geçenlerde bir dergide gördum soyledıklerone gore insan beyni bilgisayar ile kıyaslandıgında 10 ile 40 mhz arasında degisen hızlara sahipmiş bu kişinin o zamanki psikolojisine uyku duzeyıne hayat sartlarına gore degısıyormus fakat genelde 20 mhz ortalama kabul edılmiş yine aynı aratırmaya gorede 1GB ile 150 GB arasında hafızaya sahipmisiz buda kısının kendını gelıstırmesıne gore degısıyormus cok calısan cok goren cok dolu dolu bir insan 150gb a kadar cıkarken bagzılarında bu durum 1GB kadar düsüyormus şimdi soruyorum söyle bır vucudunuza bakın AGP veya PCI-EXP Slotu varmı varsa takın bi tanede FX5200 [:o)]
İNSAN BEYNİ 100GB İŞLEMCİSİ 20MHZ
saçma bi araştırma bence ;
1-insan beyninde elektronik devre mi vari kıyaslanıyor . kim bilir beynimizdeki yapı MHz düşük görünsede verimi çook daha fazladır . amd ile intel arsında bile hızları aynı dense bile performans farkı oluyor , kaldı ki insan beynini bu kıyaslamaya sokmak saçma geldi bana .
2- insan beyninin dosya formatı neki , dosyaları hangi formatta tutuyorki :P . msla görüntüleri çoook kalitelii ve çook küçük bir boyutta tutmadığı ne malum .
sözün özü
soru - 1lt lik kaba kaç kilo madde konulabilir
cevap - maddenin yoğunluğuna göre değişir
Bencede cok sacma bir arastirma. Belli ki belli bir seye gore kiyaslamaya calismislar ama verin bakiyim 20 MHz islemciye bir stratejik bir sey dusunmeye baslasin 1 ay dusunur. Bunu en iyi ornegini satrancda gorduk, insandan milyonlarca kat cabuk dusunen bilgisayar BELLI BIR SUREDE (insanin o zaman diliminde o kadar cok stratejiyi dusunmeye vakti yetmez) insana oyunu kaybedebiliyor. Bu gosteriyor ki ne yazarsalar yazsinlar insan buyuk bir sey. Hafizada ayni sey.
Çalışma Mantıklı Ama Cevap Mantıksız
Prensib olarak mevcut bilgi işleme mantığı ile insan beyninin çalışma prensibi
çok çok farklı.
ayrıca insan beyninin çalışma hızı'nın clock speed ile ölçmeye çalışsak 5 mhz ancak eder.
burda mantık saat hızı değil eğitilebilir olması
anlamadığınız konulardada yorum yapmayın
İnsan beyni bilgisayar ile felan kıyaslanamaz.Muhteşem bişey.
Bence yanlis bir arastirma. beynin hizinin 40 mhz olmasi bence imkansiz. dusunun ayni anda kac tane eylemi gerceklestiriyoruz (yurumek, cevredeki goruntuleri algılamak, duymak, hissetmek, koku almak, denge vs vs vs ) bunlari degil 40 mhz 3 ghz lik islemciye bile koysaniz kaldirmaz (kaldirabilcek islemci bence cok zaman sonra yapilir). hafiza konusuda bence yanlis. sadece bir gun icerisinde bile cevrede konusulanlardan tutunda kaldirim taslarina kadar herseyi goruyoruz, duyuyoruz. bunlarin hepsini hatirlayamayiz tabiki. ama bunlar beyinde kalici hale getiriliyor. bu kadar detayi hatirlatma yapan olsa bunlarin hepsini hatirlariz. sadece gorduklerimizi ele alalim. tek bir kare bile en yuksek megapikselli fotograf makinasindan yuzlerce kat daha detayli ve kaliteli. bilgisayar ortamina gecirseniz boyutu gb larla olculur belki :) konunun ozeti su bence : islemciler henuz insan beyniyle kiyaslanacak kadar guclu degiller ve uzunca bir sure bu guce erisemeyecekler :)
Overclock potansiyeli var mı?
