Intel işlemci +3.3 V sorunu!

Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.
suleyman
28-01-2005, 11:37   |  #1  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
46 mesaj

Herkese merhaba!
Intel P4 işlemcim ile ilgili bir sorunum var. Bios'tan işlemcinin besleme gerilimlerine baktığımda +3.3V değeri +3.0 civarlarında görüyorum. Diğerleri normal seviyede (+5V için +4.99, +12V için +11.80). Acaba +3.3V için bu değer çok mu düşük? Hatta bazen bu değerin altına düştüğünü de tahmin ediyorum. Çünkü özellikle oyun oynarken birden kendiliğinden yeniden başlatılıyor sistem ve açılışta "sistem ciddi bir tehlikeden kurtarıldı" uyarısı alıyorum. Sanırım işlemcim yeterli beslenmediği için oluyor bu sorun. Bu konuda bana yardımcı olabilecek varsa çok sevinirim.
Şimdiden teşekkürler!

kane
28-01-2005, 17:42   |  #2  
Üye
92 mesaj

islemcinin ozelliklerini yazabilirsen cok iyi olur ve guc sistemin ne kasayla gelen ucuz tiplerdenmi yoksa sonradan alinan bir guc sistemimi ?
birde son zamanlar da herhangibi bir program veya updat tarzi birsey yukledinmi?
unutmadan birde sogutma olayi ne durumda bunlarla ilgili bilgilendirebilirsen daha iyi yardimci oluna bilir

Son Düzenleme: kane ~ 28 Ocak 2005 17:44
jaina
29-01-2005, 00:06   |  #3  
Yıllanmış Üye
1,406 mesaj

süleyman kardeş birde bilgisayarina cpuz programini indirip masa üstünde iken işlemci vede anakart özelliklerine bakarmısın, böylece hem kaç işlemcinin kaç voltaj aldığını anakartinin ne olduğunu görürüz
Kane in dediği gibi çok muğlak yazmışsın biraz sisteminden söz et.

suleyman
29-01-2005, 20:27   |  #4  
OP Yeni Üye
46 mesaj

Anakartımın markası ASUS P4XPX. Bu sorun uzun süredir var. Herhangi bir donanim veya yazilimdan kaynaklandığını sanmıyorum. Çünkü hiçbir donanım eklemdeim makineye. Güç kaynağım 300W, sorunun orda olduğunu da sanmıyorum, diğer voltaj ayarları normal çünkü. Bir arkadaşımın da ASUS anakartı ve Intel işlemcisi var, onda baktım onunki 3.3v için 3.4 gösteriyordu. Benimki ise 3.0 civarında. Bu arada bu restart sorunu bazi oyunlarda oluyor,diğerlerinde olmuyor. Oyun işlemciyi çok yorduğu için olabilir mi diye düşünüyorum ben.
Dediğiniz cpu-z programını indirip işlemcimin tam özelliklerine bakacağım. Ondan sonra daha ayrıntılı bilgi yazarım buraya.
Cevaplarınız için teşekkürler!

jaina
31-01-2005, 13:16   |  #5  
Yıllanmış Üye
1,406 mesaj

O programi indirip bakabildin mi?

Birde bilgisayarının tam özelliklerini söylersen çok iyi olur.