vista kullanıcısıyım.benim sorunum bende asus laptop var xp kurarmaya başladığımızda herseferınde harddisk bolme yerıne gelmeden pc mavi ekran veriyo.bu mavi ekran nedendir? ve bende kurtarma cd si ile tekrar vistaya dondum.fakat vista bu sefere ingilizce oldu bunu nasıl türkçe yaparım teşekkürler...
ing- tr vista
bilgisayar açıldığında kullanıcı hesabının çıktığı yani şifreni girdiğin yerde sol altta dil seçeneği var oradan ayarlayabilirsin
ya malesef deminden beri bakıyorum ama göremedim
ya oturumunu kapat karşına kullanıcı ismin ve hesabının çıktığı syfa gelecek orada sağda kırmızı bilgisayarı kapatmak vs. ayarları solda da dil ve tablet pc ayarları olmalı.
ya ama malesef bende o dil seçeneği yok.o zaman nasıl olucak?
lycnn_ya ama malesef bende o dil seçeneği yok.o zaman nasıl olucak?hiç lazım olmadı o yüzden denetim masasından falan ayarlanıyormu bilmiyorum ama bakacam bişi bulursam yazarım
denetim masası/sol taraftaki sekmeden saat dil ve bölge/ülkeyi veya bölgeyi değiştir/klavyeler ve diller/klavye değiştir/dil çubuğu yoluyla araç çubuğuna yerleşik i seç sonra pencereleri kapat aşağıda bildirim alanında tr simgesini göreceksin ona sol tıkla türkçeyi seç
tr simgesi çıktı saat tarih falanda türkçe ama vista hala ingilizce
lycnn_tr simgesi çıktı saat tarih falanda türkçe ama vista hala ingilizcepeki oturum açma ekranında gözükmüyormu hala dil simgesi ayrıca belki yeniden başlatman gerekebilir
2 kere res attım ama malesef cıkmadı o şeçenek.ya en ıyısı 0dan tr vista alıp kurmak mı korsan tabi
lycnn_2 kere res attım ama malesef cıkmadı o şeçenek.ya en ıyısı 0dan tr vista alıp kurmak mı korsan tabiya sende orjinal vista yokmu yani pc yle gelen oem sürümü niye korsan kullanasınki belki yüklerken bir hata yapmışsındır aldığın yere götürüp yükletmeyi denesen çünkü korsan yüklesen güncelleştirmelerde problem olur
yok pc bana boyle geldı direk kuruluydu. o zaman nasıl yapıcaz kı? ya bıde xp kurarken hdd bolme yerıne gelmeden mavı ekran verıyo 2 ayrı cd de denedım hep verdı donanımsal bi arızadır dimi bu ramdan yada hdd den kaynaklanan bıseydır?
lycnn_yok pc bana boyle geldı direk kuruluydu. o zaman nasıl yapıcaz kı? ya bıde xp kurarken hdd bolme yerıne gelmeden mavı ekran verıyo 2 ayrı cd de denedım hep verdı donanımsal bi arızadır dimi bu ramdan yada hdd den kaynaklanan bıseydır?böyle geldi derken satın almadınmı yani sıfır olarak eğer öyleyse yanında bir iki cd vermiş olmaları gerekir yazmaz ama bi tanesinin içinde vista vardır recovery diye yazar cd nin üzerinde yok başkasından ikinci el aldıysan aldığın kişiden bu cd leri iste ve bunlardan yükle tekrar xp hakkında sorduğuna gelince buradan buna yardımcı olmak zor makinenin başında olmak lazım ne desem yalan olur
yok yok 0 aldım pc yı ve recovery cd si var elımde onunla zaten ıngılızce oldu vista
sen aldığın yere veya bilgisayardan anlıyan birine gidip bunu baştan kurdur ben basıc kullanmadığım için bilmiyorum ama bunu normalde şuanda sistem açıkken değiştirebiliyor olman lazımdı.Sanırım yüklerken bi yerde hata yaptın bilen biri kurarsa hiçbir problem kalmaz ben sana buradan nasıl kuracağını anlatırdım ama gerek yok aşağıda link incele çok kolay olduğunu farkedeceksin[:)V
]https://www.chip.com.tr/forum/format-ACiL_t84646.html
çok tesekkur ederım ya yardımcı oldun bana sagolasın baska bı konuda gorusmek uzere:)
Dostum Windows Update i aç, orda dil seçenekleri tek tek listelenecek sana. Arada türkçeyi bul. Önce dil'i yüklemelisin ki seçesin. Dili yükledikten sonra seçiciler seni otomatik olarak dil seçim ekranına yönlendirecektir. Eğer yönlendirmezse, Control Panel içinde Clock,Language and Region seçenekleri altında bulabilirsin ihtiyacın olanı.
Update seçenekleri arasında göremezsen eğer Türkçe'yi, bir kaç update tamamladıktan sonra tekrar dene.