Kavga etmeyin arkadaşlar.
Son birkaç yılda değişen en önemli unsur işlemcilerin 32 nm teknolojisine geçmesiyle güç faktörünün değişimi olmuştur.
Birkaç sene önce bir işlemci için ortalama 100Wattlık bir güç gereksinimi duyuluyordu. Şimdi bu güç faktörü daha aşağılara çekilmiş durumda.
Örneği, hala kullanmakta olduğum Q8200 core2 Quad işlemcim win testlerinde 6.9 civarı puan almaktadır. Muadili olan İ5 işlemcilerle kıyasladığımda önemli bir fark olmadığını gözlemliyorum.
İntel 4 Yılda NE Kadar Performans Artışı Sağlamış?
- 1
- 2
Konu amacını aşmış, intel vs. amd tartışmasına dönmüş.... Sizden ricam yorumları konu içeriğine bağlı kalarak yapmanız...
Kavga etmeyin arkadaşlar.Anlatmaya çalıştığım da tam olarak o zaten, neredeyse hiçbir getirisi olmayan sözde teknolojilerle ürün satmaya çalışıyorlar. Arada tutan kaliteli işlemcileri de en kısa sürede piyasadan çekip ( qx9770 gibi ) sözde daha gelişmiş modellere yönlendiriyorlar insanları. Bu her yeni modelde de envai çeşit anakart yaptıklarını da göz önüne alırsak, işin rengi çok açık şekilde belli oluyor ama kolay kolay kimse görmüyor malesef...
Son birkaç yılda değişen en önemli unsur işlemcilerin 32 nm teknolojisine geçmesiyle güç faktörünün değişimi olmuştur.
Birkaç sene önce bir işlemci için ortalama 100Wattlık bir güç gereksinimi duyuluyordu. Şimdi bu güç faktörü daha aşağılara çekilmiş durumda.
Örneği, hala kullanmakta olduğum Q8200 core2 Quad işlemcim win testlerinde 6.9 civarı puan almaktadır. Muadili olan İ5 işlemcilerle kıyasladığımda önemli bir fark olmadığını gözlemliyorum.Yorum için teşekkürler...
ve 128 bit piyasada sse lerde 128 bitliydi yada değildi üniversitedeki bilgilerinin ne kadar keskin olduğu belli herkeze hayırlı uğurlu olsun 128 bit notebook işlemcileri artık piyasadadır. çok nadir modelleri türkiyede satışa sunulmaya başlanmak üzeredir hp tarafından.
listede tüm 128 bit ve 64 bit ailesi gösterilmektedir. yeni 128 bit ve 4 çekirdekli olan modellerin tükettiği maksimum güç değerleri gerçekten iyi halde aynı şekilde masaüstü 128 bit işlemcilerin detaylı klisteside mayıs ayının sonuna doğru çıkacak.
vatan bilgisayarda mevcutta var 128 bit işlemcili modeli yazılımsal destekşuan için olmadığından 64 bit çalışıyor işlemci.
belki senin kadar ÖKÜZ olabilirim ama herhalde tablodakilerde yalan değil. sen daha sse 128 bit diye dur. amd artık 128 bit oldu. 128 bit adresleme ile 128 bit veri yolu arasındaki farkta bu olsa gerek. intel 32 bit diye yutturduğu bir çok işlemci gerçekte 16 bit veri yoluna sahipti ama 32 bit desteğine sahipti gerçek 32 bit değildi.
şuanki tüm intellerde 64 bit değil 32 bit sadece 64 bit desteği verebiliiyor. darboğaz sorununu ancak entegre bellek kontrolcüsü ile aşabildi intel.
64 bit desteği vermek ayrı olay gerçek 64 bit işlemci olması ayrı konu.
estağfurullah kimse senin kadar öküz olamaz :))
demek 128bit işlemcilerin piyasaya çıktı bile hemde buldozerden önce hayırlı olsun :))
bence müjdeyi amd yetkillerine ver çünkü onların bildikerini sanmıyorum ama meğer onların "amd phenom" ları da 128bit mişti
aşağıdaki siteden öğrendim
http://www.amd.com/tr/products/d ... or-X4-features.aspx
orda diyorki
AMD Geniş Kayan Nokta Hızlandırıcı
- 128 bit kayan nokta birimi (FPU)
- Çekirdek başına yüksek performanslı (128 bit dahili veri yolu) kayan nokta.
- AVANTAJ: Daha hızlı kayan nokta hesaplamaları ve daha yüksek performans için daha geniş veri yolları.
eğer bit açma yöntemi ile 256bit olarak çalışma ihtimali varsa ben de bu işlemcilerden alcam amd de bitler sebil nede olsa :)))
- 1
- 2