Arkadaslar ben yeni masaüstü pc toplamak istiyorum.Dün bazı arkadaslar önerilerde bulundular.Ancak ben işlemciyi core i7 olsun istiyorum.Bütçe olarak üst sınırım 2500 tl.Ayrıca bütün oyunları açabilecek özellikte olsun istiyorum..vereceğiniz cevap için şimdiden teşekkürler..
intel core i7 işlemcili sistem tavsiyeleri
lütfen en kısa zamanda tavsiyelerinizi bekliyorum..
Anakart: 284 lira. Gigabyte P55-UD3R Intel P55 Soket 1156 DDR3 2200MHz (O/C) E-Sata
İşlemci: 370 lira. Intel® Core™ i5 750 Soket 1156 2.66GHz 8MB Cache 45nm
Rem: 233 lira. OCZ 4 GB (2*2gb) Kit Reaper HPC DDR3 1600MHz CL7
Ekran Kartı: 405 lira. PALIT GTX275 896MB GDDR3 448BIT PCI EXP
Sabit Disk: 107 lira. Western Digital 3,5" 500GB 32MB SATA2 7200 Rpm Caviar Black
DVD Yazıcı: 41 lira. SAMSUNG SH-S223F 22X SATA DVD-RW
Kasa: 311 lira. Cooler Master NV-690C NVIDIA EDITION 700W nVIDIA SLI UYUMLU PENCERELİ MidT ATX SİYAH
Monitör: 369 lira. LG 21.5" W2261VP-PF GENİŞ EKRAN LCD
Toplam 2.120 lira yapıyor.
Eğer ileride coşar SLI yaparım derseniz:
Anakart: 363 lira. Gigabyte P55-UD4 Intel P55 Soket 1156 DDR3 2200MHz (O/C) E-Sata
İşlemciyi de dilerseniz bunu seçersiniz:
işlemci: 503 lira. INTEL i7 860 2.80 GHz Quad Core Socket 1156 8MB
Fakat samimiyetle birşey söyleyeyim: Dün 1400-1700 arası dediniz bütçe için. Bugün ise 2500 diyorsunuz. Yani size bilgisayarı şahsen ben satmayacağım, daha ucuz söylerseniz aynısını daha ucuza önereyim. İnsan sıkılıyor açıkçası aynı kişiye defalarca sistem toplayınca. Bunu şu an direkt size söylemiyorum. Forumda pimpiriklenenler oluyor, esas o bakımdan söyledim.
Ekleme: Şimdi daha mütevazı bir ekran kartı alarak biraz ileride DirectX 11 ekran kartları oturunca iyisini almak da her zaman bir alternatiftir.
öncelikle verdğiniz tavsiye için çok teşekkür ederim.bu önerdiğiniz pc yi alacağım.ve şunu da söyleyeyim.evet geçen gün 1400-1700 arası demiştim bütçem için.ancak babamla konuştum.kardeşim de ısrar edince babam tamam dedi.zaten bu pcye 2100 tl verirsem en az 3 sene işimi görür diye tahmin ediyorum...ilginize tekrar teşekkürler.bir daha sistem tavsiyesi sormayacağımdan emin olabilirsiniz..:)
öncelikle verdğiniz tavsiye için çok teşekkür ederim.bu önerdiğiniz pc yi alacağım.ve şunu da söyleyeyim.evet geçen gün 1400-1700 arası demiştim bütçem için.ancak babamla konuştum.kardeşim de ısrar edince babam tamam dedi.zaten bu pcye 2100 tl verirsem en az 3 sene işimi görür diye tahmin ediyorum...ilginize tekrar teşekkürler.bir daha sistem tavsiyesi sormayacağımdan emin olabilirsiniz..:)Yazmadan duramadım :) Ama yanlış anlamazsan sevinirim. 3 Sene işini görür Süleyman Abi nin yazdıgı sistem. Vallahi ne diyim. ben şu anda 900 TL ye phenom II x3 720 kasa toplanıyor. (: Benim ondan olsa ben 4 5 sene kullanırım. Ama ne diyim o Bütçeye süper kasa toplanıyor. Alabilirsen gerçekten çok deli olacak. Şimdiden hayırlı olsun. (:
