İnanılmaz Rekor Bir Buluş buldum (Oyun için)

LENO7
04-05-2012, 12:41   |  #1  
LENO7 avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 91
2,019 mesaj

arkadaşlar oyun için öyle bir fikir geldiki aklıma.şimdiye kadar hiç bir oyunda hiçbir benzeri yapılmamış..bu fikmiri bir oyun şirketine iletsem oyun şirketi bunun üzerine böyle bir oyun piyasaya çıkarırsa rekor üstüne rekorlar kırılır..büyük bir başarıya imza atabilirler...

Acaba bu fikrimi hangi oyun şirketine söylemem daha iyi olur..ve nasıl iletebilirim..kimse alaya almasın ama ben bunun için sözleşme imzalamaya bile çağırırım şirketi..böylece şirketin benim fikrimden dolayı kazanmış oldukları paraya ortak almam için..böyle bir şeyi yapabilirmiyim sizce..

Teşekkürler..

Banned
04-05-2012, 12:52   |  #2  
Banlandı
Teşekkür Sayısı: 0
180 mesaj

Oldu o zaman biz kalkalım artık..

jxLs
04-05-2012, 13:40   |  #3  
Yıllanmış Üye
101 mesaj

buluş bulduysan konu acıp buluşu soylemiyorsan boş yapmış oluyorsun boşuna konu acıyorsun
kendine sakla bari :)

Brkylmzz
04-05-2012, 15:27   |  #4  
Üye
66 mesaj
Alıntı: jxLs  
buluş bulduysan konu acıp buluşu soylemiyorsan boş yapmış oluyorsun boşuna konu acıyorsun
kendine sakla bari :)
Konu yu sadece buldum demek ıcın acmamış farkındaysanız, "Acaba bu fikrimi hangi oyun şirketine söylemem daha iyi olur..ve nasıl iletebilirim." diyede yardım istemiş bunun için açmış konuyu :))

Bu arada ben çok merak ettim.. :D 

LENO7
04-05-2012, 15:39   |  #5  
LENO7 avatarı
OP Yıllanmış Üye
2,019 mesaj

gerçekten doğru söylüyorum...hani diyorlar ya bazı mucitler mucit olmadan önce rüya görüyorlarmış...bende rüyamda şimdiye kadar hiç görmediğim bir oyun gördüm..yani ne desem keşke uyanmasaydım:)

Kapalı Hesap (230936)
04-05-2012, 15:46   |  #6  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 12
771 mesaj
Alıntı: LENO7  
gerçekten doğru söylüyorum...hani diyorlar ya bazı mucitler mucit olmadan önce rüya görüyorlarmış...bende rüyamda şimdiye kadar hiç görmediğim bir oyun gördüm..yani ne desem keşke uyanmasaydım:)
UBISOFT'a paylaş bence fikrini.. Ağzı kulaklarına varıyor  Sağlam oyunlar yapar UBISOFT..

mladenbmv
04-05-2012, 15:50   |  #7  
mladenbmv avatarı
Yıllanmış Üye
497 mesaj

madem iddağan var ve bulmuşsun en büyük firmalara yazı yaz tabii ingilizce iyi bilmen gerek yada bir tanıdık vasıtasıyla ingilizce güzel bir dilekçe v.s yaz gönder ama onlarda diycek ilk  önce söyle bize buluşunu söyle diycekler.buluşunu ilk önce noterde onaylattır patent al veya bir avukat tut.

Son Düzenleme: mladenbmv ~ 04 Mayıs 2012 15:52
Brkylmzz
04-05-2012, 15:53   |  #8  
Üye
66 mesaj
Alıntı: Cpt. MacMillan  
UBISOFT'a paylaş bence fikrini.. Ağzı kulaklarına varıyor  Sağlam oyunlar yapar UBISOFT..
Patenti filan yokmu bunun :D

LENO7
04-05-2012, 16:20   |  #9  
LENO7 avatarı
OP Yıllanmış Üye
2,019 mesaj

birde düşündüğüm oyun online olursa var ya..kimse başka bir şey düşünmez..hala araştırıyorum bir sonuç bulamadım..ne yapıp etsem ulaşıcam..bu ulaşmak istediklerim Rockstar Games ve Electronic Arts..

Banned
04-05-2012, 19:07   |  #10  
Banlandı
Teşekkür Sayısı: 10
2,368 mesaj
Alıntı: nrdeb  
Oldu o zaman biz kalkalım artık..
Aynen :)

cbilgen13
04-05-2012, 19:47   |  #11  
cbilgen13 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,441 mesaj

fikrinin para edeceğini düşünüyorsan önce iyice bir araştır başkası tarafından daha önce uygulanmadığına emin ol..eğer bir benzeri yoksa başkasının eline geçmesi durumunda kullanmasını engellemek için noter yada benzer bir kurum aracılığı ile kendi adına tescil ettir...sonra fikrin boşa gitmesin... 

ben olsam sobee studios ile görüşürüm...şirketin başında Mevlüt Dinç var... İstanbul kıyamet vakti ve benzeri türk oyunlarına imza atmış başarılı bir ıyun şirketi, ayrıca türkler anlaşman kolay olur...

