İnsandan daha akıllı makineler mümkün mü?

CHIP Online
03-05-2009, 00:06   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj

Bilim kurgu filmlerinin vazgeçilmez konusu insandan daha akıllı makineler üretmek mümkün mü?

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/insa ... umkun-mu_12505.html

Teknoloji her geçen gün ilerliyor ve bilgisayarların da yetenekleri gün geçtikçe artıyor. Artık cep telefonları bile bir zamanların oda büyüklüğünde bilgisayarlarından daha becerikli hale geldiler. Peki gittikçe daha akıllı hale gelen bu makineler bir gün insanoğlundan daha zeki olabilir mi? Kanadalı ünlü bilim kurgu yazarı Robert James Sawyer'a göre bu mümkün, fakat biraz daha zamana ihtiyaçları var.

"Akıllı bilgisayarların kötü olduğu inancı geçtiğimiz 50 yılda arttı ve bunda biz bilim kurgu yazarlarının payı büyük" diyen Sawyer sözlerine şöyle devam etti: "Her şey 1968 yılında 2001: Bir Uzay Destanı'ndaki HAL ile başladı. Ardından Kaptan Kirk'ün uğraştığı akıllı bilgisayarları gördük. Terminator ve Matrix derken bugüne geldik".

"Fakat bu korku devam edemez, bir gün gezegendeki en akıllı varlıkların bizim olmayacağımızı şimdiden kabul etmek gerekiyor" diyen Sawyer, bu yüz yıl içinde insanlardan daha akıllı makinelerin üretileceğinden emin. Her ne kadar Sawyer, makinelere 90 yıllık geniş bir zaman tanısa da, bazı uzmanlar makinelerin bizden zeki hale gelmek için çok daha kısa bir zamana ihtiyaç duyacaklarını iddia ediyorlar.

Tüm konu: İnsandan daha akıllı makineler mümkün mü?

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Sizce insanlardan daha zeki makineler üretmek mümkün mü? Mümkünse bu ne zaman olabilir?

DaRWeLL
03-05-2009, 00:16   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1,851 mesaj

burda zeki tanımıda önemli.

zeki eğer verilen işi insandan iyi yapıyorsa bu mümkündür zaten vardır.
ama zeki demek kendi kendine düşünüp öğrenip hzlı bir şekilde uygulayan bişeyse mümkün değil(gibi)

40-50 yıl sonra bu mesajı görecek bir veledin dalga geçme ihtimaline karşı tedbirli konuşuyum :)

xmenevren
03-05-2009, 01:43   |  #3  
xmenevren avatarı
Yıllanmış Üye
916 mesaj

gün gelecek ken di yaptığımız robotlar aletler bizi öldürecek.kantıtıda oluyor zaten silahlar mesala

emrah33
03-05-2009, 01:46   |  #4  
emrah33 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
802 mesaj

Zeki makineler yoktur,zeki insanlardır.Makineyi de yapan insanlar olduğuna göre,böyle birşey söz konusu olamaz...

Banned
03-05-2009, 02:25   |  #5  
Banlandı
127 mesaj

hala uyduruk yorumların devam ettiğini görmek güzel(sene 2009) peki siz çocuklara açıklayayım o zaman: her gün ilerleyen makineler 2.5 milyon yıldan beri kapasitesi aynı yerde sayan insanı geçebilir mi?..geçebilir mi?...geçebilir mi!...cevap içinde seve seve(veya buna yakın bir şey):) geçer..bir de acınacak bir düşünce şekli var ki tadından yenmiyor o mit "insanın yaptığı şey insanı geçer mi?" miti...bu durumda bakınız hesap makineleri bakınız otomasyon robotları bakınız arabalar daha sayayım mı olur cevap...öğrenen bir robot yaptığınız zaman bu sürekli daha akıllı olur(akıl) ve işlemcilerin gelişmesiyle beraber ne olursa olsun hep daha hızlı hesap yapabilmeye başlar(moore kanunu örneğin) ve o gün gelir(kıyamet günü değil korkmayın)...o gün makine kendisinden daha üstün bir makinenin tasarımını yapar(nihahaha)...sonra gene olur yeni makine de kendisinden daha iyisini eskinin kendisini yapmasından daha kolayca yapar...sonra yine yine yine...sonu yok...başladı mı arkası gelir hem de çok çok kısa süre içerisinde...açıkçası aklı çalışan hiçbir insanın düşünen makineler yapılabileceğinden şüphesi yok bu konuda şüphesi olanlar bile makinelerin eninde sonunda düşünebileceğini ama bilinci olup olmayacağını merak ediyorlar...yani her türlü hesabı yağabilecek ama bilinci bildiğimiz gibi olacak mı olmayacak mı(bu arada insan bilincinin bu denli yüksek hesap gücünün oluşturduğu bir yanılsama olduğunu düşünenler de az değil)...
bu arada lütfen bu mesajımı silmeyin yıllar sonra hava atmak için kullanabilirimAğzı kulaklarına varıyor

