Intel'den kablosuz elektriğe ilk adım

CHIP Online
12-09-2008, 16:36   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj

Intel'in üzerinde çalıştığı teknoloji sayesinde evimizdeki tüm elektirik kabloları tarih olabilir.

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/Inte ... -ilk-adim_8632.html

Intel'in, cep telefonları, dizüstü bilgisayarlar veya şarja ihtiyaç duyan benzer tarzdaki cihazların elektrik prizine ihtiyaç duymadan şarj olabilmesine imkan tanıyan projesi geliştirme aşamasında. Bu teknoloji, aynı frekansta rezonansa giren elektrik bobinlerinin belirli bir mesafeden birbirine enerjiyi aktarabilmesi prensibini kullanıyor.

Intel araştırmacılarının geçtiğimiz haftalarda düzenlenen  IDF - Intel Developers Forum'da sergilediği düzenekte, bir metre uzaktaki enerji kaynağından 60 watt'lık bir ampulü yakacak kadar enerjinin aktarımı başarıyla tamamlandı. İlk başta sahip olunan enerjinin yüzde 75'i de kaybedilmeden tutulabildi. Bu da geleceğin kablosuz elektrik aktarımı teknolojileri için önemli bir adım.

AA

Tüm konu: Intel'den kablosuz elektriğe ilk adım

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Sizce bu teknolojinin başarılı olma şansı var mı?

berkkarabacak
12-09-2008, 19:38   |  #2  
Üye
Teşekkür Sayısı: 0
68 mesaj

Kesinlikle şuan  30 yıl önecesindeki bilgisayarlara kahkahayla gülüyoruz. bence 20 yıl sonra da BU BÜYÜK PRİZE TAKMA.ŞARJ ETME ,gibi bizim başımızı en çok ağrıtan sorunlarada güldüğümüz günler hiç de uzak değil.

onlineTR
12-09-2008, 19:47   |  #3  
Yıllanmış Üye
1,947 mesaj

kesınlıkle buyuk bır yurekle ınanıyorum..yasasın kablosuz hayat.....

badwizard
12-09-2008, 21:24   |  #4  
badwizard avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 100
1,013 mesaj

elektiriğin iletilebilmesi için kablo her zaman gerekli olacaktır kötü haber biliyorum ama fiber kablo bile hiçbir zaman elektirik taşıyamayacak, bobinler aracılığıyla akım taşımak çok eski bir yöntem bazılarının bildiği gibi transformatorlerde bu yöntemi kullanır mantık manyetik alanı kullanarak alternatif akımı taşımaktır dolayısıyla bu yeni bir buluşmiş gibi ortaya atılması boş bir çalışmadır, şöyleki; bu şekilde akım taşımak için çok yüksek değerlerde manyetik alan gereklkir ve bu menyetik alan içindeki hiç bir metal eşyanız yerinde durmaz, mesafeyi uzatabilmek için manyetik alanıngücünüde yükseltmek gerekirki bu durumdada ortaya çıkacak vehameti siz düşünün.

zelenga
12-09-2008, 22:07   |  #5  
Taze Üye
5 mesaj

aşrzlı cihazlar için ayrı ayrı şarz aletlerini kaldırır umarım bu tekn..

legatus
12-09-2008, 22:54   |  #6  
Üye
87 mesaj
BadWizard
elektiriğin iletilebilmesi için kablo her zaman gerekli olacaktır kötü haber biliyorum ama fiber kablo bile hiçbir zaman elektirik taşıyamayacak, bobinler aracılığıyla akım taşımak çok eski bir yöntem bazılarının bildiği gibi transformatorlerde bu yöntemi kullanır mantık manyetik alanı kullanarak alternatif akımı taşımaktır dolayısıyla bu yeni bir buluşmiş gibi ortaya atılması boş bir çalışmadır, şöyleki; bu şekilde akım taşımak için çok yüksek değerlerde manyetik alan gereklkir ve bu menyetik alan içindeki hiç bir metal eşyanız yerinde durmaz, mesafeyi uzatabilmek için manyetik alanıngücünüde yükseltmek gerekirki bu durumdada ortaya çıkacak vehameti siz düşünün.
arkadaşa katılıyorum.buradaki mantık tamamen manyetik alandır.trafolardaki sistemin aynısı.sadece bikaç metreden denendi.daha uzak mesafelere iletebilmek için de daha fazla manyetik alana ihtiyaç olacak.manyetik alan elektronik cihazları öldüren bi etmendir.unutmamak lazım.zamanında bu işe kalkışan bi bilim adamının sonu pek iyi olmadı.sonuçta kablo üreticilerinin işine gelmicek bi buluş.bunu yapmayı başaran bilim adamı sefalet içerisinde öldü yada öldürüldü.öyle bikaç metrede değil yüzlerce metre uzağa iletmeyi başarmıştı.

