internet bağlanmıyor cmd açılmıyor

HPQ-User
05-05-2009, 15:55   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj

omer ertugrul sormuş:
2 gün önce internete bağlanamadım. sorun belki telekomda olabilir dedim ve üzerinde durmadım. ancak dün de bağlanamayınca cmd üzerinden ping denemek istedim. sorun da burada başladı zaten; başlat - çalıştır açıp cmd yazıp enter' a bastığımda ekran 1-1,5 sn kadar donuyor, ekrandaki tüm simgeler kayboluyor ve hemen ardından sanki hiç bir işlem yapmamışım gibi eski haline dönüyor. ama cmd açılmıyor. Hem internet Hem de cmd üstüste gelince size danışmak istedim. Yardımlarınızı rica eder, saygılar sunarım. Ömer Ertuğrul

Soru Türü: Yazılım
İşletim Sistemi: Windows XP
Sistem Özellikleri:
intel core 2 duo cpu, 2 gb ram, ge force 8500gt ekran kartı, 120 GB sata samsung hdd, en son 500 gb WD sata hdd taktım, aver tv kartı, soundblaster live 5.1 ses kartı

İnternet Tarayıcı: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1)

SAİNT
05-05-2009, 16:12   |  #2  
SAİNT avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
3,595 mesaj

sisteminde virüs olabilir bunun olup olmadığına emin olduktan sonra sistemde yazılımsal eksikler olabilir eğer elinizde cd mevcutsa onarım önerebilirim.

Süleyman.
05-05-2009, 16:16   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
16,587 mesaj

Katılıyorum. Güncel bir güvenlik yazılımıyla sisteminizi taratın ve Windows'u onarın.

omer.ertugrul
05-05-2009, 18:00   |  #4  
Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
36 mesaj

Teşekkür ederim,
Nod 32 ile taratmıştım. Birşey çıkmadı. Bir tavsiye üzerine birkaç tane daha antivirüs ile deneyeceğim. Bir de şu meşhur "spybot search & destroy" deneyeyim diyorum. daha sonra onarmayı denerim

Mustafa@PC
05-05-2009, 23:28   |  #5  
Mustafa@PC avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 5
13,125 mesaj

Avira 2009 yada KİS 2009 ile taratın,ardından birde combofix ile taratın.

permanent
06-05-2009, 11:41   |  #6  
Üye
98 mesaj

aynı durum bende de mevcut.
uğraştım baya ama olmadı.
cmd açılmıyor.
explorer.exe yi sonlandırıyor sonra tekrar masaüstü açılıyor.
spyboot ile taramadım bir de onunlada deneyeyim.

fawori
06-05-2009, 23:24   |  #7  
Taze Üye
4 mesaj
HPQ-User
omer ertugrul sormuş:
2 gün önce internete bağlanamadım. sorun belki telekomda olabilir dedim ve üzerinde durmadım. ancak dün de bağlanamayınca cmd üzerinden ping denemek istedim. sorun da burada başladı zaten; başlat - çalıştır açıp cmd yazıp enter' a bastığımda ekran 1-1,5 sn kadar donuyor, ekrandaki tüm simgeler kayboluyor ve hemen ardından sanki hiç bir işlem yapmamışım gibi eski haline dönüyor. ama cmd açılmıyor. Hem internet Hem de cmd üstüste gelince size danışmak istedim. Yardımlarınızı rica eder, saygılar sunarım. Ömer Ertuğrul

Soru Türü: Yazılım

cevap : hocam sen anakartını belirtmemişsin burada bu olay anakartın sürücüsüyle alakalı genelde asus anakartlarda format attıktan sonra olur bu sorun. Everest home editation adında tükçe program var yükle ve anakartın sürücüsünü modeline göre güncelle ethernet için gerekli.İkincisi ethernetten kaynaklı olabilir usb den bağla.Arkadaşların dediği gibi virüs olabilir ama benim arkadışın makinaya aynısı oldu asus anakart sürücüyü sayfasından yükleyip kurunca anında düzeldi.
İşletim Sistemi: Windows XP
Sistem Özellikleri:
intel core 2 duo cpu, 2 gb ram, ge force 8500gt ekran kartı, 120 GB sata samsung hdd, en son 500 gb WD sata hdd taktım, aver tv kartı, soundblaster live 5.1 ses kartı

İnternet Tarayıcı: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1)