işlemcilerde Intel Core Duo ve Celeron arasındaki fark nedir???
sizce laptopla hangisi tercih edilmelidir???
Intel Core Duo ve Celeron arasındaki fark????
Kafa mı buluyorsun sorusunu sorma hakkım var galiba ?
blackhawkmilan31Kafa mı buluyorsun sorusunu sorma hakkım var galiba ?
donanımın d sinden anlamayan bir insana böyle yardımcı oluyorsanız,
teşekkürler... :((
Kafa bulduğumu bilseydim sormazdım... :)))
ben yardımcı olayım core 2 duo daha iyi
tabiki core 2 due... adı üstünde çift çekirdek...
Merhaba
Core 2 Duo daha iyidir.Çift çekirdeklidir.Yani core 2 duo nun içinde 2 tane beyin varmış gibi düşünebiliriz.Bu da çok iyi bir performans anlamına geliyor.
İyi Günler..
celoronlar bazı teklonojilerden arındırılmış ve ön belleklerı küçültülmüş işlemcılerdır ve 2 çekirdeklı ürünlerı bulunmamaktadır
bjk_semihtabiki core 2 due... adı üstünde çift çekirdek...
Core Duo çift çekirdek anlamına gelir.İntel cephesinde genel olarak verilen adı Core 2 Duo'dur.Anlamı yanlış hatırlamıyorsam 2. nesil çift çekirdek.Celeron'lar ise İntel'in eski bir işlemcisi.
Celeronlar tek çekirdeklidir.Tek çekirdek mi daha iyidir çift mi ?
Cevap belli...
intel core due laptopta isim. masağstğnde bu olay dual core deniyor. sakin_insan işlemci alacakmısın yoksa bilgi edinmek için mi sordun? eğer yeni işlemci alacaksan bütçeni söyle sana en iyisini önermeye uğraşırız....
yardımcı olan herkese teşekkürler laptop alcam ve alacaklarım arasında özellikleri karşılaştırma yapıyordum.
celeron la ilgili bişey bilmediğim için sordum.
bu durumda seçimimi core duo dan yana yapıcam...
teşekkürler...
Tabiki Core2 duo daha iyidir..
Arkadaş'a Kafa mı buluyorsun demek biraz Yanlış oldu sanki..Bilmemesi Ayıp Birşey Değil bence :)
ben celeron kullanıyorum bilgisayarımı 2005 de almıştım ve şimdiye kadar celeronla hiç sıkıntım olmadı gayet performanslı bir işlemci en iyi özelliklerinden biri ısıya ve zarara dayanıklı bir işlemci şimdiye kadar need for speed 2, counter-stirke 1.5, gta sanandreas, hard track, soruse sam 2, fifa 08, uefa 08 oyunlarını sorunsuz çalıştırıyor
MucitXPben celeron kullanıyorum bilgisayarımı 2005 de almıştım ve şimdiye kadar celeronla hiç sıkıntım olmadı gayet performanslı bir işlemci en iyi özelliklerinden biri ısıya ve zarara dayanıklı bir işlemci şimdiye kadar need for speed 2, counter-stirke 1.5, gta sanandreas, hard track, soruse sam 2, fifa 08, uefa 08 oyunlarını sorunsuz çalıştırıKafa karıştırmasana arkadaşım
Celeron sorunlu bir işlemci demediki kimse performans karşılaştırması yapıyoruz.
Sonuçta Core 2 Duo işlemcileri Celron işlemcilerin 4 nesil üstünde işlemcilerdir.
Yani biri torunsa diğeri dedenin dedesi dir anlatabildimmi,
gerçi revizyonlarla günümüze kadar gelebilmişlerdir ancak mevcut mantalite değişmemiştir.
Tek çekirdek ,düşük ön bellek ve veriyolu hızları.
Tabiki core 2 duo daha iyi
evet çok haklısınız tabikide ama celeron da performansı lı demek istiyorum tabikide core 2 duo kat kat kat daha iyi ama sadece söyledim
sakin bende sana core 2 duo yu öneririm
blackhawkmilan31Kafa mı buluyorsun sorusunu sorma hakkım var galiba ?Kardeşim senin gibi bu forumda eski birine hiç yakıştıramadım cevabı :S Herkes bilmek zorunda değilki celeronla c2d arasındaki farkı. Anasının karnından herkes çift çekirdekle çıkmadı heralde :S