Kapalı Hesap (91855)
04-05-2012, 19:53   |  #12  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 25
2,006 mesaj

birilerine söylemeden telif hakkı alma durumu var mı bilmiyorum ama kimseye açıklamaya gelmez bence
telif hakkı alma olayını biraz araştır derim zaten gerçekten değerli bir fikirse onlar senin kapına gelirler

LENO7
04-05-2012, 21:00   |  #13  
LENO7 avatarı
OP Yıllanmış Üye
2,019 mesaj
Alıntı: cbilgen13  
fikrinin para edeceğini düşünüyorsan önce iyice bir araştır başkası tarafından daha önce uygulanmadığına emin ol..eğer bir benzeri yoksa başkasının eline geçmesi durumunda kullanmasını engellemek için noter yada benzer bir kurum aracılığı ile kendi adına tescil ettir...sonra fikrin boşa gitmesin... 

ben olsam sobee studios ile görüşürüm...şirketin başında Mevlüt Dinç var... İstanbul kıyamet vakti ve benzeri türk oyunlarına imza atmış başarılı bir ıyun şirketi, ayrıca türkler anlaşman kolay olur...

sobee Studios benim fikilerim için çalışacak güçte değil...ama neyse onada bir bakalım..Battlefield 3 GTA 4 gibi gerçekçi grafikli oyun yaparlarsa fikrimi söylerim..

Zeynep Elif
04-05-2012, 22:18   |  #14  
Taze Üye
3 mesaj

bence oyun hakkında iyi bir derine inerek düşündükten sonra herhangi bir firimayla konuşsan iyi olur.
sonra başına iş açılır benden söylemesi

M.G.G
04-05-2012, 22:51   |  #15  
M.G.G avatarı
Yıllanmış Üye
3,367 mesaj

Benim de aklıma bir buluş gelmişti.Fikirden çok 3 boyut motoru sonra o motorun after effectsde olduğunu fark ettim.Bulduğun fikrin bir oyunda yada filmde olmadığına bak.

yunus07
04-05-2012, 22:52   |  #16  
yunus07 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 4
992 mesaj

LENO7 ünlü olunca bizi unutmazsın demi Kahkaha
Şaka maka bende merak ettim.Yolun açık olsn dostm

sugur
04-05-2012, 23:05   |  #17  
Taze Üye
1 mesaj

Crysis'i yapan Crytek firması Türk
Cevat YerliVikipedi, özgür ansiklopedi

Bu maddedeki üslubun, ansiklopedik bir yazıdan beklenen resmî ve ciddi üsluba uygun olmadığı düşünülmektedir.
Konuyla ilgili tartışma için maddenin tartışma sayfasına lütfen bakınız.
Maddeyi geliştirerek ya da konuyla ilgili tartışmaya katılarak Vikipedi'ye katkıda bulunabilirsiniz.Cevat Yerli
Cevat Yerli
Doğum1978
GiresunTürkiyeİkâmetFrankfurtAlmanyaİşverenCrytekMeslekVideo oyunu yapımcısı
Crytek CEO'suhttp://www.crytek.com/Cevat Yerli (d. 1978Türk-Alman oyun yapımcısıdır. Dünyadaki en büyük oyun geliştiricilerinden biri olan Crytek şirketinin kurucularından olan Cevat Yerli, bu şirketin yönetim kurulu başkanı(CEO)'dır. Giresun'da doğmuştur ve Giresun'dan Almanya'ya göç etmiş bir ailenin oğlu olan Cevat Yerli'nin oyun merakı, kendisine 10 yaşındayken hediye edilen Commodore 64 ile başladı. Crytek şirketini 1999 yılında kardeşleri Avni Yerli ve Faruk Yerli ile birlikte Almanya'nın Coburg şehrinde kurdu. Commodore 64 ve The Schneider CPC konsolları için 1980'li yıllarda çıkan oyunları geliştirmeye odaklanmıştır. Crytek şirketinin ilk oyunu olan Far Cry adlı video oyunu 1 milyondan fazla bir satış rakamına ulaşmıştır. Şirketin 2007 de çıkardığı Crysis adlı oyunuyla, bilgisayar oyunları sektöründe yep yeni bir çağ başlatmıştır. Bilim Kurgu'yu Birinci Şahıs Nişancı oyunlarına öyle oturaklı entegre etmiştir ki, kimi eleştirmenlere göre oyun tarihinin en iyi Bilim Kurgu oyunudur. Aynı havayı2011'de piyasaya sunduğu Crysis 2 ile de devam ettirmiştir. Şu sıralarda ise Crysis 3'ün duyurusunu yapmıştır. Öncelikle 10 Nisan 2012tarihinde Twitter hesabından paylaştığı bir yazıda şu cümleleri kurdu: "Ah i am very excited, a few more days to go...stay tuned." Yani "Ah, çok heyecanlıyım, sadece birkaç gün daha… Beklemede kalın." şeklinde yazarak tüm oyun dünyasını büyük bir heyacana boğmuştur. Daha sonra 16 Nisan 2012'de büyük bir duyuru yapacaklarını açıklamıştır. O gün geldiğinde ise herkesin beklediği gibi Crysis 3'ü duyurmuştur.

