arkadaş amd mi intel mi diye sormuş ama yanıtlarda ben istediğim yanıtı bulamadığım için bir forum daha açmak istedim.
işlemci olarak AMD Athlon 64 3500+ VENICE (512K,2200MHz,S939) BOX İşlemci alırsam A8N-SLI Premium (NF4,GLAN,SATA,RAID,S939) Anakart almayı düşünüyorum (anakart DDRII 533Mhz ram e destek vermiyor),
eğer Pentium 4 630 (3.0GHz,800MHz,2MB,HT,LGA775) BOX İşlemci alırsam P5WD2 (I955X, GLAN,SATA,RAID,LGA775) Anakart almayı düşünüyorum. önerilerinizi bekliyorum. ( asus 6600GT ekran kartı,2x512MB DDRII 533Mhz Kingstom ram,200GB Seagate Harddisk,bi'tanede DVD-RW alcam)
bana yardımcı olursanız sevinirim. bu P4 64 bi ile uyumlu onu bilmiyorum uyumlu değilse hangisini önerirsiniz????? şimdiden teşekkürler
intel P4 3.0 Ghz mi yoksa AMD Athlon 64 3500 mü?
Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.pentium 4 630 64 bit bir işlemcidir.
ben amd yi öneririm
ddr400 ram ile ddr2 533 ram arasında pek fark yoktur.
ddr2 533 ram lerin bellek gecikmeleri daha yüksek oldugundan
amd nin socket f si çıkacak onu bekle istersen o zaman ddr2 533 ram leride
destekleyecek.
arkadaşım sana kesinlikle AMD öneririm 3500 de iyi bir seçim asus a8nslı premium da favorimdir doğrusu ama ekran kartı olarak sana msı 6800GS yi tavsiye ederim çok kral kart bu işlemciyi taşıyan kartların özelliği 6800GT kadar performans vermesi ayrıca 7800 serisinin getirdiği yeni teknolojileri desteklemesi ayrıca fiyatı en son baktığımda 250 dolar civarındaydı şimdi nedir bilmem arştırırsan daha ucuza bulabilirsin marka uyumu falan kafana takma ama tabiki eğer asus un 6800GS sini bulabilirsen tabiki asus al ama böyle bi haber yok şu an HDD olarakta samsung sataII NCQ al umarım yardım edebilmişimdir sistemin şimdiden hayırlı olsun
he bu arada samsungun 160 GB lık modeli çok iyi bunlardan iki tane alıp raid0 kur bana kalırsan yada 2 tane 160 değilde 2 tane 80 likte kullanabilirsin dvd rw olarak sana şunu söyleyebilirim samsung nec veya lg al gerçi bazı arkadaşlar lg dvd ler bir süre sonra sapıtıyo diolar ama bilmem
Arkadaşım aklında sakın DDR II ile ilgili bir kuşku bulunmasın.Gönül rahatlığı ile AMD alabilirsin.Eğer P4 Alırsan ona ayriyetten bir fan almak zorunda kalacaksın.Çünkü haddinden fazla ısınıyor.Örneğin amd (benim kullandığım) açılışta 27 derece iken p4 açılışta tam tamına 40 derece.Tam yükte AMD 45 Derceye zor ulaşırken P4 60 dereceyi aşıp sistem restart ına kadar gidiyor.Hatta bazılarında (Presscotlarda (seninkide presscot alacağın)) 70 75 derece bile oluyor.İşlemcinin ömrü bile bu halde kısalır.
Son olarakta sana tavsiyede bulunmaya çalışna,komisyon aldıkları için p4 leri dyamaya çalışan AMD yi bazı kıyaslama yöntemleriyle kötülemeye çalışan bilgilerini güncellememiş bilgisayarcılardan uzak dur ve onlar konuşurken kulaklarını tıka.
DVD-RW tır dada LG tercihimdir okumada önüne geleni okur.Yani her formatta her hızda yazılmış medyayaı okur.Yazarda.
