İMDAAAAAT ÇARESİ YOKMU BUNUN:(:(:(

mfbmachine
11-07-2006, 20:55   |  #1  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
24 mesaj

Herkese selamlar arkadaşlar!!!

Şu benim problemden anlayan varsa lütfen yardım etsin...

Bende Airties 110 4port modem war.Arkadaşla beraber kullaniyoruz..
Sorun şu: internete bağlanmiyordu bisde splitterden ayridik direk taktık dişaridan gelen telefon kablosuna gene bağlanmadı ...Dedik bozuldu garantiye yolladık

Aldiğimiz yer geçici sağlam bir modem verdi.Taktık bu sefer splittera telefonu takıp modemi taktığımızda telefon iptal oluyo modem kablosunu çıkardığımızda ise tel geri geliyor..Bu sefer dedik herhalde splitter bozuk yeni çalişan bi tane aldik gene ayni....
Telekomu aradik adamlar geldi demezlermi bizden deil modem bozuk...Modemi başka bir pcde denedik çalişyo splitter da çalişyo...

Aranızda bu problemin neden kaynaklandığını çözebilecek warmı acaba...Lütfen biz tıkandık artıkk....:(

Yardımlarınız için şimdidien teşekkürler..

viking20
15-07-2006, 10:37   |  #2  
viking20 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 141
7,681 mesaj

klipslerde de bi hata olabilir,onlarıda yenile(baktırt) istersen,benim başıma gelmiş idi.

Son Düzenleme: viking20 ~ 15 Temmuz 2006 10:39
mfbmachine
16-07-2006, 13:53   |  #3  
OP Yeni Üye
24 mesaj

walla onu da denedim ama yokkk....

Zaten o kadar kişi okudu cwp yasan bi sen warsın tşk ederim...
bnm derdime yok çare herhalde:(

programmer_girl
18-07-2006, 17:26   |  #4  
Taze Üye
6 mesaj

selam..aynı problemle bende karşılaştım.modemi değiştirdim splitter ı değiştirdim olmadı.türk telekomu aradım bi kaç kere biz de sorun yok dediler.ancak sorunun büyük çoğunluğu telefon hattında gibiydi.bikaç kez daha üstlerine gittikten sonra modem ve splitter düzgün çalışmaya başladı.şu anda tel de meşgul görünmüyo ve aynı anda hem internete bağlanıyorum hem de hatta bi sorun yok.bence türk telekomun üzerine biraz daha fazla gidin.
kolay gelsin...

asigenc
18-07-2006, 17:43   |  #5  
Yeni Üye
30 mesaj

Pc ne ne şekilde bağlıyorsun USB mi PORT mu???

mfbmachine
19-07-2006, 12:31   |  #6  
OP Yeni Üye
24 mesaj

porttan bağlaniyorum ya bu farkediyomu?!?!?!

asigenc
19-07-2006, 17:35   |  #7  
Yeni Üye
30 mesaj

USb den bağlansaydın proglem o diyecektim.çünkü USB den kopmalar olabiliyor..Bence sen bu kadar uğraşana kadar servise modemini kurdur.

mfbmachine
22-07-2006, 13:43   |  #8  
OP Yeni Üye
24 mesaj

sağol kardeşim yeni modem aldim us robotics ve de şiddetle airties markasını kafanızdan silin.....

bu böyle bilineeeeeeee.....

herkese yardımları iççn teşekkürler...

mentor.ms
25-07-2006, 13:14   |  #9  
Taze Üye
5 mesaj

Splitter ile ilgili bir bilgi vereyim:
Piyasada satılan veya modemler ile birlikte verilen dsl-tel splitter'ların tamamına yakını sağlıklı filtreleme yapmıyor. Teknik olarak dsl çıkışında analog telefon sinyalini, telefon çıkışında da dsl sinyalini filtrelemesi gerekiyor. Ama maalesef bu aletciklerin çoğu adi bölücü vazifesi görüyor. Filtreleme yapanlarında filtre kalitesi çok kötü.
Nereden mi biliyorum? Bir firma 40a yakın splitter markasından ön eleme yapıp 18 tanesini sinyal simülasyon testine sokmak için arkadaşımın laboratuarına getirdi. Durum içler acısı.

turksoftware
30-07-2006, 20:40   |  #10  
Yıllanmış Üye
1,015 mesaj
mfbmachine
sağol kardeşim yeni modem aldim us robotics ve de şiddetle airties markasını kafanızdan silin.....

illa bi modem aldın kusursuz cıkmıcak dııl ya cıkar elbet ama airtıes ı kotulememelisin bende kendım aırtıes kullanıom hıc sorun cıkmıo zaten turk malı we turk telekom onaylı...

