İNGİLİZCEMİ GELİŞTİRMEK İSTİYORUM

HPQ-User
14-05-2009, 14:33   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj

soru sormuş:
ORTA DÜZEY İNG. BİLGİSİNE SAHİBİM.İNG. GELİŞTİRMEK İSTİYORUM.BUNUN İÇİN İNTERNETTEN İNDİREBİLECEĞİM CD LER VAR MI.VARSA NEREDEN İNDİREBİLİRİM.BUNLARIN YARARI OLURMU.İNG. ALTYAZILI Fİ
LMLER DİZİLER İZLİYORUM.BAŞAKA NE GİBİ UYGULAMALAR YAPABİLİRİM....GÖRÜŞLERİNİNZ İÇİN ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER.....

Soru Türü: Yazılım
İşletim Sistemi: 0
Sistem Özellikleri:
.

İnternet Tarayıcı: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1; SV1; .NET CLR 2.0.50727)

Süleyman.
14-05-2009, 14:39   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
16,587 mesaj

Bilgisayarım'ı sağ fare tuşuyla tıklayın. Özellikler > Gelişmiş > Dil ayarları > Use Optimized Settings tıklatın. Sorununuz çözülecektir :P

Şaka bir yana, bence dil öğrenmenin en güzel yolu iyi bir kursa gidip orada belli bir seviyeye kadar öğrendikten sonra kendini geliştirmektir. İnternette dil eğitimi ile ilgili neler var bilmiyorum. Ama dil, süreklilik ister, çalışmalsınız.

Son Düzenleme: Süleyman. ~ 14 Mayıs 2009 14:40
Banned
14-05-2009, 14:47   |  #3  
Banlandı
Teşekkür Sayısı: 21
5,777 mesaj

İngilizcenizi geliştirmenin en kolay, eğenceli ve basit yolu okumak ve imkanınız varsa konuşmaktır. Yapacağınız şey oldukça basit. Boşverin cd leri yazılımları gidin geniş bir kırtasiye yada kitap evine ingilizce okyuma kitapları sorun. Seviyenize göre hazırlanmış kitaplardan alın ve bol bol okuyun. Bu hem gramer, hemde kelime bilginizi gelişriecektir. Çok kısa zamanda kendinizi aşarsınız.

Mustafa@PC
14-05-2009, 14:54   |  #4  
Mustafa@PC avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 5
13,125 mesaj

İngilizce dizileri takip edin...

720p
14-05-2009, 15:16   |  #5  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
480 mesaj

Yeni kelimeler öğrenmek için İngilizce yayın yapan haber sitelerini takip edebilirsin. Örneğin BBC gibi: http://news.bbc.co.uk/2/hi/europe/default.stm

bitterchocolate
14-05-2009, 15:23   |  #6  
Taze Üye
8 mesaj

Benim size bir önerim var..
kendinize evvela İNKILAP yayınlarından çıkan ''KULLANIŞLI İNGİLİZCE DİLBİLGİSİ REHBERİ'' kitabını alın..Bu kitap çok kapsamlı ve yüksek seviyede açıklayıcıdır..ve de internette ingilizce chat sitelerine takılın ve insanlarla sohbet edin..en önemlisi hata yapmaktan çekinmeyin..yabancı insanlarla konuşun..size en iyi onlar öğreteceklerdir..

talkcity.com fena bir chat sitesi değil mesela..

HugOBoss___
14-05-2009, 15:52   |  #7  
HugOBoss___ avatarı
Yıllanmış Üye
2,011 mesaj

izlediğim bir televizyon programında türk muhabir ırak erbil deki çocuklarla sohbet ediyordu... çocuklara türkçeyi nereden öğrendiniz diye sorduğunda çocukların cevabı; evimizde hep türk tv lerini izliyoruz oldu :)

atillacarter
14-05-2009, 16:13   |  #8  
Taze Üye
19 mesaj

uyurgezer.net e üye ol orda dolu program var

erdem barış
14-05-2009, 19:33   |  #9  
erdem barış avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,312 mesaj

bu tür cdler ücretli olur internetten bulabilirsin ama bu forumda korsan paylaşım yapmak yasaktır.yani yardım edemeyiz.dizi izleme yada yabancı film izlemek işe yaramıyor yarasa bana yarardı hep altyazılı izliyorum konuştuklarını dinlemiyorum ki öğreniyim dinlesem bile çok hızlı konuşuyorlar ve dedikleri anlaşılmıyor.ücretli olarak almak istersen http://www.hepsiburada.com/learn ... 37&productid=by3333 bunu geçen sene chip dergisi bedava olarak vermişti.

Son Düzenleme: erdem barış ~ 14 Mayıs 2009 19:34
Feel Good
14-05-2009, 19:47   |  #10  
Yıllanmış Üye
2,688 mesaj

İnternette bulduğum bir yazıyı aktarıyorum. Belki bir yararı olur.