Kapalı Hesap (101323)
04-05-2012, 23:43   |  #18  
Kapalı Hesap
3,337 mesaj

bence  rockstar games e  bildir bu fikrini

yunus07
04-05-2012, 23:50   |  #19  
yunus07 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 4
992 mesaj

EA Games te olabilir.

hakean
05-05-2012, 11:08   |  #20  
hakean avatarı
Yıllanmış Üye
1,572 mesaj
Alıntı: Artist Genç  
Aynen :)
AYNN BİZ KALKALIM HADİ RASGELE :D

masterbaba
05-05-2012, 11:23   |  #21  
Yeni Üye
24 mesaj

git bakkal çırağı mustafaya anlat.belki o sana yardımcı olur.bırak bu işleri.eğer okuyorsan derslerine çalış.çalışıyorsan işine bak.böyle boş işlerle hiç uğraşma.

cbilgen13
05-05-2012, 12:26   |  #22  
cbilgen13 avatarı
Yıllanmış Üye
1,441 mesaj

adam Sobee Studios'u yeterli bulmadı...nasıl bir fikri varsa artık... o kadar değerli para getirecek bir fikrin varsa türk oyun yapımcı şirketleri ile paylaşma olur mu ?? git olması gerektiği gibi yabancı şirketlere sat... onlar kazansın türk oyun şirketleri gelişmesin...sonra bizim fikrimizi avrupa'nın 2-3 katı fiyata bize geri satsınlar...bizde yeri gelince eee tabii korsan oyun alırız çünkü orjinal oyunlar çok pahallı diye bir tarafımızı yırtalım... korsan oyun alıp sistemlerimize bile bile en baba tojanları yükleyelim sonra burada yok hesabım çalındı yok bilmem ne oldu diye salak salak konular açalım... gençler bu şekilde yaşamaya devam edin koyun gibi... bu sadece parlak fikirler için geçerli değil... dünyanın en iyi kot malzemesi bizden çıkıyor... ne yapıyoruz işlemeden o malzemeyi 1 liraya dışarı satıyoruz...onlar işliyorlar sonra ünlü markalar altında 4-5 liraya bize geri satıyorlar bizde millete çok kalite giyiniyorum diye pantalon kıçımızdayken sergiliyoruz...en kaliteli ipek bizden çıkıyor ama biz işlenmiş ipeği yine dışarıdan ihrac ediyoruz 2 katı paraya... bor madeni dünya rezervinin %70-75 kadarı türkiye topraklarında mevcut biz bu inanılmaz enerji kaynağını kullanmak yerine araçlarımıza litresi 5 TL'den benzin alıyoruz...anlatmakla bitmez bu gerçekler ama gençlerde iş yok siz ülkenizi beğenmemeye, hatta yeri geldiğinde satmaya devam edin... bakalım bu kez bizi kurtaracak bir M.Kemal ATATÜRK çıkacak mı ? sabah sabah asabım bozuldu gene...

Expert_control
05-05-2012, 12:42   |  #23  
Yıllanmış Üye
141 mesaj

UBİSOFT katılıyorum.

Miraç5 PYSCHO
05-05-2012, 13:13   |  #24  
Miraç5 PYSCHO avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
790 mesaj

Crytek-Activision-Ubisoft-EA bnce bi iletişim kurmanda fayda var...ne olur ne olmaz :)

bnce hiç düşünülmemiş iyi bir fikirse şirketlerde belki kabul eder genellikle fikirleri yazarlardan alıyolar sen bi başvur...olmadı kitap yazarsın :D

LENO7
05-05-2012, 21:09   |  #25  
LENO7 avatarı
OP Yıllanmış Üye
2,019 mesaj
Alıntı: yunus07  
LENO7 ünlü olunca bizi unutmazsın demi Kahkaha
Şaka maka bende merak ettim.Yolun açık olsn
saol dostum...herkes merak ediyor ama malesef söylemek istemiyorum..keşke benim düşündüğüm fikrin bir benzeri olsaydı o zaman söylerdim...Yüzde 1000 eminim..hiçbir oyunda hiçbir benzeri yok..
birde cbilgen13 haklı.. sobee Studios önermişti ben çevirmedim..görüşücem..eğer olmazsa bırakıcam bu işin peşini..taki türk bir firması gerçekçi grafikte bir oyun çıkarana kadar...