İnsandan daha akıllı makineler mümkün mü?

Hallederiz_87
03-05-2009, 22:47   |  #26  
Hallederiz_87 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
934 mesaj

Makinaları insanlar yaptığına göre malesef daha zeki değillerMutluNasıl yani?Sinirli
İnsandan daha akıllı makineler mümkün mü? neden olmasın hem de şu aşamada insanın yaratıcı zekasına bağlıAşık oldu

Son Düzenleme: Hallederiz_87 ~ 03 Mayıs 2009 22:50
Mustafa Akın
03-05-2009, 23:21   |  #27  
Mustafa Akın avatarı
Yıllanmış Üye
3,236 mesaj

Filmlerden biri gerçek olacaksa, Star Wars olsun. Hiperuzay, ışın kılıcı, lazer silahı, Güç, Jedi, Sith, Jar-Jar..

999.mesajım oldu :P

Banned
04-05-2009, 01:57   |  #28  
Banlandı
127 mesaj
eltahir
Siz fazla film izlemişsiniz sanıyorum. Ressam yazıyor mesleğiniz, anlamanız lazım. O filmlerden birinde şöyle diyordu: Şimdi neden ağladığınızı biliyorum, ama ben bunu asla yapamam. (Terminator 2). Makineyle insan arasındaki en temel fark budur, ya da insan olanla olmayan arasındaki. Ne kadar gelişirlerse gelişsinler. Evet, makineler mantıklı şeyler, 1-0 ile, Aristo mantığı ile çalışıyor. Kuantum bilgisayarlar için de çalışıyorlar ama kullanım alanı şimdikiler gibi olmayacak.
benim filmlere ihtiyacım yok fikir edinmek için sizin ihtiyacınız varsa bilemem...teknolojinin yanında evrim ve biyoloji ile de ilgilenirim ve övündüğünüz duygularınızın aslında çok basit birer mantık kısayolu olduğunu rahatlıkla hiç çekinmeden söyleyebilirim örneğin korku kişiyi zarar göreceği şeylerin üzerine mantıksızca gitmekten alıkoymak içindir, aşk çoğalmak için, mutluluk doğru birşey yapıldığında kişiyi ödüllendirmek için, arkadaşlık bireylerin gurup halinde daha avantajlı oldukları için vardır vs.vs...yani duyguların övünecek birşeyi yoktur...yani durumu özetlersek ben burada helikopterin dizaynını yapan leonardo olursam sizler de etrafımda durmuş "bu mümkün değil" diyen kalabalıktan başka birşey değilsiniz...herşey filmlerden ibaret değildir yapılacak şey ille günün birinde yapılır bunun sizin kuru kalabalığınızla alakası yok...size 20 sene önce msn messenger gibi birşey çıkacağını söylesem bana birtarafınızla gülerdiniz şimdi onu kullanıyorsunuz nasıl çalıştığını bilmeseniz de...işte hayat bunun gibi birşey kimisi önceden söyler ona gülerler ama gülün bana siz aksini söyleseniz de "dünya dönüyor"...
bu arada biri "Bir Runtime_ daha eksikti" demiş ne şimdi bu açıklarsa sevinirim kötü birşeyse şimdiden söylesin...

Süleyman.
04-05-2009, 10:18   |  #29  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
16,587 mesaj
cd-rww
benim filmlere ihtiyacım yok fikir edinmek için sizin ihtiyacınız varsa bilemem...teknolojinin yanında evrim ve biyoloji ile de ilgilenirim ve övündüğünüz duygularınızın aslında çok basit birer mantık kısayolu olduğunu rahatlıkla hiç çekinmeden söyleyebilirim örneğin korku kişiyi zarar göreceği şeylerin üzerine mantıksızca gitmekten alıkoymak içindir, aşk çoğalmak için, mutluluk doğru birşey yapıldığında kişiyi ödüllendirmek için, arkadaşlık bireylerin gurup halinde daha avantajlı oldukları için vardır vs.vs...yani duyguların övünecek birşeyi yoktur...yani durumu özetlersek ben burada helikopterin dizaynını yapan leonardo olursam sizler de etrafımda durmuş "bu mümkün değil" diyen kalabalıktan başka birşey değilsiniz...herşey filmlerden ibaret değildir yapılacak şey ille günün birinde yapılır bunun sizin kuru kalabalığınızla alakası yok...size 20 sene önce msn messenger gibi birşey çıkacağını söylesem bana birtarafınızla gülerdiniz şimdi onu kullanıyorsunuz nasıl çalıştığını bilmeseniz de...işte hayat bunun gibi birşey kimisi önceden söyler ona gülerler ama gülün bana siz aksini söyleseniz de "dünya dönüyor"...
bu arada biri "Bir Runtime_ daha eksikti" demiş ne şimdi bu açıklarsa sevinirim kötü birşeyse şimdiden söylesin...
Benim sözüm düşüncenize değil. Burada herkes fikrini söyler, katılınır katılınmaz ayrı konu. Benim sözüm; Olimpos'tan biz zavallı, üç adım ötesini göremeyen ölümlülere, beş adım ötesini gösteriyorum size ey biçareler, şeklindeki üslubunuza. Bilmem anlatabildim mi?

Runtime da sizin gibi çok bilmişin biriydi işte. Kötü birşey değil.