Son Düzenleme: cd-rww ~ 03 Mayıs 2009 02:26
hsngrms
03-05-2009, 03:16   |  #6  
Yıllanmış Üye
401 mesaj

bana göre bu evren yaratıldı yaratılalı üzerinde çok çeşitli canlılar yaşadı ve hepsinin devri başladığı gibi bitti bizden önce dinazorlar vardı bizden sonrada robotlar olacak bu normal dünya döndüğü sürece en güçlü varlıklar ayakta kalacaktır insan şimdiye kadar gelen gidenin içinde belki en güçlüsüydü ama bir reklamda da diyor ya kontrolsüz güç güç değildir diye gerçektende öyle insanoğlu elindeki gücü kendini yok etmek için kullanıyor çevreye verdiğimiz her zarar aslında kendimize verdiğimiz zarardır yaşadığımız ortamı yok ediyoruz bu nedenle şu da mantıklı geliyor robotlar için hava ve su gerekmediğinden ve güneşin UV ışınları onları kanser yapmadığından biz yok olacağız ilerde ama onları arkamızda bırakacağız tabi bu anlattığım zamana gelene kadar çok akıllı robotlar üretilmiş olacak yapay zeka maksimum seviyede insandan daha hızlı öğrenen robotlar olacak ve üretim yapabilen kendini kopyalayabilen robotlar.. dünyanın yeni hakimi olarak işte robotlar alacak insanların yerini :D:D:D

Son Düzenleme: hsngrms ~ 03 Mayıs 2009 03:18
Banned
03-05-2009, 03:52   |  #7  
Banlandı
127 mesaj
hsngrms
bana göre bu evren yaratıldı yaratılalı üzerinde çok çeşitli canlılar yaşadı ve hepsinin devri başladığı gibi bitti bizden önce dinazorlar vardı bizden sonrada robotlar olacak bu normal dünya döndüğü sürece en güçlü varlıklar ayakta kalacaktır insan şimdiye kadar gelen gidenin içinde belki en güçlüsüydü ama bir reklamda da diyor ya kontrolsüz güç güç değildir diye gerçektende öyle insanoğlu elindeki gücü kendini yok etmek için kullanıyor çevreye verdiğimiz her zarar aslında kendimize verdiğimiz zarardır yaşadığımız ortamı yok ediyoruz bu nedenle şu da mantıklı geliyor robotlar için hava ve su gerekmediğinden ve güneşin UV ışınları onları kanser yapmadığından biz yok olacağız ilerde ama onları arkamızda bırakacağız tabi bu anlattığım zamana gelene kadar çok akıllı robotlar üretilmiş olacak yapay zeka maksimum seviyede insandan daha hızlı öğrenen robotlar olacak ve üretim yapabilen kendini kopyalayabilen robotlar.. dünyanın yeni hakimi olarak işte robotlar alacak insanların yerini :D:D:
işte bilen adamın hali başka oluyor...
BeğendimBeğendimBeğendim

Hiper£l£v£nKids
03-05-2009, 09:02   |  #8  
Yıllanmış Üye
2,310 mesaj

Olamaz

damdanakan
03-05-2009, 09:55   |  #9  
Üye
50 mesaj

Boynuz kulağı geçer.

H@ckerCesur
03-05-2009, 11:20   |  #10  
Yıllanmış Üye
1,881 mesaj

Makineler aciz şeylerdir. İnsan bir müdahale yapmazsa hiçbir şey yapamaz.
Düşünsenize, kafasına göre trafige çıkan araba gördünüz mü ?

Onu da geçtim hadi. Şuan robotlar gözde. Salak robotlar kendi kendini şarj etmekten aciz. İçindeki kablolara ve yazılımlara göre asalak bir hayattalar.
Düşünsenize insan gibi tam sex yapacak, şarjı bitiyo.