Eğlenerek İngilizce Geliştirmek
Yabancı bir dili öğrenmenin tek yolu onu kullanmaktır. Başka türlü kesinlikle olmaz. Ders kitapları ile kendinizi kasıp mükemmel bir grammere sahip olsanız bile bir gün hadi İngilizceni kullan dediklerinde zorlanırsınız. Yazamaz, konuşamazsınız.

Gerçekten de kullanma alışkanlığını kazanmak önemli.

Ayrıca da siz bu dil öğrenme olayını ne kadar ciddiye alırsanız, ne kadar görev olarak benimserseniz, ne kadar ders diye zorlarsanız. O kadar öğrenmek zor olur! İşin sırrı eğlenmekte...

Ama bunun için hiç de Antalya'ya gidip turist kız peşinde koşmaya gerek yok. Ya da yurtdışında okuyacağım diye zorlamaya gerek yok. Siz orda da Türk kafadar bulursunuz, hiç birşey öğrenmeden dönersiniz. :-)

Evinizin konforunda da İngilizcenizi yüksek seviyelere çıkarabilirsiniz. Küreselleşmenin gücünü kullanın, internetin farkına varın!

Eğer okuduğunuzu anlayabilecek kadar bir ingilizceniz varsa:

1- Internetde yabancı siteleri gezin. Mesela vizyona giren bir film güzel mi diye merak ettiniz, Türkçe bir kaynak yerine İngilizce bir siteden araştırın. Önceleri basit cümlelerin kullanıldığı izleyici yorumlarını okursunuz, sonra bir bakmışsınız röpartajları okuyorsunuz.

2- Kendi ilgi alanlarınız, hobileriniz ile ilgili yabancı bir tartışma sitesi bulun. Mesela araba meraklısıysanız; google'a girin " cars forum " yazın.

3- Kendinize yabancı bir MSN arkadaşı bulun, hem belki onun da İngilizcesi süper değilse kendinizi daha rahat hissedersiniz.

4- Film mi izleyeceksiniz, altyazılıyı tercih edin. Yabancı dizilerin CDsini arkadaşınızdan bir alın, belki seversiniz.

5- Yabancı bir şarkının melodisi ağzınıza takıldı, mırıldanıp duruyor musunuz? Internetden sözlerini bulun, şarkıyı doğru kelimeleri ile
söyleyin, Türkçe anlamı neymiş bir tercüme edin.

6- Internetden oyun oynuyorsanız, Türkler ile takılmak yerine uluslararası takımlara girin.

7- Bilgisayar oyunları oynuyorsanız, hikayelerin anlatıldığı bölümleri atlamayın. Anlamaya çalışın, hem oyun zevkiniz de artar.

8- İngilizceniz geliştiği zaman düzgün İngilizcenin kullanılmadığı şeylere yönelin. Fıkralar, amatör YouTube filmleri...

9- Kesinlikle bir bilgisayar sözlüğünüz olsun. Yabancı bir yazıyı okurken, bilmediğiniz kelimeyi hemen kopyala/yapıştır ile anlamını öğrenin. Ama bir kenara not etmeye ya da ezberleme çalışmayın. Keyfiniz kaçmadan siz yazınıza dönün. Eğero önemli bir kelime ise zaten hep karşınıza çıkacaktır, siz de sözlükten yedinci bakıştan sonra farkında olmadan öğrenmiş olacaksınız. Ben  Useful Dictionary 1.3  kullanıyorum.

Aklıma gelenler bu kadar. Ama fark ettiyseniz, anadüşünce eğlenerek yapacağınız şeyleri Türkçe yerine İngilizce yapmaya çalışmak. İşin içine eğlence girdi mi, farkında olmadan öğrenirsiniz.

Tabii bu olay tüm yabancı diller için geçerli.

ALINTIDIR.

erdem barış
14-05-2009, 20:03   |  #11  
erdem barış avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,312 mesaj

birader haklısın eğlence işin içine girmeden öğrenilmiyor.öyle olsa okulda öğrenirdik.9 yıl ingilizce eğitimi aldık lise bitti ne biliyoruz hiçbirşey?

Kapalı Hesap (101323)
14-05-2009, 20:07   |  #12  
Kapalı Hesap
3,337 mesaj

grand theft auto serisini  tümüyle oyna  ben ingilizcemi  bu şekilde  geliştirdim sanada tavsiyem bu  illa  grand theft auto oyna demiyorum ingilizce her türlü oyunu  oyna

Mustafa Akın
14-05-2009, 21:42   |  #13  
Mustafa Akın avatarı
Yıllanmış Üye
3,236 mesaj

mystical93'ün verdiği yazıyı oku, orada yazılanları yaparsan, çok faydasını görürsün onların.