öncelikle verdğiniz tavsiye için çok teşekkür ederim.bu önerdiğiniz pc yi alacağım.ve şunu da söyleyeyim.evet geçen gün 1400-1700 arası demiştim bütçem için.ancak babamla konuştum.kardeşim de ısrar edince babam tamam dedi.zaten bu pcye 2100 tl verirsem en az 3 sene işimi görür diye tahmin ediyorum...ilginize tekrar teşekkürler.bir daha sistem tavsiyesi sormayacağımdan emin olabilirsiniz..:)Yukarıda da belirttiğim gibi direkt size söylemedim zaten. Mesela kullanıcı geliyor; 1500 lira için ayrı, 2000 lira için ayrı, 2500 lira için ayrı sistem önerisi istiyor. Sonra beğenmiyor, 1000 lira için... :)
Her neyse; her zaman sorabilirsiniz. Satın alacağınız yer farklı parça önerirse öncelikle danışın bize. Uyduruk parça vermesinler.
Şimdiden hayırlı olsun diyeyim.
Ne oldu, aldınız mı bilgisayarı?
süleyman abi pc yi aldım sayılr parça parça topluyorum.ancak bişey soracağım size.aldığım yerdeki arkadas sabit disk 500 gb fazla gerek yok bu kadar diyor ve önbellek 32 mb fazla diyor.bu önbellek önemli bişey mi pc hızı için fln??cevap verirseniz sevinirim..
Boşver sen onları. Birebir önerdiğim modeli al. Başkalarına bakma, ellerinde yoktur o yüzden diyorlardır.
tamam abi.sağol yardımların için..
süleyman abi pc yi aldım sayılr parça parça topluyorum.ancak bişey soracağım size.aldığım yerdeki arkadas sabit disk 500 gb fazla gerek yok bu kadar diyor ve önbellek 32 mb fazla diyor.bu önbellek önemli bişey mi pc hızı için fln??cevap verirseniz sevinirim..500 Gb için ön bellek max düzeyde olmalı çünkü veri aktarım hızını ön bellek belirler,ne kadar yüksek olursa ön bellek o kadar iyi ve o kadar stabil çalışır bilgisayar.
tşk yani bu hard diski al diyorsunuz?
vallaha şu intel core i7 müthiş bi şeye benziyor.bi tamamlansa şu toplama hemen teste gta 4 le başlıycam:D.
Kasa: 311 lira. Cooler Master NV-690C NVIDIA EDITION 700W nVIDIA SLI UYUMLU PENCERELİ MidT ATX SİYAH
süleyman abi bu kasayı aradım ama bulamadım.başka bir kasa önerebilirmisiniz??
ekran kartı işlemci hdd ram fln tamam ve bu arada ram twinmos seçtim sorun çıkar mı??
bu arada kasa sorununu hallettim.ilginize tekrar teşekkürler.
Rem hangi model? Kasa nedir?
abi burdaki adam twinmos ram verdi 2 gb 400 mhz.ben de sonradan farkettim 400 mhz olduunu geri verdim başka yerden bakcaz artık .kasayı da dediini buldum sonunda..
pc toplama önerin için tekrar teşekkürler.
arkadaslar da pc toplarken sana danısacaz..)
Aman abicim. Farklı bir parça almadan önce mutlaka danış. Adamın umrunda değil ki senin bilgisayarına uymuş, uymamış. Adamın tek derdi para kazanmak.
400 MHz. :)
arkadaslar da pc toplarken sana danısacaz..)İnşallah bakalım. Ama forumdaki birçok arkadaşa da danışabilirsin.Son Düzenleme: Süleyman. ~ 15 Eylül 2009 18:28