Peh peh peh. Ben makinelerin insanları geçecegine inanmıyorum.
Ne kadar ögrenirse ögrensin insanın beyni gibi düşünemez. Duygulanamaz
Tamam olaylarda üzülme gibi tepkiler verebilir ama o tepkinin ne oldugunu bilmez.
İçten gelmez.
Aşık olmaz.
insanların kölesi olmaktan ileriye gidemez.
Saygılar. Göz kırpma

Mehmet-
03-05-2009, 12:49   |  #11  
Mehmet- avatarı
Yıllanmış Üye
2,296 mesaj
emrah33
Makineyi de yapan insanlar olduğuna göre,böyle birşey söz konusu olamaz...
Katılmıyorum. Bu yaklaşıma göre pc ile oynadığımız satranç türü oyunlarda, bilgisayarı çok rahat yenebilmemiz gerek ama yenemiyoruz.

Özellikle teknoloji söz konusu olduğunda şuna inanırım: Impossible is nothing.

Son Düzenleme: Mehmet- ~ 03 Mayıs 2009 12:50
Süleyman.
03-05-2009, 13:06   |  #12  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
16,587 mesaj
cd-rww
hala uyduruk yorumların devam ettiğini görmek güzel(sene 2009) peki siz çocuklara açıklayayım o zaman: her gün ilerleyen makineler 2.5 milyon yıldan beri kapasitesi aynı yerde sayan insanı geçebilir mi?..geçebilir mi?...geçebilir mi!...cevap içinde seve seve(veya buna yakın bir şey):) geçer..bir de acınacak bir düşünce şekli var ki tadından yenmiyor o mit "insanın yaptığı şey insanı geçer mi?" miti...bu durumda bakınız hesap makineleri bakınız otomasyon robotları bakınız arabalar daha sayayım mı olur cevap...öğrenen bir robot yaptığınız zaman bu sürekli daha akıllı olur(akıl) ve işlemcilerin gelişmesiyle beraber ne olursa olsun hep daha hızlı hesap yapabilmeye başlar(moore kanunu örneğin) ve o gün gelir(kıyamet günü değil korkmayın)...o gün makine kendisinden daha üstün bir makinenin tasarımını yapar(nihahaha)...sonra gene olur yeni makine de kendisinden daha iyisini eskinin kendisini yapmasından daha kolayca yapar...sonra yine yine yine...sonu yok...başladı mı arkası gelir hem de çok çok kısa süre içerisinde...açıkçası aklı çalışan hiçbir insanın düşünen makineler yapılabileceğinden şüphesi yok bu konuda şüphesi olanlar bile makinelerin eninde sonunda düşünebileceğini ama bilinci olup olmayacağını merak ediyorlar...yani her türlü hesabı yağabilecek ama bilinci bildiğimiz gibi olacak mı olmayacak mı(bu arada insan bilincinin bu denli yüksek hesap gücünün oluşturduğu bir yanılsama olduğunu düşünenler de az değil)...
bu arada lütfen bu mesajımı silmeyin yıllar sonra hava atmak için kullanabilirimAğzı kulaklarına varıyor
Rahatsız edici, itici bir üslubunuz var. Yakışmıyor.

Son Düzenleme: Süleyman. ~ 03 Mayıs 2009 13:07
matrax-38
03-05-2009, 14:49   |  #13  
matrax-38 avatarı
Yıllanmış Üye
746 mesaj
emrah33
Zeki makineler yoktur,zeki insanlardır.Makineyi de yapan insanlar olduğuna göre,böyle birşey söz konusu olamaz...

Katılıyorum imkansız.

14081408
Katılmıyorum. Bu yaklaşıma göre pc ile oynadığımız satranç türü oyunlarda, bilgisayarı çok rahat yenebilmemiz gerek ama yenemiyoruz.

Özellikle teknoloji söz konusu olduğunda şuna inanırım: Impossible is nothing.

Arkadaşım ama o oyunları yenemememizin sebebi senin yapabileceğin bütün hamleler insanlar tarafından yüklenmiştir tabi bazende yenebiliyoruz bu da oyunu yapan insanların seçimi sonuçta oyundur yenmekte var yenilmekte ama bütün bunlar oyunu yapanların belirlemiş olduğu kalıplardır sonuç olarak oyunlara, programlara, makinelere vs.. değilde onları yapan insanların zekasına şaşırmak gerekir.