Son Düzenleme: legatus ~ 12 Eylül 2008 23:01
DarkHellKnightX
13-09-2008, 00:21   |  #7  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 4
1,663 mesaj

arkadaşlar konuyu tekrardan okudum ve mesajımı değiştirdim yeniden düşündüm bu olayı ve beni aydınlatığı için BadWizard arkadaşıma çok teşekkür ediyorum

radyo dalgaları uydu gibi cihazların dağıttığı veriyi almak için enerji kullanılıyor dalgalar durup dururken kendiliğinden antene akmıyor anten onu alıyor

Son Düzenleme: DarkHellKnightX ~ 20 Eylül 2008 21:01
deadly_saw000
13-09-2008, 00:22   |  #8  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
487 mesaj
onlineTR
BeğendimAlkış

badwizard
13-09-2008, 03:00   |  #9  
badwizard avatarı
Yıllanmış Üye
1,013 mesaj

bazı arkadaşlarda bi kavram karmaşası var enerji ve data transferi farklı şeylerdir, internetten pizza download edebileceğini düşünen varmı?

xHellknightx
bunu yapan adamlar heralde bunlarıda düşünmüştür ayrıca günümüzde etraftaki şeyleri etkilemeyen duvardan geçebilen ışık dalgaları kullanılıyor örneğin basit olarak radyo dalgaları gelişmiş olarak ise uydu
eminiz düşünüyorlardır ancak, uydu sinyalleri enerji iletmez sadece veri taşırlar arada enerji transferi yoktur. termal sistemler gözlenen ortamdaki ısıya göre haritalar üretir bu bir enerji iletimi değildir. x ışınları gibi çok yüksek frekanslı ışınlar nesnelerin arkasını/içini görebilir bu bir enerji iletimi değildir, radyo dalgaları havada yayılan ses dalgalarına benzer ancak frekansları çok yüksek olduğu için bunları duyamaz/hissedemeyiz, radyo dalgaları enerji iletmez.
xHellknightx
sonuçta bir verici ve bir alıcı var ve alıcı vericiden enerji alı
radyo dalgaları kullanan verici/alıcı arasındaki iletim enerji iletimi değildir. vericiler kullandıkları enerjiyi radyo dalgalarına dönüştürür ve bu enerji boşlukta yayılır, alıcı radyo dalgasını alıp kendine güç sağlayamaz. öyle olsaydı cep telefonlarımızı şarj etmemiz gerekmez bağlandığımız istasyondan enerji çekebilirdik, ama değil.
xHellknightx
eğer transformatörlerden bahsediyorsanız böyle bir saçmalık olamaz manyetik dalgalar çekim gücüne sahiptir etraftaki tüm metalleri kendine çeker ve tüm elektronik sistemleri yakar...
yazıyı okursanız, "aynı frekansta rezonansa giren elektrik bobinlerinin belirli bir mesafeden birbirine enerjiyi aktarabilmesi prensibini kullanıyor." denmiş teknik bilginiz ne düzeyde bilmiyorum ama maalesef yöntem transformatorun cilalsı, bu sistem ancak cep telefonları ve diğer küçük portatif cihazlar için ve en fazla denendiği gibi 1 metreden kullanılabilir (kullanırsanız).
legatus
bi bilim adamının sonu pek iyi olmadı.sonuçta kablo üreticilerinin işine gelmicek bi buluş.bunu yapmayı başaran bilim adamı sefalet içerisinde öldü yada öldürüldü.öyle bikaç metrede değil yüzlerce metre uzağa iletmeyi başarmıştı.
bu mesafeden manyetik enerji transferi mümkün değildir, belki optik bir yöntem buldu, sonuçta güneşin enerjisi bize kabloyla gelmiyor bence araştırılması gereken güneş yöntemi olmalı asırlık transformatorler değil, tabi bu konunun kaynağı nedir efsanemidir bakmak lazım.

Son Düzenleme: badwizard ~ 13 Eylül 2008 03:04
badwizard
13-09-2008, 03:16   |  #10  
badwizard avatarı
Yıllanmış Üye
1,013 mesaj
onlineTR
bilinen en gelişmiş kablosuz teknoloji taş devrindeydi diye anımsıyorumCool

szzr
13-09-2008, 10:47   |  #11  
Taze Üye
2 mesaj

peki o kablosuz alana girersek çarpılabilecek miyiz?

Fattur
13-09-2008, 15:16   |  #12  
Yıllanmış Üye
5,768 mesaj

peki o kablosuz alana girersek çarpılabilecek miyiz?

--
hayır :D
Bekliyorum ne diyeyim güzel olacağaa benziyor

eren130
13-09-2008, 19:29   |  #13  
Taze Üye
15 mesaj

Bu yöntem belki geliştirilir ama her kablosuz teknoloji yanında sağlıksız yaşamı getiriyor.....dikkatli olmak lazım...

Fatih_ARMAĞAN
14-09-2008, 16:12   |  #14  
Yıllanmış Üye
2,804 mesaj

çok uzun zaman sonra kullanılabilir. bence en az 20-30 seneden önce olmaz.