Intel'e kesilen ceza

Diablotical
15-05-2009, 22:11   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
593 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2007

Intel'e gün itibariyle AB tarafından kesilen 1.44 Milyar Dolarlık cezai yaptırım, AMD cephesinde büyük bir memnuniyetle karşılandı.

Konuyla ilgili konuşan AMD'nin tepesindeki isim Dirk Meyer, AB tarafından alınan bu karar neticesinde, adil rekabetin hüküm sürdüğü bir pazarın egemenliği yönünde çok önemli bir adım atıldığına değinerek, bu kararla beraber artık Intel'in değil müşterilerin yönlendireceği bir bilişim dünyasına biraz daha yaklaşıldığını vurguladı.

Konuyla ilgili bir başka demeç ise firmanın hukuk işlerinden sorumlu Tom McCoy'dan geldi. Coy konuşmasında, alınan bu kararın Intel'in tekelciliğine ve fiyat baskısına bir son vereceğine değinerek, kullanıcıların bundan böyle "daha yenilikçi, daha ucuz ve daha değerli" ürünlerle özgürce tanışabileceklerini dile getirdi.

Hafızaları tazelemek babında, Intel'in tekelci hereket tarzından ötürü başının sadece AB ile derde girmediğini de hatırlatalım. Hafızası sağlam okurlarımızın çok iyi hatırlayacakları üzere, Intel yine tıpatıp aynı sebeplerden ötürü, geçtiğimiz yıl Kore'de, bundan 4 yıl evvel de Japonya'da cezai yaptırıma tabi tutulmuştu. Halihazırda yine aynı sebeplerden ötürü, ABD'de Intel hakkında yürütülen hem FTC hem de New York Attorney General tarafından açılan 2 dava devam ediyor. Yine AMD'nin geçtiğimiz aylarda Intel'e açmaya hazırlandığı bir diğer dava dosyası da gelecek yılın bahar aylarında mahkemeye taşınacak. Keza Nvidia'nın da lisans ihlali temalı Intel'e açmış olduğu dava mahkemelere gelecek sene içerisinde intikal edecek.

alıntıdır

Süleyman.
15-05-2009, 22:23   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
16,587 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2009

Chip Online'a da baksaydınız çoktan görürdünüz bu haberin zaten verildiğini.

Diablotical
15-05-2009, 22:31   |  #3  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
593 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2007

olabilir ben burda paylaşmak istedim :)