Internet, 3G ve güvenlik

ardaselimvanli
02-11-2010, 22:19   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2 mesaj

Kablosuz ağ güvenliğini sağlamak için şifre kullanıyoruz (bunun ne kadar güvenli olduğu tartışılır, orası ayrı bir konu). 3G internet güvenliği hakkında bilgisi olan var mı? 3G ile internet bağlantısı, şifresi olmayan kablosuz ağ bağlantısı gibi güvenlik düzeyi düşük bir bağlantı çeşidi midir, yoksa bir şekilde güvenli midir? Bilgisayar ve telefon üzerinden 3G ile internete bağlanırken, şifre korumasız kablosuz ağlardaki gibi korumasız mıyız?

Bu konuda bir başlık var. Link aşağıda. Linkteki açıklama net ve anlaşılır ama başka bilgisi olan var mı?

http://www.pcnet.com.tr/forum/in ... rnet-guvenligi.html

Arda Selim Vanlı (İstanbul)

canbora
03-11-2010, 11:05   |  #2  
Taze Üye
2 mesaj

Gerçekten nedir 3G internetin güvenliği?

Kapalı Hesap (154666)
03-11-2010, 11:13   |  #3  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 16
4,901 mesaj

Güvenlikten bahsederken
3g nin internet güvenliğimi yoksa 3g kablosuz ağ güvenliği mi ayırt etmek gerekir.
3g aslında bir çeşit VPN kablosuz ağ bağlantısıdır. Bu bağlantı fiziksel olarak sim kart ile sağlandığından ve ayrı numara ve pin içerdiğinden dolayı oldukça güvenlidir. ancak girilen siteler ve net üzerinden gelebilecek tehditler diğer bağlantılardan farklı değildir.

ardaselimvanli
08-11-2010, 16:22   |  #4  
OP Taze Üye
2 mesaj

Gerçekte 3g kablosuz ağ güvenliğini kastetmiştim, yani cep telefonu ile baz istasyonu arasında gidip gelen veri trafiğinin güvenliğinden bahsetmiştim, yani bildiğimiz şifre korumasız kablosuz ağlarda olduğu gibi güvenlik düzeyi düşük mü yoksa bir şekilde güvenli mi diye sormuştum.

Cevap için teşekkürler, aydınlatıcı olmuş. Cevaptan, 3g'nin bir çeşit VPN kablosuz ağ bağlantısı olduğu için güvenli olduğu anlaşılıyor.

Arda Selim Vanlı (İstanbul)