internet ag gecidi bu nedır acıl yardım

_eFeKenTLi_
28-06-2009, 08:59   |  #1  
_eFeKenTLi_ avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
716 mesaj

merhaba daha once acmıs oldugum konuya kılıt koyarsanız sevınırım..sorunumu burda resımlı olrak gosterecegım ...
ağ baglantılarım/ağ baglantılarını goruntule dedıgım zaman 2 tane secenek cıkıyor..
1 cısı ınternet ag gecıdı adı altında ınternet baglantısı yazan sekme var
2 cısı lan yada yuksek hızda ınternet adı altında yerel ag baglantısı yazan sekme var ...
daha once ag baglantılarını goruntule dedıgım zaman sadece yerel agbaglanısı sekmesı gozukuyordu yukledıgım vırus programı yuzundenolabılırmı... kaspersky ınternet securıty 2009 kullanıyorum ... acababenım agıma bırımı gırıyor bu sımge nedır yardımcı olursanız sevınırım
Soru Türü: Donanım
İşletim Sistemi: Windows XP
Sistem Özellikleri:
ıntel curo 2 duo e4600 2.4ghz
250gb hh
atı hd 2600 xt 1gb dd3
tarayıcı : fire fox 3.0
İnternet Tarayıcı: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; tr; rv:1.9.0.5) Gecko/2008120122 Firefox/3.0.5
suan kaspersky yuklu degıl

---------------------------------------
suan kaspersky yuklu ıken durum bu sanırım yardımcı olur resım

fullspeed10
28-06-2009, 13:56   |  #2  
Üye
67 mesaj

internet ağ geçidi internete bağlanmanı sağlar yanılmıyorsam. yani korkulacak bişi yok internete giriyorsan

fullspeed10
28-06-2009, 13:57   |  #3  
Üye
67 mesaj

bu arada koyduğun resmi resmi zoomlayamadım

_eFeKenTLi_
28-06-2009, 15:33   |  #4  
_eFeKenTLi_ avatarı
OP Yıllanmış Üye
716 mesaj

ınternete baglanmanı saglayan yerel ag balantısı dır ..ınternet ag gecıdı ıse baska bır pc ıle kopru vazıyetı goruyor yapğım arastırmaya gore ...fakat bu ağ gecıdı kaspersky ı kurunca cıktı herhangbır sakınca varmı bunun nede olsa guvenlık yazılmı yuzunden cıktı... ttnetın musterı hızmet programından yabancı ıp varmı dıye bakıyorum ama anormal bısı yok ama benım agma gıryorsa ıp sını gızlıyorda olabılır..
 lutfen acıl yardım edın yoksa pcye format atıp guvenlık yazılımsız kullanmaya devam edecegım.

Son Düzenleme: _eFeKenTLi_ ~ 28 Haziran 2009 15:37
OnlyMann
28-06-2009, 15:44   |  #5  
OnlyMann avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 5
2,779 mesaj

hocam öncelikle telaşlanmanıza gerek yok. bu dediğiniz normalde olması gereken bir durum. bunun virüs programıyla da ilgisi yok. 
açıklamaya çalışayım.
network sizin görüntünüze göre 2 kısımdan oluşuyor (2 farklı ip bloğu kullanılıyor-1. yerelde kullanılan 192.xxx.xxx.xxx şeklinde 2.si ise TT tarafından verilen adsl ip ki bu gerçek ipdir 88.xxx gibi) bu yüzden siz farklı ağ olarak düşünmelisiniz. yani internete  çıkmayabilirsiniz de yerelde makinalarınızı konuşturmak dosya paylaştırmak isteyebilirsiniz. 2 kısımdan oluşmasının nedeni ise modeminiz aynı zamanda router (yönlendirici) olduğu için yerelden gelen istekleri bilinmeyeb istekleri internette aramasını sağlamaktadır. 
eğer intenete çıkmak istemezseniz varsayılan ağ geçidi bilgisini kaldırmanız yeteli olacaktır medmi switch olarak kullanabilirsiniz. o durumda 2 resimdeki internet alanı x ile işaretlenecektir ki dns yazmamanız durumunda bu şekilde olacaktır.

_eFeKenTLi_
28-06-2009, 15:47   |  #6  
_eFeKenTLi_ avatarı
OP Yıllanmış Üye
716 mesaj

yanlız daha once bu sorun kesınlıkle yoktu kaspersky kurunca bu durum oldu programı kaldırınca ınternet ag gecıdı secenegı ordan kalkıyor

_eFeKenTLi_
28-06-2009, 15:59   |  #7  
_eFeKenTLi_ avatarı
OP Yıllanmış Üye
716 mesaj

simdi yenı bısı buldum kurcalrken .kaspersky ınternet secrıty ı actım ve orda guvenlık sistemi sekmesi diye secenevegın uzerıne gelıp guvenlık duvarı nın ozerını tıklayınca devre dısı bırak secenegı cıktı ..devre dısı bırakınca ınternet ag gecıdı secenegı kayboldu bu ınternet ag gecıdı cıktıgı zaman nettekı verı kaybını adsl musterı hızmet programında gorebılıyorum ...

Son Düzenleme: _eFeKenTLi_ ~ 28 Haziran 2009 16:01
OnlyMann
28-06-2009, 16:04   |  #8  
OnlyMann avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 5
2,779 mesaj

bunun nedeni program dediğim gibi ağı 2 ye ayırıp kontrol etmeye çalışıyor olmasıdır. internet üzerinden gelecek olan riskleri kontrol etmesi bu şekilde daha kolay olacağı içindir. yerel ağdan gelecek olan risk oranı ile internetten gelecek risk oranı faklıdır ki yerel ağ internete göre biraz daha güvenli olarak görülebilir. bu kontrol için 2ye ayrıyor olabilir. paket kayıpları ise internete girişleri bulamamasından kaynaklanabilir.