İnternet Bağlantı Paylaşımı (ICS) Hizmeti sorunu

Mehmet KAPLAN
14-09-2009, 00:49   |  #1  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
39 mesaj

Bu sorun ortaya çıktığında birkaç bilgisayarda çıkmıştı. Tüm oteleyayılınca artık korkmaya başladım. Çünkü ne paylaşım klasörlerine, nepaylaşım yazıcılarına girilebiliyor. Bilgisayara ping atılabiliniyor, obilgisayar bu hizmetin çalıştığı başka bir bilgisayara giriyor ama obilgisayara ağdan bağlanamıyorum.

Sorunun nedeniniaraştırırken güvenlik duvarıyla ilgili olabileceğini düşündüm. Güvenlikduvarı ayarlarını değiştirmeye çalıştığımda: "İnternet BağlantıPaylaşımı(ICS) Hizmetini başlatmak istiyor musunuz?" uyarısı veriyor vebaşlatmaya çalıştığımda "İnternet Bağlantı Paylaşımı(ICS) Hizmetibaşlatılamıyor" hatasını alıyorum.

Katılımsız sp3'tenolabileceğini düşündüğüm için bir başka xp cdsiyle denedim, sonuç yok.Farklı bilgisayarlarda denedim, sonuç yok. Antivirüs programınıdeğiştirdim, sonuç yok. Microsoft Technet'te söylenenlerden doğrusu pekbir anlam çıkaramasam da, yeni kurulmuş bir Xp'nin yapılandırılmış olmaolasılığı olmadığından önem vermedim. (Orada kullanıcı haklarıatamasıyla ilgili sorunlardan bahsetmişler.)

Bir regeditdüzenleme programıyla da denemiştim. Adını hatırlamıyorum ama buhizmetleri sıfırlayıp, regeditte bunlarla ilgili yapılan ayarları yapanFix bla bla adlı bir programdı ki yine yeni kurulmuş bir Xp'de neyineden sıfırlayacağıma anlam veremesem de; çaresizlikten denemiştim.

Bu konuda deneyimi ya da bilgisi olan varsa ve yardımcı olabilirse çok hoşnut olurum.

Şimdiden teşekkürler.

Mehmet KAPLAN
15-09-2009, 11:52   |  #2  
OP Yeni Üye
39 mesaj

1. Başlat'ı tıklatın, Çalıştır'ı tıklatın, cmd yazın ve Tamam'ı tıklatın.
   2. Komut istemine aşağıdaki komutu yazın ve ENTER tuşuna basın:
      Rundll32 setupapi,InstallHinfSection Ndi-Steelhead 132 %windir%\inf\netrass.inf
   3. Windows'u yeniden başlatın.
   4. Başlat'ı tıklatın, Çalıştır'ı tıklatın, cmd yazın ve Tamam'ı tıklatın.
   5. Komut istemine şu komutu yazın ve ENTER tuşuna basın:
      Netsh firewall reset
6. Başlat'ı ve sonra Çalıştır'ı tıklatın, firewall.cpl yazın ve ENTERtuşuna basın. Windows Güvenlik Duvarı iletişim kutusunda, Açık(önerilir) seçeneğini ve sonra da Tamam'ı tıklatın.

Ben bu yöntemle çözebildim. Ayrıca bu sorunun bilgesi olduğumu da söylemeliyim :] Yardıma gereksinim duyan olursa yardımcı olabilirim.

mr.tenten
15-09-2009, 19:17   |  #3  
Taze Üye
3 mesaj

ben de internetten xp sp3 indirdim.ardından her formatta direk bağlan bilgisayar artık bağlanmıyor ağı görmüyor.sanırım sorunumuz aynı.eskiden sp2 vardı sorunum yoktu.bu sorunu halledebilir miyim.arkadaşım bana yardımcı olabilir misin

ayrıca Rundll32 setupapi,InstallHinfSection Ndi-Steelhead 132 %windir%\inf\netrass.inf
 komutunu yazdığım zaman yükleme başarısız diyor.

Son Düzenleme: mr.tenten ~ 15 Eylül 2009 19:27
Mehmet KAPLAN
25-11-2009, 21:48   |  #4  
OP Yeni Üye
39 mesaj

1. Başlat'ı tıklatın, Çalıştır'ı tıklatın, cmd yazın ve Tamam'ı tıklatın.
   2. Komut istemine aşağıdaki komutu yazın ve ENTER tuşuna basın:
      Rundll32 setupapi,InstallHinfSection Ndi-Steelhead 132 %windir%\inf\netrass.inf
   3. Windows'u yeniden başlatın.
   4. Başlat'ı tıklatın, Çalıştır'ı tıklatın, cmd yazın ve Tamam'ı tıklatın.
   5. Komut istemine şu komutu yazın ve ENTER tuşuna basın:
      Netsh firewall reset
6. Başlat'ı ve sonra Çalıştır'ı tıklatın, firewall.cpl yazın ve ENTERtuşuna basın. Windows Güvenlik Duvarı iletişim kutusunda, Açık(önerilir) seçeneğini ve sonra da Tamam'ı tıklatın.

Başlattan Çalıştıra sırasıyla aşağıdaki komutları yazıp çalıştırın.
netsh int ip reset resetlog.txt
netsh winsock reset catalog

yollarını deneyebilirsiniz. ben baya tırmaladıktan sonra anladım ki; arka kapıcı vürüZler'den dolayı oluyor. bir yerden durdurma \ engelleme girişimlerinden dolayı oluyor.

geç de olsun idare edin, iyi akşamlar.

reklamalan
01-02-2012, 16:21   |  #5  
Taze Üye
1 mesaj

benimde aynı sorunum mevcut. lakin farklı bir şeyle uğraşırken başgösterdi. ben işyerimdeki bilgisayarı kablosuz adaptörle(Asus usb-N13) wi-fi bağlantı elde etmeye çalıyordum. tüm programı kurdum ağ oluştur kısmına geldim ethernet bağlantımı ekliyorum uygula deyince karşıma aşağıdaki resimde gösterdiğim uyarılar geliyor.

tamam diyorum ve..

daha sonra bu ayarlar nerde diye ararken, tüm internet bağlantısını sıfırladım hatta ethernet kartını sildim sorna tekrar yükledim. ve ağ bağlantılarında ki yerel ağ bağlantımın özelliklerinden internet paylaşımını açı seçmeye çalıştım fakat hata verdi oda.. aşağıdaki resimlerde..

daha sonra buradakı güvenlik duvarını açayım dedim gene olmadı..

yukarıda yazılan her şeyi yaptım, hatta microsoftun makalelerinden de bir kaç regeditten kayıt sildim falan ama olmadı. hala bağlantımı kuramıyorum. çünkü bu ics ayarlarını açamıyorum.

bana yardımcı olabilirmisiniz?

işletim sistemi