benim lise zamanında Kadircan diye bir fizik ogretmenimiz vardi. adam bir eliyle sekil cizer oteki eliylede soruyu yazardı tahtaya ve simdiye kadar gordugum en iyi fizik ogretmeniydi
Avengerbenim lise zamanında Kadircan diye bir fizik ogretmenimiz vardi. adam bir eliyle sekil cizer oteki eliylede soruyu yazardı tahtaya ve simdiye kadar gordugum en iyi fizik ogretmeniydimaaşallah diyorum başka da bir şey demiyorum :)
Avengerbenim lise zamanında Kadircan diye bir fizik ogretmenimiz vardi. adam bir eliyle sekil cizer oteki eliylede soruyu yazardı tahtaya ve simdiye kadar gordugum en iyi fizik ogretmeniydiHah işte o adam Dual Core.Gördün mü evladım.Dual Core beyin budur işte.Adam ta ne zaman geçmiş çift çekirdeğe.
www.lisefizik.com adamın web sitesi
Avengerbenim lise zamanında Kadircan diye bir fizik ogretmenimiz vardi. adam bir eliyle sekil cizer oteki eliylede soruyu yazardı tahtaya ve simdiye kadar gordugum en iyi fizik ogretmeniydibelki quad core da olabilir.:)
o zaman benim beynime 100 adet am2 işlemci 500 adet saphır x1900 ekran kartı 4000 adet ddr400(2gb)100 adet 750gb harddisk taktıp overclock yapsınlar(bu sisteme hangi güç kaynağı dayanır demeyin onu da çözdüm 5000 det 500wat güç kaynağı taksınlar)
siberfbo zaman benim beynime 100 adet am2 işlemci 500 adet saphır x1900 ekran kartı 4000 adet ddr400(2gb)100 adet 750gb harddisk taktıp overclock yapsınlar(bu sisteme hangi güç kaynağı dayanır demeyin onu da çözdüm 5000 det 500wat güç kaynağı taksınlar)uçmayalım istersen:D
Bence insan beynini küçümsemişler kardeşler size soruyorum hangi mikrofon insan kulağı kadar iyi olabilir hangi kamera insan gözü kadar yada hangi hafıza bizimkin eulaşabilir bir makina düşünün kaç saat video kaydı yapabilir ama bir insan ömür boyu gördüğü her şeyi aklın tutar saygılar
bencede insan beynini aşağılamışlar yada kendine güveni olmayan insanlar bu araştırmayı yapmış ...
Larethianbencede insan beynini aşağılamışlar yada kendine güveni olmayan insanlar bu araştırmayı yapmış ...Katılıyorum
Çok saçma bir araştırma insan beyni makinayla kıyaslanamaz içindeki muhteşemlik şurda insan beyni etten oluşuyor hiç bir et parçası düşünebilirmi ama beyin düşünüyor hesaplıyor doğduğun günden bu zamana kadar gördüklerini kaydediyor, kocabir vucudu hareket ettiyor bunların hepsini beyin yapıyor bir et parçası bu nimet allahın insanlara verdiği en büyük şey akıl. ve hiçbir makinayla kıyaslanamaz.
arkadaşım iyi diyosunda senin saydıgın işlemlerin hepsini beyin yapmıyoki,bunun omuriliği var,beyincigi var,omurilik soganı var....
cooprtdciarkadaşım iyi diyosunda senin saydıgın işlemlerin hepsini beyin yapmıyoki,bunun omuriliği var,beyincigi var,omurilik soganı var....Hehe onlar da RAM, Physic kartı,anakart falan olabilir..
işlemcimiz yavas olsada ram bellegimiz cok guclu. Ayrıca guc kaynaklarımızda ortlama 70 yıl sorunsuz calısıyor.
pclerle ters mantıktayız. txt uzantılı dosyalar zor kaydediliyor. net videolar daha kolay.
yazılım acısından inanılmaz ondeyiz. kendi sorunlarımızı kendimiz halledebiliyoruz. cok yuksek kalitede kan sogutma ve sıtma sistemimiz var ki sıcaklıgımız hiç degişmiyor.