İşlemci hızı 2.13 olmasına rağmen 1.6 da kalıyor oyun açıyorum 2.13 e çıkıyor ve sonra hemen 1.6 ya düşüyor ve birdaha çıkmıyor yukarı sebebi ne olabilir bilgisi olan acil yardım edebilir mi ?
İntel Core 2 Duo E6400 Yardım!
Çalıştır/msconfig/önyükleme/gelişmiş seçenekler işlemci sayısı en son kaç ise onu seç bakalım değişecek mi ?
step by speed özelliği nedeni ile oluşan bir durum. kafaya takacak bir durum yok akıllı işlemci yük yönetimi özelliğidir ihtiyacı ne kadarsa sistemin o kadar saat hızı ile çalışır ve 1.0 ghz' in altına inemiyor o işlemciler. amd sistemlerde 400 mhz' e kadar düşebiliyor işlemci saat hızı ihtiyaç olduğunda otamatik olarak saat hızını yükseltir. yeni mimarilerde hatta yetişemediği noktalarda kendisine o.c yaparak daha verimli işlem yaparak çalışmasına olanak sağlar.
araştırdım ve söylediğin özelliği devre dışı bıraktım windows derecelendirmede 2.5 ti 5.0 a çıktı kendiliğinde o.c yapıyor dedin ve oyunlarda gerçektende kendi hıznın üstüne çıkıyor.Bilgi için teşekkürler en iyisi kapalı kullanmak yoksa 1.6 dan yukarı hiç çıkmıyordu :)