Arkadaşlar;
AMD Athlon II X2 245 2.9GHz (soket 938) AM3
Intel Dual Core E5300 2.6GHz 800MHz 2MB Cache LGA775
bu işlemcilerde hangisini tavsiye edersiniz? BEn amd olana daha sıcak bakıyorum ama....:S
Arkadaşlar;
AMD Athlon II X2 245 2.9GHz (soket 938) AM3
Intel Dual Core E5300 2.6GHz 800MHz 2MB Cache LGA775
bu işlemcilerde hangisini tavsiye edersiniz? BEn amd olana daha sıcak bakıyorum ama....:S
EWt o aklımda fakat soket 938 diyorya ...mesela amd nin x4 lü olanları bu sokete uyarmı ??
PErformans olarak nasıldır ?? Oyunlarda fln..
AMD daha iyi çünkü daha performanslı... o işlemciyi kullanıdığınız anakartta ileri dönük olmasını çok beklemeyin anca üst seviye bir anakart alırsanız o işlemcinin yanına o zaman ileri dönük olabilir.. ama bütün x4 işlemciler o anakarta uyar... anakart olarak ne alıcaksınız yada ne kullanmayı düşünüyorsunuz??
Şuan için sadece işlemci ve anakart almayı düşünüyorum...Ekran kartı 1 gb hd 3650..İŞlemcide amd olana karar verdim anakarta karar veremedim ama çok pahalı alamam..Anakart için max. 85 tl..ram türü ddr2
Uygun fiyatlı bu anakart var fakat markadan biraz korkuyorum sizce nasıl ?Özellikleri gayet güzel cpu desteği baya geniş max 16 gb bellek desteği 6 sata girişi gibi....
http://www.hepsiburada.com/Liste ... oryId=152#Gorseller
O anakart 80 lira 117 de amd nin o dediğim işlemci 200 liraya oluyor yani...
bencede hiç bulaşma biraz daha para biriktirip al.sonuçta 1 kez alıcan 4-5 sene gidicek.gerçi ben iyi olsun dedim 260a gigabyte 890gpa aldım keşke almasaydım sorun çıkardı.
arkadaşım AMD'nin çok ısınma olayı bundan 10sene önce 600-700MHz lik ilk işlemcilerinde vardı... şimdiki işlemcileri intel'den çok daha serin çalışıyor... intel i7 lerin çoğunda dev gibi stok soğutucu veriyorlar.. işlemci ısınmasa neden koyunlar o kadar büyük soğutucu??
AMD zamanında kötü isim yapmış demekki :s
@saslove aklın yerindemi arkadaşım?? bundan 10sene öncesi diyorum... o zamanlarda 90nm işlemci üretilecek desen millet bi tarafıyla gülerdi şimdi 32-28nm üretim e geçildi.... bu arada dikkatini çekerim ilk 1GHz lik işlemciyi AMD üretti o zamanlarda... Bu hafta ( yada haftaya ) Samsung Galaxy S'im gelmiş olucak telefonda 1GHz lik işlemci var ;)) teknolojiye dikkat et...