günlük kullanımda intelmi daha iyi ufak atta civcivler yesin o sentetik testlerin sonuçlarına kendini kaptırıp herşeyde daha iyi diyemezsin.Amd çoklu işlemde daha iyi işlemciler yapıyor aç bakalım arda arda programlar oyunlar bak bakalım o kdr övdüğün i5 2500k ne halt etcek o kdr yükün altında.Eğer gözün göz ise öyle programa felan gerek yok bilgisayarın açılışında anlarsın işlemcinin ne olduğunu
İntel İ5 mi AMD 8150 mi?
günlük kullanımda intelmi daha iyi ufak atta civcivler yesin o sentetik testlerin sonuçlarına kendini kaptırıp herşeyde daha iyi diyemezsin.Amd çoklu işlemde daha iyi işlemciler yapıyor aç bakalım arda arda programlar oyunlar bak bakalım o kdr övdüğün i5 2500k ne halt etcek o kdr yükün altında.Yüzlerce farklı sitenin,topluluğun,forumun yaptığı testleri takmıcam;senin çok bilmiş laflarına bakıcam dimi ? Burda Intel'i savunmuyoruz,Üstün olduğu yerleri söylüyoruz ama sizin gibi çok bilmişlerde hala artislik yapıyor.Sentetik testmiş peh peh peh... Hepside Intel'in adamları dimi ? Amerikalısından tut Japonuna kadar hepsi Intel'in adamı..Çok iyi senaryolar üretin siz.1 yıla kalmaz dizi yönetmenlerinden teklif alırsınız...
Sentetik teste gerek yok oyun testleride apaçık ortada FX8150 üst seviye ekran kartlarının önüne taş koyduğu ortaya çıkıyor.
Özellikle Crysis 2 ve BF 3'de multiplayerde AMD işlemciler kasım kasım kasılıyor İntel işlemcilerde böyle sorun yok. Kusura bakma kimse kimseye sebepsiz yere bir ürünü ucuza vermez. AMD'de intel gibi ticari bir şirket yani kâr güdüyor.
Dostum, intel almak ahmaklıktır! git babalar gibi amd al 8150. İntel markasını satıyor marka alıyorsun. amd ekonomi & performans açısından intelden kat kat daha iyidir.Bak bir telefon alıyorsun 100 lira, başka bir telefon alıyorsun 1000 lira, telefonun amacı nedir? alo demek, 1000 liralık olana jan jan yapmışlar olmuş 1000 lira değermi almaya? aklımı seveyim aklımı regalmi intelmi :D
İntel ya da amd fanboyu değilim ama amd nin en iyi işlemcisiyle i5 i karşılaştırıyorsunuz yapmayın.
Ama hakikaten intel oc de daha iyiyse neden dünya rekorunu kıramıyor ??
+ hava soğutma ile stabil 4,6 ghz üstü için su soğutma tavsiye ediliyor. Ama oc konusunda tecrübeli kişiler 5 ghz de hava soğutma ile kullanabilirler.
Şimidiye kadar en yüksek saat hızlarına celeron işlemciler çıkmıştır kusura bakmayın ama körseniz diyecek birşeyim yok
DH foruma girin yabacı sitelere felan gerek yok
2500 ve 2600 işlemcilerini günlük 4.5-5 GHZ değerlerinde kullanıyorlar. İşlemci sıcaklığı ise 75-76 derece burda fanatiklik yapanlar daha çok AMD'yi savunanlardır zaten bir kişinin zeka seviyesini yaptığı yorumlardan görebiliyoruz.
Bknz: dabbe1, malkoc daha bir sürü kişinin adını verebilirim. Sanırım yaş ile alakalı bir durum ve olgunluk İntel kullananlardan ben hiç bir zaman AMD kötü ve kullananlarına karşı hakaret dolu sözler söyleni görmedim ancak AMD fanatiklerine baktığımda AMD yi babasının malıymış gibi savunup canını dişe takıp savunanları gördükçe ben utanıyorum. Sıkıştıkça hakaret dolu sözlere başvurup İntel alanlar yok enayidir yok bilmem nedir gibi yaşı küçük toy ( kemik yaşından bahsetmiyorum) kişiler nedense hep AMD'yi savunuyorlar.
İsteyen istediğini kullanır bir insana aldığı ürün için hakeret etmek hem dine yakışmaz hemde insanlığa hadi insanlığı geçtim pek bulunmaz hint kumaşı oldu bu aralarda bari Dininizde günah olduğunu bilin.
Sentetik teste gerek yok oyun testleride apaçık ortada FX8150 üst seviye ekran kartlarının önüne taş koyduğu ortaya çıkıyor.sevsinler senin çakma kasıntılarını. boşa yardırıp durma intel fısss bu devirde ve bu zamanda kimse 100 dereceri geçen kömür sobası istemez. intel için 22nm mimari ile birlikte su soğutmasıda kesmiyor bu kısmı zaten en korkuncuydu sadece nitrojen tabanlı yada sıvı azot soğutmalı sistemler ancak yeterli olabiliyor.