Kapalı Hesap (11889)
31-07-2006, 11:57   |  #11  
Kapalı Hesap
166 mesaj

lan bağlantıların bir kontrol etmeni öneririm. hat kablolarının dişlerine de bir bak kıvrılmış, yamulmuş, dönmüş olabilir...

cihad46
31-07-2006, 23:43   |  #12  
Taze Üye
1 mesaj

merhaba arkadaşlar ben de bi sorunumu aktarsam acep çare bulunur mu ?

elimde speed touch 510 marka 4 portlu bi modem var .. epey zamandır sorunsuz çalışıyordu lakin birgün modemi kapatma açma girişimlerim sırasında galiba modem resetlendi... cd si ile yeniden kurulum yapmak istedim ama bi türlü beceremedim.. birçok kurulum yardım dosyasını okudum web arayüzünden herbişeyi denedim (yada denediğimi sanıyorum) ama bi türlü kurmadım ... cd den kurulum yaparken normalde PPPoA seçilip devam edilmesi gereken yerde seçim yapılacak kısım aktif olmuyor...

manuel olarak bu ayar kısmını seçiyorum ve diğer ayar bilgilerini giriyorum (8.35 , telekom kullanıcı adı ve şifresi gibi) ama en sonunda bi hata mesajıyla modem kurulumunun tamamlanamadığını söylüyor... bazı yerlerde gördüğüm gibi web arayüzünde easy setup denilen bir kısım da yok... sadece setap var ve onda da bilmediğim ya da yapamadığım ayarlar dolu... eğer mümkünse bilen ya da bu sorunla karşılaşan bi arkadaş bana yardım edebilir mi? teşekürler.

mentor.ms
11-08-2006, 17:11   |  #13  
Taze Üye
5 mesaj
turksoftware
mfbmachine

illa bi modem aldın kusursuz cıkmıcak dııl ya cıkar elbet ama airtıes ı kotulememelisin bende kendım aırtıes kullanıom hıc sorun cıkmıo zaten turk malı we turk telekom onaylı...
Kötüleme yapılmaması konusuna katılıyorum. Gerçi arkadaşımız ağır bir ithamda bulunmamış sadece beğenmediğini ve tavsiye etmediğini ifade etmeye çalışmış.

Ama size katılmadığım konu şu: airties markası Türk markasıdır ama "Türk Malı" değildir. Ama ürün tasarım dahil %100 Çin malıdır. Basit bir arayüz yapmak ürünü Türk Malı yapmaz.
Sorun yaşan arkadaşın durumu daha bir ilginç çünkü her iki markanın üretimini yapan firma aynı (bkz. Arcadyan www.arcadyan.com/Products/broadband_Home.htm). Linke bakarsanız ürünü tanırsınız zaten, Arcadyanın tüm OEM müşterilerine ürettiği standart ürün. Kullanılan firmware de büyük olasılıkla aynı. Belki bir ihtimal USR kendi geliştirdiği FW'i kullandırmıştır ve bugları minimize etmiştir.

Telekom onayı meselesine gelince: Türkiyede iletişim ürünlerine onay veren kurum Telekominikasyon Kurumudur (www.tk.gov.tr). Kurum onayı olmayan hiçbir ürün Türkiye hudutlarından giremez. Airties gibi Türkiyede satılan 10larca markanın hepsi de onaylıdır.
Bu şeye benziyor, ilaç satıyorsunuz ve "Sağlık Bakanlığı Onaylıdır" diyorsunuz. Cool

Sevgiler,

Son Düzenleme: mentor.ms ~ 11 Ağustos 2006 17:19