Bu sorun ortaya çıktığında birkaç bilgisayarda çıkmıştı. Tüm oteleyayılınca artık korkmaya başladım. Çünkü ne paylaşım klasörlerine, nepaylaşım yazıcılarına girilebiliyor. Bilgisayara ping atılabiliniyor, obilgisayar bu hizmetin çalıştığı başka bir bilgisayara giriyor ama obilgisayara ağdan bağlanamıyorum.
Sorunun nedeniniaraştırırken güvenlik duvarıyla ilgili olabileceğini düşündüm. Güvenlikduvarı ayarlarını değiştirmeye çalıştığımda: "İnternet BağlantıPaylaşımı(ICS) Hizmetini başlatmak istiyor musunuz?" uyarısı veriyor vebaşlatmaya çalıştığımda "İnternet Bağlantı Paylaşımı(ICS) Hizmetibaşlatılamıyor" hatasını alıyorum.
Katılımsız sp3'tenolabileceğini düşündüğüm için bir başka xp cdsiyle denedim, sonuç yok.Farklı bilgisayarlarda denedim, sonuç yok. Antivirüs programınıdeğiştirdim, sonuç yok. Microsoft Technet'te söylenenlerden doğrusu pekbir anlam çıkaramasam da, yeni kurulmuş bir Xp'nin yapılandırılmış olmaolasılığı olmadığından önem vermedim. (Orada kullanıcı haklarıatamasıyla ilgili sorunlardan bahsetmişler.)
Bir regeditdüzenleme programıyla da denemiştim. Adını hatırlamıyorum ama buhizmetleri sıfırlayıp, regeditte bunlarla ilgili yapılan ayarları yapanFix bla bla adlı bir programdı ki yine yeni kurulmuş bir Xp'de neyineden sıfırlayacağıma anlam veremesem de; çaresizlikten denemiştim.
Bu konuda deneyimi ya da bilgisi olan varsa ve yardımcı olabilirse çok hoşnut olurum.
Şimdiden teşekkürler.