Özellikle Crysis 2 ve BF 3'de multiplayerde AMD işlemciler kasım kasım kasılıyor İntel işlemcilerde böyle sorun yok. Kusura bakma kimse kimseye sebepsiz yere bir ürünü ucuza vermez. AMD'de intel gibi ticari bir şirket yani kâr güdüyor.
amd mimarisinde her yerini parçalayıp yırtsan bu tip bir ısınma fansız olarak çalıştırmadıkça imkansızdan öte durumda.
multiplayer kasıyor diyorsunda bunun sebebini bilmeyen kara cahil o oyunun veriğ akışını sağlaran arabirim elemanlarını aşıp nasıl becerdin işlemciye ulaşmayı. bu tip sıkıntıların 50 taneyi geçmiyor sebebi. aynı ağ içinde oynanırken ağ kartlarının kalitesi switchlerin kalitesi gigabit network olması yada olmaması kullanılan data transferi kablolarının bakır oranları yada saf bakır kablo kullanılıp kullanılmaması pc kasalarının teyyare olup olmaması psularında teyyare olup olmaması bunların hepsini es geç sonrada salla.bu laflarını sana okkası ile dizüstü hali ilke bile amd trinty yutturur bunu asla unutma i7 mimarisinin bile altına pislettiği tüm uygulama vb herşeyde amd mimarisi uçak gibi çalışıyor mavi ekran göremeden. ama inteli azıcık düdükledimi uygulama direk mavi ekran korumasının arkasına sığınan bir üründür.
Senin zeka seviyeni bu msjında anladım senin bildiğin kadar benim unutmuşluğum vardır gidipte bana ağdan felan bahsetme sana yorum yapmaya bile değmez.
belli belli şapı görünce ağda çakılı kaldın herşey düşündüğün gibi değil kıvırmayı bırakta gerçekleri kabullen nitrojenli intelci seni gidi su bile yetmiyor ateşlinizi almaya direk buhar oluyor.ilkokula başlamış minik çocuklar gibi laf söylemeyi bırak millete.Yok sıvı azoutmuşta bilmem ne... Kardeşim Sandy Bridge işlemcilerin ısı problemi yokki. Ivy Bridgelerde ise O.C. sırasında aşırı ısınma var. O.C. suz normal çalışılıyor.Biraz araştırmayı bilsen Intel'in bunun üstünde çalıştığını bilirdin.En azından FX gibi AMD'nin en iyi işlemcisi Intel'in orta seviye i7 2600K'ya performans konusunda geçilmiyor,üstüne Sandy Bridge'lerden %20 daha iyi performans sunuyor.Intel'i savunmuyorum AMD fiyat performansta kesinlikle açık ara 1. sıradadır.Lakin parası olan adama pc önerirkende sadece performans anlamında Intel önerilir. Ama hata bende sende araştırma isteği ne gezer anca çıkarcı düşüncelerine inan,aksini iddia edene çocukca sözler söyle... Sadece kendi seviyeni gösteriyorsun.
Arkadaşım dün sistem dizdi. O bu işlerden anlıyor. Hatta bende bilgi sahibi olmak için gittim parçaları beraber taktık. Siftahı yaptık. Ben eve döndüm.
Bu sabah işlemcisinin yandığını söyledi. İntel i5 almıştı. OC olayını filan ben bilmiyıorum ama sanırım o yapmış. Bir yandan Assasin Creed oynarken,alt tabdan da online oyununda eşyalarını satıyormuş. 1,5 saat filan takıldıktan sonra dediğine göre czzzrt sesiyle birlikte pc kapanmış. Kasayı açmış.İşlemci fanının pervanesi dönmüyormuş.Fan kablolarının plastik kısmı yanıp açılmış. İşlemci üstünde de yanık karartı varmış.Garantiye gönderdi bu gün.
Bu olaydan sonra AMD almaya karar verdim. Kullanıcı yorumlarında da İntel'in soğutma problemi olduğunu bol bol duydum zaten :(
ilkokula başlamış minik çocuklar gibi laf söylemeyi bırak millete.Yok sıvı azoutmuşta bilmem ne... Kardeşim Sandy Bridge işlemcilerin ısı problemi yokki. Ivy Bridgelerde ise O.C. sırasında aşırı ısınma var. O.C. suz normal çalışılıyor.Biraz araştırmayı bilsen Intel'in bunun üstünde çalıştığını bilirdin.En azından FX gibi AMD'nin en iyi işlemcisi Intel'in orta seviye i7 2600K'ya performans konusunda geçilmiyor,üstüne Sandy Bridge'lerden %20 daha iyi performans sunuyor.Intel'i savunmuyorum AMD fiyat performansta kesinlikle açık ara 1. sıradadır.Lakin parası olan adama pc önerirkende sadece performans anlamında Intel önerilir. Ama hata bende sende araştırma isteği ne gezer anca çıkarcı düşüncelerine inan,aksini iddia edene çocukca sözler söyle... Sadece kendi seviyeni gösteriyorsun.o.c olmasada yanıyor boşuna yerinmeyin görünen köy klavuz istemez. çok zorunuza gidiyor hatta acıtıyor ama gerçekler bu overclock dediğin nasıl birşey farkındamısın varsayılan standar hızından 850 mhz civarı arttırdığın anda 100 dereceyi köklüyor amd sistem 1.5 ila 1.9 ghz farka rağmen default halinden sıkıntı yaşatmıyor. sentetik bağlamaz gerçekler bağlar eğer sen sentetikleri baz alıyorsan gerçekten sistemini kullanamıyorsundur. bir ofis uygulamasında 3d mark standardına göremi çalıştırıyorsun yada bir film izlerken herzaman video render programlarındaki standardı mı kullanıyorsunda kendine baz alıp örnek sunuyorsun.walt disney stüdyolarında yada hollywood stüdyolarında çalıştığını sanıyorsun o noktada bir duracaksın zaten direk.