Intel'in yeni grafik işlemcisi: Larrabee

CHIP Online
01-08-2009, 17:30   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Intel ilk harici ekran kartı Larrabee'yi tanıttı. İşte yeni nesil grafik sihirbazının detayları...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/inte ... larrabee_14332.html

Resimlerle: Intel-Microsoft kavgasının 5 nedeni

Intel şu sıralarda önümüzdeki hafta yapacağı çok özel bir sunuma hazırlanıyor. İşlemci devi Siggraph 2009 konferansına katılan yazılımcı ve oyun geliştiricilerine yeni grafik işlemcisi Larrabee'yi resmen tanıtacak. Fakat bu konferansa katılamayacaklar için Larrabee ile ilgili bazı önemli detayları şimdiden paylaştı.

Larrabee'nin ilk dikkat çeken detayı, Intel'in rakibi Nvidia ve AMD'nin yaptığı gibi uygulama çekirdeğinde uzmanlaşmış değil, mantık bileşenlerini ön plana alan bir grafik işlemcisi olması. Bu sayede özellikle çoklu işlem gerçekleştirme alanında performans artışı hedefleniyor.

Intel'in Larrabee'ye olan güveni sonsuz. Bu yeni grafik işlemcisi sayesinde işlemci pazarındaki liderliğinin yanı sıra ekran kartı pazarındaki payını da yükselterek AMD ve Nvidia ile rekabet edebilmeyi hedefliyor. Larrabee'nin 2009 sonu veya 2010 başında piyasaya çıkması hedefleniyor.


Tüm konu: Intel'in yeni grafik işlemcisi: Larrabee

Resimlerle: Intel-Microsoft kavgasının 5 nedeni

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Sizce Larrabee grafik pazarında büyük bir değişikliğe yol açabilir mi?

Süleyman.
01-08-2009, 17:35   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
16,587 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2009

ATI ve Nvidia'ya rakip ürün olmadığına göre bu Larrabee, pazarda büyük değişiklik olmayacaktır. Belki hedeflendiği gibi pazar payını yükseltebilir.

ZiraiEleman
01-08-2009, 19:51   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
108 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2009

Eski forumları okudum da.. Anladığım kadarıyla nvidia ve ati kartları donanımsal işlem yaparak directx desteği elde ediyorlar.. Bunu yazılımsal yaptıkları taktirde hız kaybedecekler ve bazı oyunlarda sorun çıkacak.. Intel ise bu işi yazılımsal olarak hallederek güncellenebilir directx vs desteği yapmaya çalışıyor.. Ancak yazılımsal yapılan işlemde belli bir hız kaybı olacaktır.. İntel de işlemci yapımındaki liderliğini de buraya aktararak piyasada etkin olmaya çalışıyor.. Hız konusunda liderlik sağlayamasa da fiyatlar uygun olsun, sistemini sık sık değiştirmek istemeyen büyük bir çoğunluk bu kartları alacaktır..
 
Ancak intelin ekran kartı konusunda tecrübesinin olmaması ve ilk çıkan ürüne olan itimatsızlık dolayısıyla pazar payını kolay kolay arttıramaz..