Ekran kartı olarak bende 6600 GT aldım ama pek memenun olamadım derim.Sen ATI tarafından şöle 800 lü bir şey alabilirsin. Meslea x800gt veya >>>>>gto<<<<<< ama kartın 256 MB olması artık önem kazanmaya başladı.Bu kart hem 256 Mb ve 256 bit yani seni yarı yolda bırakmaz.
hepinize ilginizden dolayı çok teşkkür ediyorum arkadaşlar....
alıntı:
Gönderen : oyunlarslideşovpentium 4 630 64 bit bir işlemcidir.
ben amd yi öneririm
ddr400 ram ile ddr2 533 ram arasında pek fark yoktur.
ddr2 533 ram lerin bellek gecikmeleri daha yüksek oldugundan
amd nin socket f si çıkacak onu bekle istersen o zaman ddr2 533 ram leride
destekleyecek.
selam arkadaşlar! öncelikle p işlemcilerde ht damgası varsa zaten 64 bit işlemcidir.bütün testlerde intel amd yi geçiyor özellike özellikle winrar sıkıştırmasını gözle görülebilir fark var amd işlemcilerin ön bellekleri düşük olur intel işlemcilerin önbeleği daha fazladır.!!!! intel işlemciye intel ana kart almanı öneririm! son olarak ddr 400 mhz ddr2 533 mhz hiç kıyaslamaya gerek yok matematiği olan anlar kullanan daha çok iyi anlar!
aklıma gelmişken amdciler ddr2 destekleyen boardları olmadıgı için kuduruyorlar!çekememezlikte var kardeşim :) İNTEL İNSİDE!!!!
o kadar fark yok arada
amd good
Arkadaslar ben duydum ki intel sogutma teknolojisini amd'den almış ama eger tek sorun ısınma ise ve intel amd'den daha hızlı çalışıyosa iyi bir sogutucu ile ısınma problemi cozulebilir bence, yani bende upgrade yapıcam ama tereddütte kaldım doğrusu
öyle bir saçmalık yok soğutmaile ilgili şuanda.fakat intel amd'den patenti alırsa oda entegre işlemci sistemi kullanacak.ddr kontrolcüsünün cpu'ya entegre olması gibi.ayrıca soğutmaya gelincede intelin kullandığı teknoloji ve işlemcideki veri transfer darboğazı bunlar başlıca sebep.yoksa ısınma saat hızınla çok alakalı değil eğer öyle olsa fx57 duman olurdu o performans ve saat hızınla 89 92 watt arası ısı yayıyor çok yüklenince 120 watt ısı çıkar.amd'lerde hız düşük belki ama p4'ün yüksek saat hızındaki birçok işlemcisinden 2 kat daha hızlı ve çoklu uygulamalarda üstüne yok bu amdlerde.en basidi hesap makinası bilimsel menüsünü aktif hale getirince basit işlemi bile intel çok zor yapıyor.amd en iyisi intel yarışta şuanda kaybetti 64 döneminde.
P4 630 işlemci şu an ki işlemcim daha önceki sistemde p 4 3.0GHz prescot işlemci kullanıyordum ikisininde 60 dereceye ulaştığı hiç görmedim. Kaldı ki yaz aylarında 40 dereceyi rahat aşan Antalya da yaşıyorum. İntel amd ye göre daha fazla güç tüketiminde bulunuyor doğal olarak daha fazla güç harcarken daha fazla ısı açığa cıkması normal ama ister intel olsun ister amd bana göre sistemde olmazsa olmazlardan biri eksoz fanı hava sirkilayonu açısından. İkinciside gerçek değerlerde power suplly donanımlara gereksinim duyduğu voltajı kesin ve net vermeli yükleme ile voltaj değeri düşen ısınan hele hele 25-30 dolara kasa ile birlikte satın alınan power supplyden ne bekleyebilirsin ki. Gecenlerde internette sörf yaparken bir test ile karşılaştım sanırım son bir kaç yılda üretilen işlemcilerden günümüze uzanan amd 4800+ lara uzanan bir test amd bir çok grupta ilk üç hatta ilk dört sırayı almış 4800 4600 ... diye arkasından intel geliyor değerler arasında çok fazla uçurum olmasa da amd almış testi ama yok intel 70 derecelere cıkıyor yok restliyor bence bu yanlış çünkü canlı şahidi benim yani kullanıcısıyım. İntel kullanıcısı olarak intel kısmına yorum yapacak olursam almayı düşündüğün anakart gerçekten kaliteli soğutma olayını kendi içinde çözmüş bi anakart işlemci 2.8 PD 820 almanı tavsiye ederim bulabiliyorsan ram ddr 2 667 al asus ai bosster ile ne demek istediğimi anlayacaksın. Sata 2 samsung ncq 200 - 250 gb hdd ve ekran kartı içinde arkadaşların tavsyelerinden yararlanabilirsin. Karar senin intel mi amd mi. Sistemin şimdiden hayırlı olsun.