intelin xeon işlemcileride malesef tek işlem hacminde çok aşırı güçlü yapacak birşey yok malesef. intelin 3.8 ghz lik işlemci modelide var ama ne yazıkki çok aşırı ezik saat hızına göre değerlendirsek dahi. windows xp ortamında dahi takılabilirmi bir işlemci sıfır formatlanmış vaziyette ??? amdnin nm teknolojisini geliştirene kadar intelin 3.0 ve üzeri işlemcilerine karşılık olarak hep 2.2 ghz ve 1.8 ghz ile karşılık verdiğini biliyoruz. 45 nm teknolojiye geçtide görebildik 3.4 ghzlik işlemcilerini. intel eskiden beridir saat hızı demek herşeydir mantıoğı güttüğü için adım atamadı bir türlü. amdnin 64 bit mimarisinden sonrada yaptığı tekşey ne kadar çok çekirdek ne kadar çok saat hızı yüksek ve ne kadar çok sanal çekirdek olursa o kadar çok güçlüdür.
geliştirdiği entegre grafik kartlarıda zaten vasat durumda sınıfı geçemiyor bile amd işlemcilerinin kullandığı entegre grafikler karşısında. dx 11 desteği bile veremiyorlar. nvidia halen dx 10 da nedense dx11 desteği ucuz ürünü yok atide ise ucuz orta sınıf üst sınıf guruplarına hitap edecek şekilde her dalda ürünü var.
zaten yeni nesil phenomlar bir değişik işlemci kımıldamıyor neredeyse yerinden birçok işlemde ama aynı işlemlerin yapıldığı bir i7 serisi cpu kullanım yüzdesi % 40 civarlarında. bu yazıyı yazarken vista sp2 entegrasyon işlemini sanal pc üzerinden yapıyorum netten müzik çalıyor nette gezinme ve mail kontrolü yapıyorum üstüne birde oyun açık işlemci kullanımı % 65 i zor görüyor. bu işlemler bir intelde yapılsa makina tavan değerinde işlemci kullanımına geçiyor.