arkadaslar konu baslıgında yazdıgı gibi intel pentium 4 işlemciye sahibim daha once ekran kartı ısınmasından dolayı konu acmıstım. Bilgisayara 2 adet ek fan yerlestirdim ikiside iceriye dogru soguk hava veriyor. Suanda ekran kartım makul dereceye gelmis durumda ama oyun oynarken veya internet sitesinde gezinirken cpu ısısı cok artıyo. Internet explorer acıkken reset olayı olmuyor ama oyun oynarken 5-10 dk sonra pc reset atıyor ayrıca format atıyorum, kur dosyaları kopyalanıyor daha sonraki ekran acılmadan bilgisayar reset atıyor bu olay her format denememde gerceklesiyor. Cpu ısısını düsürmem icin onerileriniz neler ? Dün termal macun sürdüm islemciye aleminyum sogutucuyu temizledm fanını temizledim kusursuz calısıyolar.
Intel Pentium 4 541, 3200 MHz
Sıcaklıklar
Anakart = 38 °C
İşlemci = 68 °C
Aux = 50 °C
Ekran Kartı = 47 °C
HDD =69 °C<
arkadaslar 1 gün oldu hala cevap alamadım :(
Ortam sıcaklığı da önemli. Ayrıca hdd de çok fazla.
Hdd hariç diğerleri normal benim hdd şuan 37de çalışıyo
Evet bu sıcak günlerde cpunun o kadar ısınması normal(yükteyken). Ayrıca termal macun bi kaç gün sonra etkisini gösterir.Bir de işlemci fanını iyice oturttun mu ?
Sen ilk önce hddnin sıcaklığını düşürmeye bak. 69 derecede nasıl çalışıyor anlamadım gitti. Benim yükte bile 40 dereceyi geçmiyor.
evet hdd ısısı harbi yüksekmiş
bence işlemciden sebeb değilde hdd den sebep reset atıyormuş gibi.
bende baktım kendi hdd me 32 şu an.
prescott işlemci kullanıyorsun ısısı gayet doğal ve normal.Prescott'lar 45 derece ile açılır,kısa süre sonra 65-70'e ulaşır.(Hele ki bu havalarda)
107 dereceye kadar dayanıklılık gösterir problem teşkil etmez.
hdd ne soğutucu al istersen.
bu şekilde ısıyı 7 veya 8 derece daha düşürebilirsin.
bir de kasanda hdd takılı bölümün hemen önünde fan varmı acaba.
HDDnin 69 dereceye çıkması anormal bi durum. Donanımsal arıza olabilir. Hadi ortam çok çok sıcak diyelim ki değil ekran kartından belli oluyor 47 derece. O kadar ısınması hiç normal değil.