Laptopumda performans sınamak için xp kurdum recovery yedeklemedim nede olsa ürün anahtarı duruyor diye .
Neyse kopya bi dvd aldım(bi dvdciden) home premium 64 bit 30 gün denemede yazdım laptop altındaki ürün anahtarını kabul etmiyor aradı microsoftu (0800 .. ) dedim böyle böyle neden etkinleştirmiyor.
Dediki orjinal windows dvd niz olmalı
YAHU KARDEŞİM LAPTOPTA ÜRÜN ANAHTARI YAZIYOR (HOME PRE 64 BİTİN) İSTEDİĞİM DVD DEN KURARIM SANANE ? ÜRÜN ANAHTARIM VAR
Dedim tamam siz bilirsiniz. . bende crackleyeceğim kardeşim başka seçenek bırakmıyorlar. Sonuçta bendekide dvd orjinal olmasa bile ürün anahtarı elimde kabul etmiyorr !!
Sonra korsan kullanmayın , ürün anahtarım var bana korsan kullandıracaklar.
İlla Korsana Zorlayacaklar !
Sürüm farkı olursa kabul etmez bir de lisanslar farklıdır her cd başı :) ;)
Bu durum malesef ki dizüstleri yaygınlaştığından beri var. Eskiden dizüstünün yanında gerçek windows cd'si verilirken, şimdi sadece gizlenmiş bir partisyona konulan özel bir oem windows yüklemesiyle işi kurtarıyor firmalar. Tabi çok haksız diyemeyiz firmalara, şu anki dizüstü fiyatlarına baktığımızda; zira biliyorsunuz 1000 liraya bile bir ton dizüstü modeli satın alınabiliniyor şu anda. Orjinal ve tam windows lisansı kullansa üreticiler, bu fiyata dizüstü satamazlar kanımca. Tabi en azından kurtarma alanındaki dosyaların olduğu bir dvd verilebilir dizüstünün yanında. En fazla 1 lira ek maliyeti olur üreticilere. İşin kolayına kaçtıkları için bunu yapmayıp, kendiniz yedek alırsınız (ki genellikle alınan yedekler sorunlu çıkabiliyor) gibi bir mantıkları var. Sorun da burada malesef...
Probleminizi gidermek için partisyon geri getirici uygulamalardan yararlanabilirsiniz yanlız. Forumda ve google'da oldukça fazla bilgi var bu uygulamalar hakkında. Doğru ayarlarla kullanıldıklarında 2 sene önce formatlanmış partisyonları bile geri getirebilen başarılıları mevcut (geçtiğimiz günlerde kendi dizüstümde de benzer sorunum olmuştu ve 20 dakika gibi bir sürede kayıp bölümü başarıyla geri getirmiştim).
Bu durum malesef ki dizüstleri yaygınlaştığından beri var. Eskiden dizüstünün yanında gerçek windows cd'si verilirken, şimdi sadece gizlenmiş bir partisyona konulan özel bir oem windows yüklemesiyle işi kurtarıyor firmalar. Tabi çok haksız diyemeyiz firmalara, şu anki dizüstü fiyatlarına baktığımızda; zira biliyorsunuz 1000 liraya bile bir ton dizüstü modeli satın alınabiliniyor şu anda. Orjinal ve tam windows lisansı kullansa üreticiler, bu fiyata dizüstü satamazlar kanımca. Tabi en azından kurtarma alanındaki dosyaların olduğu bir dvd verilebilir dizüstünün yanında. En fazla 1 lira ek maliyeti olur üreticilere. İşin kolayına kaçtıkları için bunu yapmayıp, kendiniz yedek alırsınız (ki genellikle alınan yedekler sorunlu çıkabiliyor) gibi bir mantıkları var. Sorun da burada malesef...Probleminizi gidermek için partisyon geri getirici uygulamalardan yararlanabilirsiniz yanlız. Forumda ve google'da oldukça fazla bilgi var bu uygulamalar hakkında. Doğru ayarlarla kullanıldıklarında 2 sene önce formatlanmış partisyonları bile geri getirebilen başarılıları mevcut (geçtiğimiz günlerde kendi dizüstümde de benzer sorunum olmuştu ve 20 dakika gibi bir sürede kayıp bölümü başarıyla geri getirmiştim).
Hangi program ilk alığım güne dönermi yani recovery olduğu güne , o günden beri 3-4 format attım?
normalde korsanlan alakalı bir sıkıntı olmaz aynı sıkıntıyı ben hergün yaşıyorum laptop altında windows 7 basic yazıyor mesela kopya dvd ile kurarken ürün anahtarı girme ekranı geldiğinde alttaki orjinallik etiketindeki key girdiğimde ürün anahtarı geçersiz diyor fakat sen ürün anahtarı girmedende zaten 30 günlük kurabiliyorsun. kurulum bittikten sonra şu kabul etmediği meşhur ürün anahtarı varya windows 7 nin orjinal windowsu active et diyorsun sana ekranda ürün anahtarı soracak laptobun altındaki keyi girince sorun olmuyor 2 dk süresince yanıt vermiyor sistem daha sonra aktivasyon başarı ile tamamlanıyor.
sebebi nedir bende bilmiyorum ama genelde oluyor. orjinal windows 7 kurulu diye aldığınız laptoplarında ürün anahtarları orjinallik sertifikasındaki ile aynı değil %99 key changer ile karşılaştırmayı unutmayın sıfır ürünlerde tutmuyorsa basın kalayı üreticiye microsoftada şikayetlerinizi bildirin o zaman işte yardımcı olurlar size.
