yaparken telefon açıkmı kapalımı olmalı ??
ilk şarj süresi
deneme şarjı tamamen bittikten sonra telefonu kapat kesintisiz 12 -14 saat şarj et sonra kullanmaya başla batarya kendini ancak 2 3 kere bitip şarj ettikten sonra toplayacaktır bu şekilde daha uzun ömürlü bataryaya sahip olursun
işte benim anlamadığım konu bu telefonun kitapçığında böle bişi yazmıyor siz bu bilgiyi nerden aldınız amacım eleştirmek değil yanlış anlaşılma olmasın
kullanım klavuzunda aynen yazan şu;
yeniden şarj etmeden önce ğilin tam bitmesi gerekli değildir diğer pil sistemlerinin aksine pilin performansını etkileyebilecekhafıza etkisi olmayan piller kullanılmaktadır
Merhaba arkadaşlar,
Lithium-ion piller hakkında bildiklerimi sizlerle paylaşmak istedim. Gördüğüm kadarıyla pilin uzun ömürlü olması için bilmem kaç saat şarz oolması gerekir diye bir inanış var. Bu tam olarak doğru değil aslında. Pilin 14-16 saat şarz edilmesi size bişeykazandırmaz tabi bişey kaybettirmezde. Dikkat edilmesi gereken pilin %100 şarz edilmesidir. Bu süre de pilin kaç mili amperlik olduğuna ve şarz cihazına bağlı olduğundan telefondan telefona farklılık gösterir.
Lithium- ion pillerin katot (pozitif) kısmında lityum ve anot(eksi) kutbunda aktif karbon bulunur. Lityum ion piller diğer kimyasallarla hazırlanan denklerine oranla sıklıkla çok daha hafiftirler. Bunun sebebi lityum iyon pillerin en üst seviyede doldurulabilme yoğunluklarıdır. Li ion piller küçük ve taşınabilirdir. Li ion piller için hafıza etkisi sorunu yoktur, dolayısıyla bu pilleri şarj etmek için tam olarak boşalmalarını beklemek gerekmez. Ayrıca yine aynı nedenden dolayı şarjı yarıda kesmek pil için olumsuz bir etki yaratmaz.
Lityum iyon pillerin en belirgin kusuru kullanım ömürlerinin üretim tarihlerinden itibaren başlamasıdır. Üretildiklerinden sonra şarj edilseler de edilmeseler de ömürleri üretim tarihinden itibaren azalmaya başlamaktadır. Ancak bu kusur muhtemel müşterilere (topluma) pek duyurulmaz.
Yeni aldığınız telefonun pilinin ömrü azalmaya başlamıştır zaten. Örneğin %100 şarj seviyesindeki ve çoğunlukla 25°C derece sıcaklıkta bulunan tam dolu tipik bir dizüstü bilgisayar pili, geri dönüşü olmayacak şekilde her yıl kapasitesinin %20 sini kaybeder. Bu kapasite kaybı ürünün üretim tarihinden itibaren başlar ve pil hiç kullanılmasa bile devam eder. Değişik depolama/saklama dereceleri değişik pil ömrü kayıplarına yol açmaktadır. 0°C derecede %6, 25°C derecede %20 ve 40°C derecede %35 kayıpla karşılaşılabilir.
KISACA KONUNUN EN ÖNEMLİ KISMINI ÖZETLEYEYİM PİLİNİZİ KORUMAK İSTİYOSANIZ KESİNLİKLE SICAKTAN UZAK TUTUN ONUN EN BÜYÜK DÜŞMANI ISIDIR. 40 DERECENİN ÜSTÜNDEKİ SICAKLIKLARDA PATLAMA RİSKİ VARDIR.
AYRICA KESİNLİKLE PİLİNİZİ TAMAMEN BİTİRMEYE ÇALIŞMAYIN DİKKAT EDERSENİZ TELEFONUNUZDA SARZ BİTTİĞİNE DAİR UYARI ALIRSINIZ VE TELEFON KENDİLİĞİNDEN KAPANIR VE TELEFONU TEKRAR AÇARSANIZ Bİ SÜRE DAHA KULLANIRSINIZ BAZI TELEFONLAR TEKRAR ŞARZ EDENE KADAR HİÇ AÇILMAZ ÇÜNKÜ BU PİLİKORUMAK İÇİN Bİ GÜVENLİK ÖNLEMİDİR. BUNUN NEDENİ LİTYUM PİLLER İÇİNDE PİLİN DOLULUKDURUMUYLA İLGİLİ TELEFONLA LAPTOPLA VS HABERLEŞMESİNİ SAĞLAYAN KÜÇÜK Bİ DEVRE VARDIR VE BU DEVRENİN SÜREKLİ BESLENMESİ GEREKİR EĞER PİLİ TAMAMEN BİTİRİSENİZ DEVRE ZARAR GÖRÜR VE PİLİNİZ FİZİKSEL OLARAK SAĞLAM OLSA BİLE TELEFONUNUZ PİLDE SANKİ ENERJİ YOKMUŞ GİBİ GÖRÜR.
SİZ SADECE PİLİNİZİ %100 DOLDURUN PİL ZAYIF UYARISI GÖDÜĞÜNÜZDE TEKRAR ŞARZ EDİN VE SICAKTAN NEMDEN UZAK TUTUN YETER. BİDE PİLİN KUTUPLARINI AYDA BİR KURU Bİ BEZLE SİLERSENİZ BAŞKA BİŞEY YAPMANIZA GEREK YOK
TELEFOUNUZU GÜLE GÜLE KULLANIN...
İLKER TUNCA
KİMYA MÜHENDİSİ
nette araştırırken böle bi yazı buldum