Son Düzenleme: matrax-38 ~ 03 Mayıs 2009 15:08
Banned
03-05-2009, 15:24   |  #14  
Banlandı
127 mesaj
eltahir
Rahatsız edici, itici bir üslubunuz var. Yakışmıyor.
başkası olsa küfür ederdi bu kadar çocukça yorumlara..ondan sonra kaliteli forumuz diye başlarsınız ama işte yorum yazanlar resmen sağdan soldan düşüp gelmişler bir şey bildikleri yok haybeye yazıyorlar sırf yazı olsun diye...ondan sonra türkiye neden gelişmiyor diye düşünürsünüz...bunlarla mı gelişecek ülke daha çooook beklersiniz gibime geliyor...neyse gene şutlanmadan susayım bari bu kadar bağnazlıpa karşı çünkü doğru söyleyeni 9 forumdan kovarlar...

Süleyman.
03-05-2009, 16:06   |  #15  
Yıllanmış Üye
16,587 mesaj
cd-rww
başkası olsa küfür ederdi bu kadar çocukça yorumlara..ondan sonra kaliteli forumuz diye başlarsınız ama işte yorum yazanlar resmen sağdan soldan düşüp gelmişler bir şey bildikleri yok haybeye yazıyorlar sırf yazı olsun diye...ondan sonra türkiye neden gelişmiyor diye düşünürsünüz...bunlarla mı gelişecek ülke daha çooook beklersiniz gibime geliyor...neyse gene şutlanmadan susayım bari bu kadar bağnazlıpa karşı çünkü doğru söyleyeni 9 forumdan kovarlar...
Niye küfür etsin? Ya da neden sizden başkası bunu düşünmüyor? Burası bir forum ve herkes kayıt olabiliyor. Herkes bilgisini, fikrini paylaşıyor. Ama biliyor ama bilmiyor. Ama bir yanlış varsa hemen mutlaka bilen birileri tarafından düzeltiliyor. Forum başlıklarına bakarsanız o kadar geniş bir yelpazade zaten hiç kimse aynı anda bütün konularda uzman olamaz. Üstelik, alanının uzmanları var olduğu gibi, amatörler de var, hiç bilmeyenler de. Siz bendeki yıldızlara bakıp uyarıldığınızı filan düşünmeyin, ben de sizin gibi bir üyeyim, hiçbir farkım yok. Sadece şahsi kanaatimi söyledim. Yaşınız kaç bilmiyorum ama olgun olmalısınız. Bir şeyi biliyorsanız da, yol gösterici bir üslubunuz olmalı diye düşünüyorum, aşağılayıcı bir üsluptansa. Sözünü ettiğiniz gelişmemişliğe üslubunuzun bir katkısı var mı acaba? Çocukça yorumlar demişsiniz de, birşey söyleyeyim mi; bu forumda on üç yaşında bir çocuk bile var ve üslubu sizinkinden daha olgun.

