Arkadaşlar iyi günler. Bugün aygıt yöneticisinde ''SM Bus Denetleyicisi''nin tanınmadığını gördüm ve bunun tanınması için intel chipseti yüklemem gerektiğini öğrendim. Intelin sitesinden chipsetin en son sürümünü (9.1.1.1019) indirip kurdum ve kurulum bitti ama tamda kurulum bittiği zaman klavye ve mause kullanımı durduruldu ve PC öylece kaldı halbuki yüklemenin bitmesi için sadece ileri tıklamam gerekiyordu. Bunun üzerine PC'ye res attım ve açılışta ''mavi ekran'' gördüm. PC tekrar yeniden başladı ve oturum açıldı ama bu seferde windows defender aşşağıdaki hatayı verdi
Bunun üzerine galiba chipset kurulmadı bi tekrar deneyeyim dedim ve tekrar çalıştırdım
ve hata
Halbuki oturumumda admin yetkisi var. Ama ben gende administrator hesabımdan giriş yapıp tekrar kurmayı denedim ama gene aynı hatayı aldım çok ilginç.
Sonra eskiden olduğu gibi her zaman kurduğum intel chipsetinin kurulumunun daha eski bir sürümünün olduğu farkettim (anakart CD'sinde) ve bunu kurmaya çalıştım kuruldu ama gene ilk seferki gibi tam bitecekken klavye ve mause kullanımı durduruldu ve gene res atmak zorunda kaldım. Bende bunun üzerine acaba chipset kurulmuşmu dedim ama nereye kuruluyordu ki? C'ye gittim ve böyle birşey gördüm
Yani şimdi chipset kurulmuş mu? Kurulmuş ise bile bu tamamen PC'den nasıl nereden kaldırılır? Eğer kaldırılırsa kaldırır tekrar yüklemeyi denerim.
Bu nasıl bir durumdur arkadaşlar. PC'ye daha bugün format atıp çok temiz bir şekilde gerekli tüm programları kurmuştum şimdi tekrar mı format atılacak yani? Halbuki ben bu chip setin anakart CD'sindeki kurulumunu hiç bir sorun olmadan xp ordamında ''son''u tıklayarak yüklemeyi bitiriyordum. Şimdi ilk denemem de ''9.1.1.1019'' versiyon chipseti kurabiliyordum yani kurulumda en azından yüklemeye geçiyordu en son da bana ''ileri'' diyordu ama tıklayamıyordum çünki o an mause ve klavyenin ışıkları sönüyor ve 3,4 defa yeni donanım bulundu sesi geliyordu halbuki eskiden yüklememde bu sesde gelmiyordu ve mecbur res atmak zorunda kalıyorum. Ama o res'i attıktan sonra artık ''9.1.1.1019'' versiyon chip setini kuramıyorum bile en aşşağıdaki resimdede görüldüğü gibi. Yardımcı olursanız sevinirim selametle.