intel core i7 4.nesil liptopum çok yavaş

Chev_Chelios
28-12-2013, 19:53   |  #1  
Chev_Chelios avatarı
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
3 mesaj

i7 4.nesil bilgisayarım var 8gb ram 2 gb nvidia 745 ekran kartı var bilgisayarım çok yavaşladı chrome yi açarken 20 saniye bekliyorum ve virüs yoktur kesinlikle nortonun parayla aldığım tarama yaptım virüs çıkmadı acaba performans ayarlarından mı kaynaklanıyor

DiamondMines
28-12-2013, 21:31   |  #2  
DiamondMines avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 988
10,394 mesaj
Alıntı: Chev_Chelios  
i7 4.nesil bilgisayarım var 8gb ram 2 gb nvidia 745 ekran kartı var bilgisayarım çok yavaşladı chrome yi açarken 20 saniye bekliyorum ve virüs yoktur kesinlikle nortonun parayla aldığım tarama yaptım virüs çıkmadı acaba performans ayarlarından mı kaynaklanı

Sistemde çok ciddi bir sorun var demektir. Dual Core işlemci bile 5 saniye de açar Chrome gibi bir tarayıcıyı sen 4. nesil Haswell kullanıyorsun daha verimli olması gerek. Format çek demeden önce sistemi güzelce bir tara. Nortonu salla gitsin yeri gelince çok ağır çalışıyor arka planda. Windows 8 kullanmıyorsan yükle. Sürücüler kesinlikle güncel olması gerek. Core temp ile işlemci ısılarını kontrol et. Saatin yanındaki gereksiz programları 'msconfig' ile devre dışı bırak. Sistem geri yüklemeyi kapat gitsin. Hibertnation kapatılması gerek. Bunları yap kesinlike fark göreceksin. Veya direk format çek öyle dene.

DiamondMines bu faydalı yanıtı için aşağıdaki 1 kişiden teşekkür aldı... [ Göster ]
Dark Warrior
28-12-2013, 22:58   |  #3  
Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 1
28 mesaj

Arkadaşım laptoplar çok güçlü değillerdir sen bilgisyarı kasan bir program indirmişsin yada çok doldurmuşsun sana önerim bilgisayarın açılışında bazı programlarda açılmaya başlar sen onları belirle en geç açılan programlar en çok kasanlardır norton kasıyor olabilir onlardan bir şekilde kurtul

mhmt06
29-12-2013, 09:42   |  #4  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 134
1,187 mesaj

performans ayarlarını en zora getirsen yinede o sistemle chrome nin açılması 20 saniye sürmez
ya gördüğün her eklentiyi yükledin,  ya internet bağlantın zayıf,  yada virüs vardır. 
eğer genel anlamda ve ciddi bir yavaşlama varsa 1 format at ve uygun driverleri kur gerekli güncellemeleri yap. 2 performans seçeneklerini gözden geçir, ram ı yoran tikleri kaldır.  3 açılışta çalışan programları mümkün olduğunca azalt.  4 hizmetlerden gereksiz uygulamaları devredışı yap.  5 çok gerekli olmayan hiçbir eklentiyi yada programı   kurma.

xeae
29-12-2013, 16:22   |  #5  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 1
11 mesaj

*Bilgisayarının donanımlarının temiz olmaması buna sebeb olabilir
*Donanımlarını birbiriyle uyumsuz olması da buna sebeb olabilir vs..

Kapalı Hesap (158332)
03-01-2014, 07:02   |  #6  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 2
268 mesaj

Arkadaş yazılanlara cevap vermediğine göre sanırım Chrome artık hiç açılmıyor. :D