Banned
03-05-2009, 16:58   |  #16  
Banlandı
127 mesaj
eltahir
Niye küfür etsin? Ya da neden sizden başkası bunu düşünmüyor? Burası bir forum ve herkes kayıt olabiliyor. Herkes bilgisini, fikrini paylaşıyor. Ama biliyor ama bilmiyor. Ama bir yanlış varsa hemen mutlaka bilen birileri tarafından düzeltiliyor. Forum başlıklarına bakarsanız o kadar geniş bir yelpazade zaten hiç kimse aynı anda bütün konularda uzman olamaz. Üstelik, alanının uzmanları var olduğu gibi, amatörler de var, hiç bilmeyenler de. Siz bendeki yıldızlara bakıp uyarıldığınızı filan düşünmeyin, ben de sizin gibi bir üyeyim, hiçbir farkım yok. Sadece şahsi kanaatimi söyledim. Yaşınız kaç bilmiyorum ama olgun olmalısınız. Bir şeyi biliyorsanız da, yol gösterici bir üslubunuz olmalı diye düşünüyorum, aşağılayıcı bir üsluptansa. Sözünü ettiğiniz gelişmemişliğe üslubunuzun bir katkısı var mı acaba? Çocukça yorumlar demişsiniz de, birşey söyleyeyim mi; bu forumda on üç yaşında bir çocuk bile var ve üslubu sizinkinden daha olgun.
hayatım anlayış abidesi gibi davranmakla geçti ama ne kadar işe yaradı sorarım? cevap "hiç"...hayır hayır her kendini birşey zannedene saygı duymakla düzelecek bir dünya değil burası yanlış yapan oldu mu yanlışını öyle bir suratına vuracaksın ki birdaha insansa utanıp o yanlışı yapmayacak akıllanacak..ağzı olan konuşuyor hatta bazıları öyle ki sırf konuşmak olsun diye konuları açıp açıp sallayıp gidiyorlar, biz de biliyoruz seviyeli uyuz uyuz öğüt vermeyi ama aklı olan zaten baştan biliyor doğruyu, olmayan sa öğüt falan fayda etmiyor bunlara ağzının payını verecek biri lazım....ilk daha bigisayar bile daha ortada yokken insandan akıllı makineler çıkabilecek diyen adam nasıl büyük bir adammış ki bunları hayal etmiş oysa önüne gelen soytarı yapılmaz yapılmaz diye yırtınıyor resmen havagazılar kendileri de haberleri yok...gerçi ben niye uğraşıyorum ki forumda 3 5 repi var diye herkesten fazla saygı gören birşey oldu mu kendisi haksız olsa bile karşıdaki suçsuz yeni üyeye ceza kesilen bu forumda ne kimin umrunda sanki...bırakın takılın dalganıza yarın ölüp gideceksiniz geride tek bıraktığınız da bir çuval gübreden başka birşey olmayacak sizin için uğraşmaya bile değmez...

loganwolverine
03-05-2009, 17:02   |  #17  
Yıllanmış Üye
944 mesaj

birgün

H@ckerCesur
03-05-2009, 17:12   |  #18  
Yıllanmış Üye
1,881 mesaj
cd-rww
hayatım anlayış abidesi gibi davranmakla geçti ama ne kadar işe yaradı sorarım? cevap "hiç"...hayır hayır her kendini birşey zannedene saygı duymakla düzelecek bir dünya değil burası yanlış yapan oldu mu yanlışını öyle bir suratına vuracaksın ki birdaha insansa utanıp o yanlışı yapmayacak akıllanacak..ağzı olan konuşuyor hatta bazıları öyle ki sırf konuşmak olsun diye konuları açıp açıp sallayıp gidiyorlar, biz de biliyoruz seviyeli uyuz uyuz öğüt vermeyi ama aklı olan zaten baştan biliyor doğruyu, olmayan sa öğüt falan fayda etmiyor bunlara ağzının payını verecek biri lazım....ilk daha bigisayar bile daha ortada yokken insandan akıllı makineler çıkabilecek diyen adam nasıl büyük bir adammış ki bunları hayal etmiş oysa önüne gelen soytarı yapılmaz yapılmaz diye yırtınıyor resmen havagazılar kendileri de haberleri yok...gerçi ben niye uğraşıyorum ki forumda 3 5 repi var diye herkesten fazla saygı gören birşey oldu mu kendisi haksız olsa bile karşıdaki suçsuz yeni üyeye ceza kesilen bu forumda ne kimin umrunda sanki...bırakın takılın dalganıza yarın ölüp gideceksiniz geride tek bıraktığınız da bir çuval gübreden başka birşey olmayacak sizin için uğraşmaya bile değmez...
Niye yaşadıgın degil nasıl yaşadıgın önemlidir. Kimsenin yeni üyelere saldırdıgı yok. Çünkü herkes bir zamanlar yeni üyeydi. Ve benim bilgim karşının anladıgı kadardır.
Ortada bir konu varsa zıt görüşlerin olması gayet normaldir. Fakat duygularımızı kaba bir dil yerine yumuşak bir dille anlatmak bir erdemdir. Kabaca mahalle diliyle konuşmak ise insanın aldıgı egitimi ve kendi kişiligini gösterir.
Ayrıca küfür edilecek bir durum da yok. Çünkü küfür aciz insanların başvurdugu bir yöntem olmakla birlikte bu forumda kimsenin aciz oldugunu düşünmüyorum. Göz kırpma

