Selamünaleyküm..En az 1 aydır internete girişlerde sorun çekiyorum..İnternetim bazen oluyor bazen olmuyor..Sorun gider falan diyorum kapatıyorum açıyorum yarım saatte anca geliyo bazen hiç gelmiyo bazende hemen geliyor..Ağımdaki herkeste böyle bir sorun var yalnız bazılarında hemen geliyor internet bazılarında saatlerce internet olmuyor..İnternet gittiğindede hepimizin aynı anda gitmiyor öyle olsa virüs var dicem..Modemi değiştirdim yine aynı sorun..Yardım edebilecek varmı acaba nedendir sorun ?
İnternet Ağımda Sorun ? Yardım Ltfn.
Ve Aleykümselam.
Zanndersem internet paketini birkaç kişi kullanıyorsunuz.Ve dolayısıyla port çoklayıcı kullanıyorsunuz.Bazen bu port çoklayıcılar ısı nedeniyle internete bağlanmama gibi sorunlar yaratıyor.Bazende bağlantınız sınırlı hatasını alırsınız.Bu yüzden tavsiyem bir süreliğini port çoklayıcınızı çıkarın ve tek başınıza interneti doğrudan modem üzerinden kullanın.
İnternet ağımda 3 tane swich var..Ama onlardan olsa direk modemden bağlanan bende ve karşı komşumda gitmemesi lazım..Bizdede gidiyor..
Peki modem ışıklarınız ne durumda? Hepsi yanmasına rağmen yine internet kopuksa modem veya çoklayıcı nedeniyle sorun yaşıyorsunuzdur ancak internet kesildiğinde sürekli yanan modem ışıklarınız yanıp sönüyorsa telefon hattınızdan sorun yaşıyor olabilirsiniz...
Bütün ışıklar yanıyor..Herşey normal sadece bilgisayarlarda gidiyor..Modemi değiştirdim sorun hala aynı..