Fattur
04-05-2009, 19:19   |  #30  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
5,768 mesaj
H@ckerCesur
Makineler aciz şeylerdir. İnsan bir müdahale yapmazsa hiçbir şey yapamaz.
Düşünsenize, kafasına göre trafige çıkan araba gördünüz mü ?

Onu da geçtim hadi. Şuan robotlar gözde. Salak robotlar kendi kendini şarj etmekten aciz. İçindeki kablolara ve yazılımlara göre asalak bir hayattalar.
Düşünsenize insan gibi tam sex yapacak, şarjı bitiyo.

Peh peh peh. Ben makinelerin insanları geçecegine inanmıyorum.
Ne kadar ögrenirse ögrensin insanın beyni gibi düşünemez. Duygulanamaz
Tamam olaylarda üzülme gibi tepkiler verebilir ama o tepkinin ne oldugunu bilmez.
İçten gelmez.
Aşık olmaz.
insanların kölesi olmaktan ileriye gidemez.
Saygılar. Göz kırpma

Katılıyorum..
cd-rww
korku kişiyi zarar göreceği şeylerin üzerine mantıksızca gitmekten alıkoymak içindir, aşk çoğalmak için, mutluluk doğru birşey yapıldığında kişiyi ödüllendirmek için, arkadaşlık bireylerin gurup halinde daha avantajlı oldukları için vardır vs.vs...
Korku demişsin.En mantıksız kararların korku anında alındığı bilinen bir gerçek.
Aşk çoğalmak için demişsiniz.
Burdan
1. si gerçek aşkı tatmamış olduğunuz gözüküyor.
2. si çoğalmak için aşk'a gerek yok bunu herkes biliyor
3. sü eğer bunlar mantıklı birşey ise niye yaşamın devamı için gerekli olmayan bir şeye insanlar canlarını feda ediyorlar.

Mutluluk ödül demişsiniz.
Burda da hayatınızda hiçbir zaman mutlu olamadığınız ve diğer mesajlarınız da göz önüne alınınca karamsar ve bir şeylerden aşırı korkan biri olduğunuz açıkça görülüyor.

Arkadaşlık grup avantıjı demişsin.
Zaten 1. si arkadaşlık duygu değildi.
Ha eğer duygu olduğunu düşünüyorsanız size bununla ilgili bir kaç mantıklı birşey söyliyeyim;
Aşk'ın 3. maddesi
Arkadaşlığın her zaman avantajlı olmadığını biliyorsunuz(veya umarım biliyorsunuzdur) o zaman bunu neden söylediniz?

Küfürden bahsetmişsin.Burda insanlar seviyelerini düşürmek istemezler, ama çok isterseniz seviyenize inebiliriz....

Son Düzenleme: Fattur ~ 04 Mayıs 2009 19:22
Banned
04-05-2009, 19:57   |  #31  
Banlandı
127 mesaj
Fattur
Katılıyorum..

Korku demişsin.En mantıksız kararların korku anında alındığı bilinen bir gerçek.
Aşk çoğalmak için demişsiniz.
Burdan
1. si gerçek aşkı tatmamış olduğunuz gözüküyor.
2. si çoğalmak için aşk'a gerek yok bunu herkes biliyor
3. sü eğer bunlar mantıklı birşey ise niye yaşamın devamı için gerekli olmayan bir şeye insanlar canlarını feda ediyorlar.

Mutluluk ödül demişsiniz.
Burda da hayatınızda hiçbir zaman mutlu olamadığınız ve diğer mesajlarınız da göz önüne alınınca karamsar ve bir şeylerden aşırı korkan biri olduğunuz açıkça görülüyor.

Arkadaşlık grup avantıjı demişsin.
Zaten 1. si arkadaşlık duygu değildi.
Ha eğer duygu olduğunu düşünüyorsanız size bununla ilgili bir kaç mantıklı birşey söyliyeyim;
Aşk'ın 3. maddesi
Arkadaşlığın her zaman avantajlı olmadığını biliyorsunuz(veya umarım biliyorsunuzdur) o zaman bunu neden söylediniz?

Küfürden bahsetmişsin.Burda insanlar seviyelerini düşürmek istemezler, ama çok isterseniz seviyenize inebiliriz....

fattur senin durumun özeti bu işte: http://sozluk.sourtimes.org/show ... +fikir+sahibi+olmak

Banned
04-05-2009, 23:46   |  #32  
Banlandı
127 mesaj

ayrıyetten beni şimdi forumdan atarlarsa yarım saate geri dönerim o kolay:)
ama senin bu mallığın baki kalır...

Son Düzenleme: cd-rww ~ 04 Mayıs 2009 23:47
Fattur
05-05-2009, 22:31   |  #33  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
5,768 mesaj

İşte daha Türkçe mizdeki atasözlerini bile bilmeyen bir üye.Ve gelmiş burda bizi seviyesizliğe itiyor.Git bir "Deyimler ve Atasözleri" yazan sözlüklere bak, ve öğren ne mal olduğunun öğrenilmesi deyim/atasözü artık her neyse.Kendi yanlışlarınızı bizde aramayınız.Ayrıca size geri dönemezsiniz diyen olmadı.Yarım saat zaten bu iş için çok uzun bir süre...