Son Düzenleme: H@ckerCesur ~ 03 Mayıs 2009 17:13
Süleyman.
03-05-2009, 17:42   |  #19  
Yıllanmış Üye
16,587 mesaj
cd-rww
Şimdi öyle bir mesaj yazmışsınız ki, esasen hiçbir cevap vermeye değmez. Fakat en azından şunu söyleyeyim. Siz kendiniz düştüğünüz çelişkinin farkında değilsiniz. Buharla çalışan arabalar icat edildiğinde artık teknikteki son nokta budur, daha ilerisi yok diyen kelli felli adamlar vardı. Einstein, sonsuz bir evren düşündüğü için kozmolojik sabit koymuştu hesaplamalarına, ki sonradan en büyük hatası olarak kabul etti bunu. Böyle adamlar yanılır da, buradaki çocuklar niye yanılmasın?  Üstelik nereden biliyorsunuz böyle makinelerin yapılabileceğini? Hiç de belli olmaz. Hayatta en kötü şey sabit fikirli olmak bana göre. Geçen konuda da benzer bir üslubunuz vardı; esasen, ne biliyorsunuz kuantum mekaniği hakkında diyesi geliyor insanın. Siz gübre olacağınıza inanıyor olabilirsiniz (benim inancım o değil), fakat her halükarda, nasıl olsa gübre olacağım diye, daha vakti gelmeden gübreleşmemeli insan.

Ahmet Ertuğrul
03-05-2009, 19:40   |  #20  
Ahmet Ertuğrul avatarı
Yıllanmış Üye
3,651 mesaj
cd-rww
Birilerinin ağzının payı verilmesi gerekiyorsa bunu siz değil, modlar ve adminler yapar, siz değil. Siz "uyar" butonunu kullanırsınız. Bu forumda haksız yere yeni üyeye de ceza kesilmez. Eski üyelere de torpil geçilmez, ben bilmem kaç bin mesajlı üyenin yasaklandığını, açık ihtar verildiğini gördüm.

Banned
03-05-2009, 19:56   |  #21  
Banlandı
127 mesaj

biri ne biliyorsun böyle şeyler olacağını demiş cevap basit: Mantık...

Süleyman.
03-05-2009, 20:01   |  #22  
Yıllanmış Üye
16,587 mesaj
cd-rww
biri ne biliyorsun böyle şeyler olacağını demiş cevap basit: Mantık...
Siz fazla film izlemişsiniz sanıyorum. Ressam yazıyor mesleğiniz, anlamanız lazım. O filmlerden birinde şöyle diyordu: Şimdi neden ağladığınızı biliyorum, ama ben bunu asla yapamam. (Terminator 2). Makineyle insan arasındaki en temel fark budur, ya da insan olanla olmayan arasındaki. Ne kadar gelişirlerse gelişsinler. Evet, makineler mantıklı şeyler, 1-0 ile, Aristo mantığı ile çalışıyor. Kuantum bilgisayarlar için de çalışıyorlar ama kullanım alanı şimdikiler gibi olmayacak.

Son Düzenleme: Süleyman. ~ 03 Mayıs 2009 20:02
PcMaKeR
03-05-2009, 20:45   |  #23  
PcMaKeR avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 6
8,935 mesaj

fişini çekeriz olur biter.

bir düşünün ya. Zeki makina pfff. Filmlerdeki olayları gerçeğe dökmeyin.

PcMaKeR
03-05-2009, 20:47   |  #24  
PcMaKeR avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 6
8,935 mesaj
cd-rww
Bir Runtime_ daha eksikti. Oda geldi.
Sana ne be adam kim ne yorum yazarsa yazsın. Biz kime kızmışız yada küfretmişiz arkadaşlar. biriniz söylesin benim yada başkasının küfrettiğini.

07BENER07
03-05-2009, 21:01   |  #25  
Yıllanmış Üye
1,699 mesaj

aslında robotlarıda biz tasarlıyoruz ne yapacaklarını hangi durumlarda ne tepki vereceklerini biz programlıyoruz yani herşey bizim elimizde gibi. belki gün gelir bizden daha akıllı olabilirler kim bilir ama emin olun ustanın (yani biz Gülüş ) çıraklarından ( robotlardan) sakladıkları belki bir gün bana karşı gelmeye kalkışabilir düşüncesiyle  bir taktiği vardır BeğendimBeğendim  bir sistem dosyasına bakar 2 de trojen attıkmı içine kis yüklesen temizleyemez Kahkaha

Son Düzenleme: 07BENER07 ~ 03 Mayıs 2009 21:09