AMD FX8150 oyunda çok daha iyi intel diyen bi halttan çakmayan fanboydur...
İntel İ5 mi AMD 8150 mi?
AMD FX8150 oyunda çok daha iyi intel diyen bi halttan çakmayan fanboydur...dostum niyetim tartışmak değil ama çıkarın artık şu at gözlüğünüde bu 2 firmaya da ortak tarafdan bakın objektif olun ben amd x6 1090 T de kullandım i5 de kullandım i3 de kullanıyorum sen benim intel fanboy u olduğumu nerde gördün ben bütçeye göre sistem önerirken amd işlemci ve ekrna kartı da öneriyorum bence siz ağzınıza dolamışsınız intel fanboy u diye sadece bunu söylüyorsunuz amd nin iyi olması senin benim zararıma değil faydamızadır aynı performansı amd 8 çekirdekli işlemcisiyle intelin 4 çekirdekli işlemcisi yapıyorsa burda sorgulanması gereken nokta amd nin çekirdek performansıdır rekabet iyidir biz tüketicilere yarar sağlar valla amd işlemcilerde intel e daha da yakın olsa buna en çok sevinenerden biri ben olurum
test sonuçları bir şey iafade etmez...kesinlikle katılıyorum.tamam siz sadece bu linkdeki oyun performanslarına bakın o haldekalkıpda evde 3d mark mı ölçeceksin ?
gidipde fotttttoşşooopda performansımı ölçeceksin ?
H-A-Y-I-
http://www.anandtech.com/bench/Product/434?vs=288
bide yeni çıkan ıvy ile bak istersen neredeyse amd x8 in yarısı kadar güç harcayıp ama 2 katı daha fazla performans veren ve tahminime göre kapış kapış satılacak olan bu işlemcisi
yapmayın arkadaşlar desenizki fiyat / performans da amd iyi ona eyvallah ama intel daha iyi kabul etmek bu kadar mı zorSon Düzenleme: Kapalı Hesap (174863) ~ 03 Mayıs 2012 20:12
tabiikide amd iyi demedim zaten fp olarak amdsana göre bana göre ama parası olana performans daha iyidir o yüzden de sistem önerirken topladğımız parçalar bütçeye bağlı olarak toplanır atıyorum adamın parası 1,500 tl dir bu sisteme intel toplarsan olmaz ama 2 bin 3 bin bütçesi olana da amd toplanmaz anlatabilmişimdir umarım
performansdan intel ama fp herzaman önde gelir.buyur bu linklere de bakın
sana göre bana göre ama parası olana performans daha iyidir o yüzden de sistem önerirken topladğımız parçalar bütçeye bağlı olarak toplanır atıyorum adamın parası 1,500 tl dir bu sisteme intel toplarsan olmaz ama 2 bin 3 bin bütçesi olana da amd toplanmaz anlatabilmişimdir umarımSanırım bu biraz olgunluk ile alakalı çoğu kişi için 6850'den ötesi yokbuyur bu linklere de bakın
http://en.inpai.com.cn/doc/enshowcont.asp?id=7986&pageid=8147
3D marka bakmanıza gerek yok BF3'e bakın yeter performans değerlerinde neyse anlıyan anlar anlamayan anlamaz
Sanırım bu biraz olgunluk ile alakalı çoğu kişi için 6850'den ötesi yokolgunluk zevk veya ihtiyaç ne dersen de ama birine HD6850 ie mediumda fulhd oyun oynamak yeterlidir ama kimisine 3d ultrada ful hd oynamak için de GTX680 ancak yetiyor kimse kimseye karışamaz zaten zevk istek meselesi ama bunu anlamıyanlar da var malesef
3D marka bakmanıza gerek yok BF3'e bakın yeter performans değerlerinde neyse anlıyan anlar anlamayan
sana göre bana göre ama parası olana performans daha iyidir o yüzden de sistem önerirken topladğımız parçalar bütçeye bağlı olarak toplanır atıyorum adamın parası 1,500 tl dir bu sisteme intel toplarsan olmaz ama 2 bin 3 bin bütçesi olana da amd toplanmaz anlatabilmişimdir umarımsaçmalık gibi. i7 70.6 mıydı neydi. benim çarpanları kapalı sözzde güzel işlemcim 70.8 tabii ekran kartı faktörüde var da i7 nin üst seviye modellerinden i5 in orta modellerne..buyur bu linklere de bakın
http://en.inpai.com.cn/doc/enshowcont.asp?id=7986&pageid=8147
Son Düzenleme: İzmirlifare ~ 03 Mayıs 2012 21:26
saçmalık gibi. i7 70.6 mıydı neydi. benim çarpanları kapalı sözzde güzel işlemcim 70.8 tabii ekran kartı faktörüde var da i7 nin üst seviye modellerinden i5 in orta modellerne..asıl saçmalık olan bence amd nin buldozer serisi işlemcilerinin sandy bridge işlemcilerden sonra çıkmış olmalarına rağmen genel performans da geride kalması
Kesinlikle INTEL
Mimari,oyun performansı,testler ve karşılaştırmalar,nanometre,teknoloji
Dabbe arkadaşımız PcNet forumundada aynı hızla AMD Fan Boyluğunda devam ediyor :)
Sorsalar biz Intel fan boy'uz.Neden ? Çünkü Intel önermişiz.. Neden ? Performans testlerine bakarak yorum yapmışız..
