inca im204w

Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.
fordt
13-02-2006, 17:30   |  #1  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
22 mesaj

modemin UPnP özelliği var ve aktif durumda. düne kadar düzgün bir şekilde çalışıyordu. fakat bugün bilgisayarımın bu özelliği kullanılmaz durumda. modemi bir türlü görmüyor(Linux bişe bişey gateway olarak geçiyor UPnP den gördüğü zaman) ethernettende bağlasam wireless ta bağlanasam sorun değişmiyor. modemi resetledim falan ama bir türlü dzeltemedim. sorun neden kaynaklanıyor olabilir

modemi ocak 2006 sayınızda görerek aldım. fakat bir çok sorun yaşadım aldığım günden beri. misal p2p programlarda kafasına göre çalışmakta. dc++ ta aktif olrak bağlanmasına rağmen(UPnP aktif) search kesinlikle yapılamıyor.

Mac Filter özelliğini aktif hale bir türlü getiremedim. (aslına bakarsanız nereden yapılacağını bulamadım) kitapçığı 20 sayfa bişey oda gayet yetersiz.

SSID yi gizle dediğim taktirde elle wireless ağa bağlanmaya çalıştığımda bağlanamıyorum. bu konularda da yardımcı olursanız sevinirim

Son Düzenleme: fordt ~ 13 Şubat 2006 17:34
Aytun Çelebi
01-03-2006, 02:27   |  #2  
Üye
Teşekkür Sayısı: 0
68 mesaj

UPnP teoride çok faydalı olmasına rağmen, pratikte uygulamaların hepsinden aynı verimi alamıyorsunuz. Bunun kullandığınız uygulamayla da doğrudan ilgisi var. Örneğin ben bazı BitTorrent uygulamalarının UPnP konusunda sorun çıkarttığını gördüm.

Ancak sorun modemde de olabilir elbette, bunun için firmware update yapmanı öneririm. En azından modemden sorun yaşamayacağına dair garantin olur. Hala sorun yaşıyorsan firmanın teknik servisiyle görüşmeni tavsiye ederim.

SSID gizledikten sonra bağlanmaya çalışırken, Windows'un kablosuz ağ arayüzü yerine kablosuz ağ adaptörünün yazılımını da denemeni öneririm. Bir seçenek de şu olabilir; önce SSID açıkken bu yazılımla bir profil oluşturup kaydeder, daha sonra SSID'yi tekrar gizleyip bu profilden bağlanmayı denersen, sorun ortadan kalkabilir.