Active@, Acronis, Testdisk vb.. gibi oldukça çok alternatifleri var. "Partition recovery" ya da "Partisyon geri getirme" tarzında bir arama yaparsanız oldukça fazla seçeneğe rastgeleceksiniz sanıyorum. Kaybolan dosyalar gizli D sürücünüzde olduğundan üzerlerine birşey yazılmamış olduğunu farzediyorum. Başka bir konu daha açmışsınız, o kısımda daha detaylı yardımcı olacaktır arkadaşlarımız. Geçmiş olsun...
benzer şeyi ben de denedim birkaçkez işe yaradı ama sonuncusunda telefonla etkinleştirdim.
Lisansınmı var derdin var :)
bu lisan meselesi yüzünden muhasebe programımı ve pc değiştiremiyorum dediğiniz gibi. lisans dışı seni yakar içi beni.
Aynısı akrabağıma oldu muhasebe programı yüklü diye tam 7 senedir format atamıyor bilgisayar kim bilir ne halde :). XP'ye yeterli olmasına rağmen format atamadığımız için Windows Me olarak kaldı normalde atacaktımda muhasebe programı engel oluyor.
Son Düzenleme: Atilla Sarıtaş ~ 20 Temmuz 2010 11:05
Orası öyle Recep ama adamlar man kafa Lisanslar biraz fazla güvenlikli. Tek bilgisayar için olduğu için 1 kere girildiği anda bloke oluyor CD-Key gibi sağda solda giremiyorsun. Akrabağım Lisans'ı kabul ettiremedi programa uğraştık olmadı, adamları aradık böyle böyle yarı fiyatına yenisini verdiler. 6-7 senedirde kullanıyor. Zaten 2 bilgisayar var evde pekte sorun olmuyor biri XP biri Windows Me. Windows Me de yüklü muhasebe programı.
Orası öyle Recep ama adamlar man kafa Lisanslar biraz fazla güvenlikli. Tek bilgisayar için olduğu için 1 kere girildiği anda bloke oluyor CD-Key gibi sağda solda giremiyorsun. Akrabağım Lisans'ı kabul ettiremedi programa uğraştık olmadı, adamları aradık böyle böyle yarı fiyatına yenisini verdiler. 6-7 senedirde kullanıyor. Zaten 2 bilgisayar var evde pekte sorun olmuyor biri XP biri Windows Me. Windows Me de yüklü muhasebe programı.Böyle saçmalık mı olur? Sizin hiç mi tüketici hakkınız yok? Adamlar at koşturuyor tabi sanayi ve ticaret bakanlığı mışıl mışıl uyuyunca...
Bi kere alıyoruz sonuçta işlerde birikince aldık gitti kurcalamadık neyseki bu zamana kadar bi sorun olmadı ileride ne olacak bakalım. Allah için güzel program ama :D
ne komiktirki adamlar tekrara lisans ücreti talep ediyorlar neymiş mecburen en güncel versiyonuna geçmek zorunda imiş öle oluncada diyor yeni bir lisans vereceğiz diyor kısaca sola yatırma işlemine son gaz devam.
bende kalsın hayvan terli yemez dedim :)))
adamlar fatura dizayn bile para istiyorlar ben şimdi nasıl korsanı sevmeyeyim ya.
kur gitsin ya onlarla mı uraşıcan bendede orj. xp vardı fazla format atıodum 20-25 kereden sonra hep telefonla ektivite etmeye başladım sora oda iptal oldu uraşamam dedim win 7 64 bite geçtim :D
normalde korsanlan alakalı bir sıkıntı olmaz aynı sıkıntıyı ben hergün yaşıyorum laptop altında windows 7 basic yazıyor mesela kopya dvd ile kurarken ürün anahtarı girme ekranı geldiğinde alttaki orjinallik etiketindeki key girdiğimde ürün anahtarı geçersiz diyor fakat sen ürün anahtarı girmedende zaten 30 günlük kurabiliyorsun. kurulum bittikten sonra şu kabul etmediği meşhur ürün anahtarı varya windows 7 nin orjinal windowsu active et diyorsun sana ekranda ürün anahtarı soracak laptobun altındaki keyi girince sorun olmuyor 2 dk süresince yanıt vermiyor sistem daha sonra aktivasyon başarı ile tamamlanıyor.Ben de benzer bir problemle karşılaştım Vista Home Basic kurarken anahtarı kabul etti, kurulum sonrasında ise etkinleştirilemiyor uyarısını gördüm. Yeni anahtar girişi yaptım aynı kodu yazınca bu sefer etkinleştirdi. Saçmalığın daniskası.. :)sebebi nedir bende bilmiyorum ama genelde oluyor. orjinal windows 7 kurulu diye aldığınız laptoplarında ürün anahtarları orjinallik sertifikasındaki ile aynı değil %99 key changer ile karşılaştırmayı unutmayın sıfır ürünlerde tutmuyorsa basın kalayı üreticiye microsoftada şikayetlerinizi bildirin o zaman işte yardımcı olurlar size.