Intel'den ekonomik 4 çekirdek çözümü

CHIP Online
15-06-2008, 19:15   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj

Core 2 Quad Q8000, 4 çekirdek teknolojisini geniş kitlelere ulaştırmayı amaçlıyor.

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/Inte ... ek-cozumu_7333.html

Intel, 4 çekirdekli işlemcilerde atağa kalkıyor. Dünyanın önde gelen CPU üreticisi, rakibi AMD'nin 3 çekirdekli Phenom'larına karşı önemli bir hamle yaparak, düşük fiyatlı bir Core 2 Quad modelini piyasaya sürme hazırlığında.

Bu yılın üçüncü çeyreğinde piyasada olması beklenen Core 2 Quad Q8000 serisi, bin adetlik alımda birim başına 203 Dolardan etiketlendirilecek.  1.333 MHz sistem hızı, 4MB önbellek ve 2.33GHz çalışma frekansına sahip olacağı açıklanan Q8000 serisi,  Q9000'lerde bulunan VT ve TXT teknolojilerini desteklemeyecek. Tabi bu durum, serinin uygunu fiyat karşılığında kullanıcılarla buluşmasını sağlayacak.

Tüm konu: Intel'den ekonomik 4 çekirdek çözümü

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: AMD, Intel'i yakalamak için neler yapmak zorunda?

SaGoPa KaJMeR.
15-06-2008, 19:32   |  #2  
SaGoPa KaJMeR. avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2,547 mesaj
CHIP Online
Tartışıyoruz: AMD, Intel'i yakalamak için neler yapmak zorunda?
AMD, İşlemci hızında Sınırları Zorlaması Gerek.

DeePBluESeA
16-06-2008, 10:49   |  #3  
Yıllanmış Üye
281 mesaj
byburak2008
AMD, İşlemci hızında Sınırları Zorlaması Gerek.
işlemcinin kaç Ghz olduğunun bir önemi olmadığını Athlon FX serisi zamanında intelin EE (Extreme Editions) serisi işlemcilere göstermişti yanlış hatırlamıyorsam Kahkaha

AMD intelin çok ta gerisinde sayılmaz zira en hızlı intel 100 üzerinden 100 alırken AMD 100 üzerinden 80 lerde dolayısıyla AMD nin yapacağı yeni bir hamle intelin bir anda geride kalmasına bile sebep olabilir tek sorun intelin elinin armut  toplamaması Göz kırpma

Borga-x
16-06-2008, 11:30   |  #4  
İlk Maestro
Teşekkür Sayısı: 2
11,767 mesaj

Bence önce yönetimdeki bu vurdumduymazlık olmamalı. Okudugum kadarıyla ust yonetım cok cıvık..Kahkaha Sakın dalga geçtigimi dusunmeyın..

Bunun yanında AMD aslında teknolojı olarak ıntel'ın hep gerısınde gelmıştır. (Uretım bandı aşaması) AMD athlonları cıkarttı P4'u yerın dıbıne gömdu o zaman bır rehavet bır laçkalaşma görülüyor. İntel anladı Athlonu p4'lerle geçemeyecek Core serısını tasarladı ve guzel bır stratejı ıle sattı ve hala satıyor. AMD yenı teknolojı ıcın cok geç kaldı ve bu arada ATI'yı bunyesıne kattı. Core serısı ıle ıntel pazar payını buyuturken AMD'de para yokkı gıttıler ATI'yı aldılar. Teknolojı uretmesı gereken bır fırma satınalma ıle ugrasınca boyle oluyor.Phenom'u cıkarttılar TLB hatasıyla bu cok buyuk bır hata oldu. HErne kadar son kullanıcıyı etkılemeyen bır hata olsada anakart uretıcılerı cıkarttıkları bıos guncellemesı ıle işlemcinin performansını %20 dusuren bıos surumunu cıkarınca AMD burda bitti bence. Şimdi TLB hatasını duzelttıler ama 1.5 sene geriden geliyorlar..

AMD'nın bırcok seyı degıstırmesı lazım. Öncelikle uretım andını 45nm'ye cekmelı Bu şarttır yoksa 4 çekirdekli işlemcileri ile hıcbır sey yapamaz. Elinde patlar durur.

Son Düzenleme: Borga-x ~ 16 Haziran 2008 11:34
DeePBluESeA
16-06-2008, 11:53   |  #5  
Yıllanmış Üye
281 mesaj

Borga-x

ama şunu da unutmamak lazım
AMD nin ATİ yi alması evet belki sorunlara sebep oldu ama artık amd bu sayede Komple AMD imzalı sistemlerde üretebiliyor (İntel gibi)

Yongadan GPU ya CPU dan tamamen AMD tasarımı sistemlere kadar (AMD live!! AMD Game!!)

45 Nm olayıda zaten yakın bir zamanda geliyor artık K11 mimarisini bekliyorum ben Özellikle de Şahin Ekşiğlunun bahsettiği ve yakında açıklamalar yapılacak dediği Buldozer işlemcisini ve Spider Platformunun Takipcisini

Hatta Dizüstü sistemlere yakında gelecek AMD işlemcilerini de erak etmeye başladım diyebilrim

Son Düzenleme: DeePBluESeA ~ 16 Haziran 2008 11:55
mehmet_joss
16-06-2008, 16:04   |  #6  
Taze Üye
18 mesaj

genel kullanıcılar için öncelikle maliyet war tabi.AMD nin INTEL e rakip olabilmesi için için yüksek performans düşük fiyat uygulamasına geçmesi gerekiyor tabi.

SaGoPa KaJMeR.
16-06-2008, 16:54   |  #7  
SaGoPa KaJMeR. avatarı
Yıllanmış Üye
2,547 mesaj
Borga-x
Bence önce yönetimdeki bu vurdumduymazlık olmamalı. Okudugum kadarıyla ust yonetım cok cıvık..Kahkaha Sakın dalga geçtigimi dusunmeyın..

Bunun yanında AMD aslında teknolojı olarak ıntel'ın hep gerısınde gelmıştır. (Uretım bandı aşaması) AMD athlonları cıkarttı P4'u yerın dıbıne gömdu o zaman bır rehavet bır laçkalaşma görülüyor. İntel anladı Athlonu p4'lerle geçemeyecek Core serısını tasarladı ve guzel bır stratejı ıle sattı ve hala satıyor. AMD yenı teknolojı ıcın cok geç kaldı ve bu arada ATI'yı bunyesıne kattı. Core serısı ıle ıntel pazar payını buyuturken AMD'de para yokkı gıttıler ATI'yı aldılar. Teknolojı uretmesı gereken bır fırma satınalma ıle ugrasınca boyle oluyor.Phenom'u cıkarttılar TLB hatasıyla bu cok buyuk bır hata oldu. HErne kadar son kullanıcıyı etkılemeyen bır hata olsada anakart uretıcılerı cıkarttıkları bıos guncellemesı ıle işlemcinin performansını %20 dusuren bıos surumunu cıkarınca AMD burda bitti bence. Şimdi TLB hatasını duzelttıler ama 1.5 sene geriden geliyorlar..

AMD'nın bırcok seyı degıstırmesı lazım. Öncelikle uretım andını 45nm'ye cekmelı Bu şarttır yoksa 4 çekirdekli işlemcileri ile hıcbır sey yapamaz. Elinde patlar durur.

Katılıyorum ...!