AMD'nin üstün olduğu yerleri tabii söylüyoruz ama performans anlamında da Intel'in epey gerisinde kaldığını kabul edin. F/P anlamında AMD üstündür ama parası olan adama gidip salakça AMD önerenlerede gülüyorum.
http://www.vatanbilgisayar.com/a ... ils.aspx?I_ID=55744Arkadaşım asus ürünlerine bulaşma buldozer konusunda msi seçtiğin anakartta olur kullananlar çok memnun olduğunu söylüyor forumlarda birde
http://www.vatanbilgisayar.com/A ... ils.aspx?I_ID=56677
hangisi
(oc)-sata-30-usb-30-anakart/productdetails.aspx?I_ID=55948gigabyte anakartta kullanabilirsin gigabyte amd konusunda msi ile aynı kefedeler asus malesef bu işi kıvıramadı zamanında am2 + mimarisindede çok rezil etti beni allah kimseyi deneme yanılma konusunda asus' un eline düşürmesin bir sürü stability yaması çıkartmış tüm buldozer destekli ürünleri için gigabyte ve msi firmasında pekte birşey yok şuan piyasadakilerin dışında çıkan yeni 3 versiyon için bios çıkartmışlar bazı anakartlara ve stabilite yaması gigabyte ve msi firmasında yok.
(oc)-sata-30-anakart/productdetails.aspx?I_ID=56653#allImagesaz daha para çıkartabilirsen anakarta bunu almanda tavsiye sebebidir ben kaçırdım 200 liraya satan buldum sırf denemek için almış vatandaş daha 15 günlük faturasıda vardı ama şans.
bu arada hakkaten 3d standardını neye göre kullanacağını bilenlerinde sayısı belli olmuş durumda tek 1 kişi tek başına disney film stüdyolarını belediyelerin autocad ve photoshop render işlerini alarak yapıyor. buldozeri geri geçtim normal x6 amd yada intelin i5 işlemcisini bile tam kapasite kullanabilecek bir bileşen bildir normal şartlarda malesef hiç yok.
test mest hikaye ben gerçeğe bakarım sadece. buldozer çok güçlümü değilmi sorusu cevabı güçlü hemde çok aşırı güçlü..
sentetik değil gerçek bağlar beni sentetikte isterse tetris oyununu çalıştıramaya yetersizdir alsın yinede bağlamaz. hata yaptım gittim 770 çipsetli kart kullandım gerçektende testlerdede bahsedildiği gibi çok rezaletti alet donuyor kasılıyor kilitleniyor.
ANTALYA KALE KİLİT artık nedir necidirler bilmem ama 2 gündür yok 64 çalıştırmaz yok yamaydı şuydu buydu derken halen yatıyor kenarda.
ama 2. ve 3. cü sattıklarımda asla ve asla asusu ürün kullanmayacağım % 100 kesindir. gigabyte yada msi kullanacağım kesin bir nokta ucuza kaçacağım kesin ama yinede ucuz 9 serisi çipe sahip 200 lira seviyesindeki kart olacağı kesin.
AMD'de ise yükte iken 50dereceyi gecmeyecek stabil ısı sağlanır diyorlar.
iyi o zaman sen göster bi tane bana fx8 işlemciyi hava soğutmayla o.c yapıp 5 ghz de kullanan adamı ben forum u bırakıcam ama kaynağın sağlam olması şKardeşim dedğim gibi bizim vatadaşlarımız görünene bakıyor.Araştırma,bilgi edinme gibi bir merak yok.Sen burda sabaha kadar anlat ama anlamıyor işte.Dönüp dolaşıp sana dünya rekorunu kırdı v.s. şeyler söylücek.Sanki kendisi üst düzey Overclocker da AMD tavsiye ediyor.Bizim derdimiz günlük kullanımda işlemciden ve çekirdeklerden maximum verim alabilmek.Bu konuda da Intel üstün.AMD 8 çekirdekli FX 8150 ile sadece % 60 oranında 4 çekirdekli i5 2500K'dan üstünse burda bir soru işareti vardır.Ama gel de bunu insanımıza anlat.
Kardeşim dedğim gibi bizim vatadaşlarımız görünene bakıyor.Araştırma,bilgi edinme gibi bir merak yok.Sen burda sabaha kadar anlat ama anlamıyor işte.Dönüp dolaşıp sana dünya rekorunu kırdı v.s. şeyler söylücek.Sanki kendisi üst düzey Overclocker da AMD tavsiye ediyor.Bizim derdimiz günlük kullanımda işlemciden ve çekirdeklerden maximum verim alabilmek.Bu konuda da Intel üstün.AMD 8 çekirdekli FX 8150 ile sadece % 60 oranında 4 çekirdekli i5 2500K'dan üstünse burda bir soru işareti vardır.Ama gel de bunu insanımıza anlat.doğru diyorsun anlayana sivri sinek saz anlamayana davul zurna az anlamıyorlar malesef daha da uğraşmamak gerek
Kardeşim dedğim gibi bizim vatadaşlarımız görünene bakıyor.Araştırma,bilgi edinme gibi bir merak yok.Sen burda sabaha kadar anlat ama anlamıyor işte.Dönüp dolaşıp sana dünya rekorunu kırdı v.s. şeyler söylücek.Sanki kendisi üst düzey Overclocker da AMD tavsiye ediyor.Bizim derdimiz günlük kullanımda işlemciden ve çekirdeklerden maximum verim alabilmek.Bu konuda da Intel üstün.AMD 8 çekirdekli FX 8150 ile sadece % 60 oranında 4 çekirdekli i5 2500K'dan üstünse burda bir soru işareti vardır.Ama gel de bunu insanımıza anlat.günlük kullanımda intelmi daha iyi ufak atta civcivler yesin o sentetik testlerin sonuçlarına kendini kaptırıp herşeyde daha iyi diyemezsin.Amd çoklu işlemde daha iyi işlemciler yapıyor aç bakalım arda arda programlar oyunlar bak bakalım o kdr övdüğün i5 2500k ne halt etcek o kdr yükün altında.