Ben de yeni sistem toplama arefesindeyim, forum ve inceleme sitelerinden gördüğüm kadarıyla i5-750 ve x4 965 oyun anlamında denk. Aradaki fark anakarta daha az ödeyip daha fazla özelliğe sahip olabilirsiniz, misal amd 890gx chipsetinde sata 6GbPS desteği var, USB 3.0 desteğiyle birlikte 150$ civarında satın alınabiliyor, muadili P55 xpress chipsetli intel tabanlı kartlar ise 200$ civarında. Eğer önceliğiniz oyun oynamak ise aradaki 50$ farkı ekran kartına yatırıp daha iyi oyun performansı elde edersiniz ya da yaklaşık aynı başarımı daha ucuza elde edersiniz. Ama genel anlamda i5-750'nin oyunlarda hafif önde olduğunu da unutmamak gerekli (%5 kadar) Video işleme, adobe photoshop vs. gibi uygulamalarda ise intel önde duruyor. Burada da x6 1055 devreye giriyor, bu tarz uygulamalarda i5 -750 4 çekirdekli olduğundan x6 1055 6 çekirdeği sayesinde daha hızlı i7-920'ye denk gibi. Eğer hem iyi oyun oynarım hem de multimedya ile uğraşırım (DVD-divx film çevirme, HD video izleme, 3B modelleme vs.) diyorsanız benim gibi kafanız allak bullak olur, hangisini alsam diye kara kara düşünürsünüz, hatta x4 960T'yi beklesem mi diyede düşünmeden edemezsiniz :) unutmadan USB 3.0 sata 6GbPS gibi ileriye dönük yatırımlar için mevcut p55 mimarisi sadece 16 PCIx2 bağlantısını desteklediğinden ileride veriyolu darboğazı yaşamanız muhtemel, hem gigabyte hem de asusun USB 3&Sata6 çözümleri ekran kartının kullandığı veriyolundan faydalanıyor, eğer grafik için bütün veriyolunu kullanmak isterseniz bu sefer de USB 3 ve sata 6veri aktarım hızı 300 MB/sn gibi bir üst değerle sınırlanmış oluyor. USB3 ve SATA 6 benim için önemli diyenlerdenseniz AMD sistem veriyolu açısından avantajlı duruyor. Ha para varsa X58 sistem toplarsınız, bunların hiçbiri sorun olmaz, kafanız rahat olur ama bu sefer de cebiniz boş olur :( Önemli olan kaç dolar karşılığında ne kadar performans aldığınızsa AMD hafif bir avantaja sahip bence. Amma konuştum yahu hem de ilk mesajımda :P bu arada Chip foruma da hoşgeldim :p