İNCELEME: XCOM Enemy Unknown

CHIP Online
16-12-2012, 00:45   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj

Son dönemin en çok konuşulan oyunlarından XCOM Enemy Unknown, gerçekten çok mu iyi?

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/in ... -unknown_37464.html

Eğer bu oyunu yeni duyduysanız, her şey için gerçekten çok geç. Yani kasmamak lazım artık başına geçerim diye... Şaka şaka tamam çok ciddiye almayın; bir an çok geçmişe döndüm de böyle kendimde bir hak hissettim ilk UFO oyununu disketlerden oynayıp, günümüzde yeninden teknolojinin farklı gelişi ile karşımıza çıkmasını bilmeyenlerin oynamamasını... Efendim UFO serisi ilk defa karşımıza 1994 yılında PC DOS formatı, yani disket modeli bir oyun olarak çıkmıştı. Yaşım nispeten küçüktü belki ama o disketleri tek tek kuzenimin bilgisayarına kurduğumuzu dün gibi hatırlıyorum. O zamanlar iki adı vardı: "UFO: Enemy Unknown" ve pek tabii "Xcom: UFO Defense" ki bu Amerika pazarında kullanılan ismiydi. Ne hikmettir ki disketlerin üzerinde biz de kendisini XCOM Defense modeli ile tanımış, benimsemiştik. Ha, dedim ya disketten kurduk diye; zaten devamı yok hikayenin. FIFA International Soccer neyin vardı o ara, işte onları hep attım diye hatırlıyorum. Zaten "Fenomen" isimli dergiye kaptırmışım ya da kaptıracağım kendimi, tam yılını hatırlamıyorum. Kafamda dünya dışı varlıklarla ilgili bin bir yılan dönüyor, in midir cin midir diye... İşte öyle bir anda karşıma, karşımıza çıkmıştı UFO serisinin ilk oyunu. Bir yandan dünyaya saldıran bu garip yaratıkları yok etmek, bir yandan da kendimizi geliştirmemizi sağlayan harika bir yapıya sahipti oyun. Hele bir de uzaylı teknoloji üzerinde çalışmamıza imkan tanıyordu ki sanıyorum birçok oyun severin dikkatini bu yönü çekmişti...

Tüm Konu: İNCELEME: XCOM Enemy Unknown

Kaynak: www.chip.com.tr